Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen csodát hozott az...

Milyen csodát hozott az életedbe az általad hitt isten?

Figyelt kérdés

Mi történt, amiről úgy véled, hogy jel vagy ajándék volt az istentől?

Rosszindulatú ateisták, kérlek kíméljetek:) normális válaszokat szívesen olvasok, de nem szeretem, ha valaki bunkó és lenéző:)

2010. júl. 22. 19:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Megszabadított a haragtól és félelemtől(és szinonimáitól), és megismertette velem a létezés igazi célját.

Mindennap szól hozzám, de mindenkihez ugyanúgy...köznyelven belső hangnak hívják. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 23. 16:59
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értékes válaszokat:) Én örülök, hogy az emberek nem fognak mindent a véletlenre, főleg, mert gyakran érezzük, hogy nem is lehetne, de sokan ne makarják észrevenni a segítséget - és legalábbis így gondolom.

12:02

Írhatnál, engem nagyon érdekelnek a részletek:)

2010. júl. 23. 20:07
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
szerintem az,hogy megszülettem.Kezdettől fogva érzem,hogy valaki/mi van,pedig a valláshoz hozzá sem szagoltam.Egyszerűen a születésem rá a bizonyíték,az,hogy elfoglalhattam egy helyet egy fizikai testben,amit anyámék raktak össze,ez nincs hiába. :D
2010. júl. 24. 06:03
 14/22 anonim ***** válasza:

12.02 vagyok. Szóval én sok vizsgán estem át életemben, és nem vagyok az a típus, aki a vizsgai sikereit Istennek tulajdonítja, de ezt hallgasd meg!

Szociál pedagógia szak, Társadalom filozófia vizsga. A tanár nem csak ateista de alkoholista és nőgyűlölő is, ami egy tanítóképző főiskolán ahol a diákok 95%-a lány, elég gáz. Lévén a filozófia a kedvenc tantárgyam, már első félévben filozófia történetből is azon kevesekhez tartoztam,akik ötöst kaptak nála, de a második félév gyakorlatilag tömény marxizmus volt. Egy régi jegyzetet használtunk a miskolci egyetemről, úgy be kellet volna már vonni, mint a pinty.

Nehezen ment a tanulás, más vizsgákra is keményen készültem, mert elhatároztam, hogy egy teljes jegyet javítok az átlagomon, tehát a 4.7-re hajtottam, (megkaptam)ehhez kellett az ötös. Én a 9-es tételre, a vallásfilozófiára alapoztam, mégpedig úgy, hogy mindent megcáfolok, ami a könyvben erről található, aztán lesz ami lesz. A többire is készültem, de esélyem nem lett volna az ötösre.

Első 5 ember bemegy, kapnak 10 perc felkészülési időt, utána mindig egy új emberrel cserélődik a csapat. Én voltam a 6, bement az első 5, én pedig odakinn vadul imádkoztam a 9es tételért. Odabenn mindenki húzott, aztán amíg kidolgozták a válaszokat, tanár bácsi kiment egy felesért. Az első lány rögtön kiszólt nekem: félre tegyünk neked valamit? Mondom naná, 9-est! Amikor a tanár is visszament, hirtelen bepánikoltam. Mit csinálok? Csalással akarok elérni valamit, amikor Istenhez imádkozom érte? Nem hitetlenség ez? Igen ám, de más tételhez alig alig konyítottam, és most azzal a tudattal megyek be, hogy ott a 9-es a szélén...És akkor azt tettem, amit egy keresztény ilyen helyzetben tehet. Bocsánatot kértem Istentől és eldöntöttem,hogy odabenn jól belehúzok a közepébe, és elfogadom azt a jegyet, amit kapok. Hiába imádkoztam a 4.7es átlagért, mert Isten és a becsület fontosabb.

Mire ezt eldöntöttem, kijött az első és bemehettem. Amikor jött ki, odasúgta: vigyázz, amikor bejött, biztos ami biztos, megint összekeverte a tételeket. Nem értette hogy miért nevettem rá. Odabenn is pusmogás volt, "összekeverte" de nem törődtem velük. Boldogan mentem be, önmagam fölött aratott erkölcsi győzelmem biztos tudatában. Belehúztam a közepébe. Egy emberként hördült fel mindenki, amikor megmutattam a tanárnak: 9-es tétel, vallásfilozófia. Én sem hittem el. Reszkető lábakkal ültem le, nem is dolgoztam ki semmit, csak bámultam ki a fejemből. Előttem egy lány hármast kapott, pedig mindent elmondott a könyv oda vágó fejezetéből, mi lesz velem?

Aztán én következtem. Elmondtam, mit ír a könyv és miért hibás a meglátása. Cáfoltam, érveltem, a tanár pedig egyre vörösödő fejjel vitatkozott velem. Végül dühösen beírt az indexembe, és hozzám vágta. Tűnjön a szemem elől! Odakinn láttam, hogy ötöst kaptam. Megvolt az átlag, amiért imádkoztam, de nem az tett boldoggá, hanem amit aznap tanultam a becsületről. Azóta soha nem puskáztam, pedig még egyetemet is végeztem azóta. De nem is imádkoztam vizsgákért vagy átlagért. Isten nem mutatványos, akkor tesz csodát, ha ez a lelki fejlődésedhez elengedhetetlen.

2010. júl. 24. 12:54
 15/22 A kérdező kommentje:

Ez egy jó példa a segíts magadon, Isten is megsegít dologra:)

Ilyesmi volt az érettségim. Keményen tanultam, de azért a 150 tételt nem lehet hibátlanul, színötösre bevágni - azért én próbáltam, abban a reményben, hogy legalább lesz mit elmondanom.

Mi történt? Röhögve feleltem le mindenből ötösre, mert pont azokat húztam, amiket jobban tudtam. Én, aki egyébként a szerencsétlenebbik fajtához tartozom:)

2010. júl. 24. 15:58
 16/22 anonim ***** válasza:
Igen, így van ez. De én hiszem azt hogy csak azért húztam a tételemet, mert előtte eldöntöttem, hogy nem fogok csalni. Ha csalni akartam volna, biztos hogy megszívom.
2010. júl. 24. 19:30
 17/22 anonim ***** válasza:

Nagyon sokáig kerestem a vallásom. Katolikusnak lettem megkeresztelve, de az sosem volt szimpatikus. Thelemita lettem, de rájöttem, hogy nagy badarság. Aztán református gyülekezetbe jártam, lekonfirmáltam, ott is voltak csúnya dolgok, eljöttem. Aztán a belvárosban egy hölgy odalépett hozzám, 2000 forintért árult Bhagavad gítát, vettem egyet. Porosodott a polcon. Aztán elmentem egy szekérfesztiválra, ahol sok krisnás és krisna hívővel ismerkedtem meg. Elolvastam a gítát.

Hiszem, hogy Srí Krsna keze volt a dologban, hogy oda vezetett engem és segített nekem megérteni a gítát.

2010. júl. 25. 23:18
 18/22 anonim ***** válasza:

Én keresztényként is tisztelem más vallások szent könyveit, és szerintem mindig Isten segít megérteni az igazságot.

Isten egy van,csak sokféleképpen hívjuk.

2010. júl. 26. 10:30
 19/22 anonim ***** válasza:
A legnagyobb csoda az, hogy engedte, hogy megszülessek. XD
2010. aug. 10. 09:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező !

Nekem az Úr helyretette a helyszínen a kificamodott vállam,máskor lázam volt és az ima hatására meggyógyultam.

Mindkét esetben érezhető volt a külső Istentől jövő beavatkozás.

Shalom

2010. szept. 1. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!