Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen csodát hozott az...

Milyen csodát hozott az életedbe az általad hitt isten?

Figyelt kérdés

Mi történt, amiről úgy véled, hogy jel vagy ajándék volt az istentől?

Rosszindulatú ateisták, kérlek kíméljetek:) normális válaszokat szívesen olvasok, de nem szeretem, ha valaki bunkó és lenéző:)

2010. júl. 22. 19:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
53%

Én alapból egy szerencsés ember vagyok, mások szerint: egy mocskos mázlista, az Isten követi a lépteim. Való igaz ezt egy hivő az Istenre fogja, pedig ennek roppant egyszerű a magyarázata: optimista vagyok, nyitott szemmel járok, és meglátom a dolgokban a lehetőséget.

Régen minden "csodában", megmagyarázhatatlan dologban Isteni beavatkozást véltek, de egy 21. századi ember már minden "csodára" tud tudományos magyarázatot.

Nincs Isten, de a hitnek van ereje. Az elmére hat, az elme pedig kihat a fizikai valóra magyarázata.

Remélem nem voltam rosszindulatú ateista :)

2010. júl. 22. 19:55
 2/22 anonim ***** válasza:
*-magyarázata. (elírtam)
2010. júl. 22. 19:56
 3/22 A kérdező kommentje:

Nem, nem voltál az, te egy értelmes, jófej ateista vagy:)

Na de mi van azokkal a dolgokkal, amiket nem lehet úgy megkapni, hogy csak figyelsz és megdolgozol érte? Amit az ateisták véletlennek neveznek?:)

2010. júl. 22. 19:56
 4/22 anonim ***** válasza:
Mondj egy ilyet csodát, kérlek? :)
2010. júl. 22. 19:58
 5/22 A kérdező kommentje:

Na jó.... volt egy gyerekkori álmom,amin sokat dolgoztam. Mindegy, hogy melyik szakmáról van szó, a lényeg, hogy nem könnyű elhelyezkedni, és arra sem sok lehetőség van, hogy tanulja az ember.

Most érettségiztem s hiába keretem ilyen képzést a városunkban, nem volt, csak egy egyetemen, amit egyelőre nem tudok finanszírozni (és nem is számítottam rá, hogy annyira jó lesz az érettségim, amennyire). Szóval, még támogatottal is lemaradtam róla mindenképp.

Maradtam volna a sulim technikumán, de őszintén bevallva már rongyosra bőgtem a két szemem, annyira nem akartam oda menni. Sokat kértem az Istenséget, hogy segítsen nekem valahogy módját ejteni, hogy az tanulhassam, amit szeretnék, és már épp beletörődtem a dologba, mikor láss csodát: a tekintetem véletlenül megakadt egy hirdetésen, ahol azt láttam, hogy idén indítják álmaim szakát egyetemen kívül is...

Nem azt állítom, hogy az a szak csak azért indul, hogy az én álmaim valóra váljanak, de máskor soha nem nézem az újságnak azon részét, aznap csak valamiért átböngésztem...

2010. júl. 22. 20:12
 6/22 anonim ***** válasza:

anno váltak a szüleim, pici gyerek voltam, az iskolában kiközösítettek és új életet kértem, olyat, amiben csak a szeretteimet tartom meg: anyát és az anyai rokonságot. Nem nagyon hittem benne, hogy ilyet lehet, nem is bírtam elképzelni a hogyant, de az Úrban hittem.

Pár évre rá anyu talált egy nagyon kedves férfit, aki örökbefogadott és igazán az apám lett. Elköltöztünk, született egy kistesóm. Új suliba mentem, ahol tiszta lappal kezdtem mindent és sikerült beilleszkednem. Ez az én kis csodám, amiért a mai napig hálát adok az Úrnak, ami pontosan úgy történt, ahogy kértem.

2010. júl. 22. 21:18
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Olyan betegségem volt, hogy az orvosom a műtétet javasolta. Imádkoztak értem és meggyógyultam. Ennek 4 éve, azóta is tünetmentes vagyok. Ja és nem hittem benne, magamban én azért imádkoztam, hogy legalább egy kicsit tudjak hinni, annyira letettem már akkor az ilyen fajta gyógyulásról.
2010. júl. 22. 22:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az adott pillanatban sosem alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretném - pl nem vettek fel anno 8 osztályos gimibe, az osztályom kiközösített, de aztán változtak a dolgok, és köztük is megtaláltam a helyem, később pedig egy nagyon jó osztályközösségbe kerültem, ahol tényleg jól éreztem magam, jó tanáraim voltak, és megtaláltam a helyem. Az évek alatt rá kellett jönöm, hogy Istentől nem azt kapom, amit akarok, hanem azt, amire szükségem van. Csak remélem, hogy most is ez a helyzet, mikor 6 ponttal csúsztam le az elsőnek megjelölt szakról, és 200 helyett utazhatok 430 km-t az egyetemre.
2010. júl. 22. 22:39
 9/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Albert Einstein szerint kétféle ember létezik: az egyik,akinek semmi sem csoda, a másik, aki számára minden csoda. Én is ehhez a második csoporthoz tartozom. Ateista háttérből jövök, de egyszer csak kialakult bennem egy meggyőződés, hogy van Isten. Nem volt rá szükségem, nem hívtam, jött, és arra ösztönzött,hogy keressem őt. Ennek kb. 20 éve. Egyre közelebb jutok hozzá, egyre többet értek meg belőle. Amolyan csoda, csak egyszer kétszer történt velem, kétszer volt profetikus jellegű álmom, Isten is háromszor szólt hozzám, mind három esetben követtem a szavát és az életem új,drámai fordulatot vett. Ha érdekel, írhatok részleteket, nem akarlak untatni. És gratulálok a tanfolyamodhoz, kívánok sok sikert, találd meg álmaid munkáját.
2010. júl. 23. 12:02
 10/22 anonim ***** válasza:

Én Deista vagyok és egy éve kerestem a munkát mikor is hopp egyszer csak jött egy lehetőség. Nem tartom csodának, sem véletlennek....valami a kettő között.

Pedig a remény is elhalt már bennem az irányban,hogy valaha is lesz munkám.

Hitem szerint van Isten,de nem a Katolikus formában. Vagyis nem fog most adni egy kocsit ha kérem és még akkor sem ha imádkozom érte, csak akkor ha saját erőből hiszem,hogy képes vagyok magam előteremteni hozzá a feltételeket. Hitet adott nekem ez a "félcsoda" önmagamban.

2010. júl. 23. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!