Mert ezt a jogot, magának tartja fent. S ennek jó okai vannak. Mig mi Innen csak részlegesen látjuk az embereket, Ő pedig az egészet onnan teljes egészében látja, és tudja, mikor mi zajlik le valakiben.
Az ember csak azt látja ami a szeme előtt van. Ő pedig a belső embert is "látja"
Jézusnak szerintem nem volt ellenére a törvény általi ítélkezés:
Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.
Bizony mondom néked: ki nem jősz onnét, mígnem megfizetsz az utolsó fillérig.
Az ember általi jogrend párhuzamos Isten törvényeivel. Ha ártasz másnak, megbűnhődsz. Az egyéni törvénykezés, saját kézzel végrehajtott bosszú viszont nem kedves neki.
Igazságtalannak tűnhet, hogy számunkra a feltétel nélküli megbocsátást várja el, miközben saját maga számára úgy tűnik, ez nem mérce. De ehhez én nagyon kevés vagyok, hogy igazságot lássak ebben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!