Hogyan kezdjek el templomba járni?
Ateista vagyok, életemben körülbelül 5 misén, ha jártam. Annak idején azonban megkereszteltek, de mindig is ateistának vallottam magam.
Azonban az utóbbi időben elkezdett érdekelni a vallás, elkezdtem olvasni a Bibliát, és a lelkem mélyén egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy tényleg ne létezne Isten. Ezért elszeretnek menni egy misére,viszont egyáltalán nem vagyok jártas, nagyanyám halála után nincs rokonom/ barátom/ ismerősöm, aki hívő, vagy tudna segíteni a témában. Hogy szokás? Elmehetek egyedül minden 'bejelentkezes' nélkül misére, vagy keressek fel előtte egy papot?
(amúgy 17 éves vagyok, pecsi)
Nyugodtan elmehetsz, bejelentés nélkül. Hiszen, mi katolikusok sem csak ugyanabba a templomba járunk mindig. Ha nyaralunk, akkor elmegyünk olyan templomba, ahol sosem jártunk és senkit nem ismerünk. Pl. nem hiszem, hogy téged a pécsi bazilikából "kinéznének", mert nem ismernek. Elég sokan megfordulnak ott egész évben. Ezért én mondjuk így ismeretlenül, mert nem vagyok pécsi, a bazilikát javaslom, ha nincs konkrét ötleted. Itt a miserend: [link]
Viszont: ne várd azt, hogy egy misétől "megvilágosodsz". Profán példa, de ha valaki abszolút nem érti, hogy mi a foci lényege, nem ismeri szabályokat és életében nem látott meccset, annak unalmas egy bl-döntő is. A szentmise kapcsán is érdemes előbb olvasgatni, tájékozódni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!