Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meg térek és hívő leszek...

Ha meg térek és hívő leszek akkor ezeket már nem csinálhatom?

Figyelt kérdés
A legjobb barátom hitet adott nekem. Kezdek hinni és úgy érzem erre van szükségem. Nekem az imádkozás és az hogy hiszek istenbe üdítően hat rám. Viszont én szeretek bulizni, pasizni, ismerkedni és van mikor össze jön egy pasival kaland is. De ahogy élek az szerintem bűnnek számít. 19/L
2020. jan. 3. 21:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
22%

"Hú, megjelentek a szektások, vigyázz. Le akarnak csapni a friss húsra!"

Kedves Barátom. Itt semmilyen szaktaságról nincs szó. Isten szavában van ez leirva, vallástól üggetlenül. Isten mindenkinek hozta ezt a betartabi valót, nem csak némelyeknek. Hogy Te nem akarzs igy élni, TE dolgod.

2020. jan. 3. 23:43
 12/42 Wesler ***** válasza:
72%
Légy egyenes. A Biblia azt írja legyél rossz vagy légy jó, ne állj a kettő között, a nemed legyen nem és az igened, igen. A Biblia alapján, amit be kell tartanod az az, hogy elfogadd Krisztust megváltódnak, Ha ez megvan te Krisztusban élsz ő te benned. Mondom ezt volt sátánistaként, én sem éltem Istennek tetsző életet de a mai napig Isten szavát kutatom és iszom. :)
2020. jan. 3. 23:46
 13/42 anonim ***** válasza:
0%
Ha megtérsz és hívő leszel, első körben leállsz a trollkodással.
2020. jan. 4. 08:14
 14/42 pelgrim ***** válasza:
8%

Erős a gyanúm, hogy a kérdés nem őszinte, hanem csak egy vagy más szekta propagandája, jó lenne ha fennhagynánk az ilyen térítési kísérletekkel. Ám legyen!

„Nekem az imádkozás és az hogy hiszek istenbe üdítően hat rám.”

Ez rendben van.

„Viszont én szeretek bulizni, pasizni, ...”

Egykor majd látni fogod e dolgok tartalmi hiányát.

„De ahogy élek az szerintem bűnnek számít.”

Bűn akkor, ha valakinek fájdalmat vagy kárt okozol vele, de nem ha szeretettel teszed. Gondoskodj arról hogy a szeretet illata vegyen körül téged, akkor nem fogsz bűnt elkövetni.

Az úgynevezett „Isten törvényeit” emberek találták ki, részben azért, hogy megvédjenek, részben pedig, hogy hatalmat gyakoroljanak fölötted.

Isten igazi törvényei benned vannak, de ügyelj ara, hogy lelkiismereted ne torzuljon!

2020. jan. 4. 10:12
 15/42 anonim ***** válasza:
27%

A megtérésed után is csinálhatod nyugodtan ezeket a dolgokat. Vigyázz, nehogy rossz irányba tereljenek az itt válaszolók. A vallásosság lényege nem az, hogy a papok által kitalált középkori szabályokat görcsösen betartod, hanem az, hogy mennyire tudsz Isten szeretete alapján élni.

Egy keresztény embernek hirdetnie kell az evangéliumot, igyekeznie kell másokat is "megtéríteni". Ezt azonban nem azzal kell elérni, hogy itt a gyakorin írkálgatunk, illetve másokat korholunk hogy milyen bűnös emberek, sokkal inkább az életpéldánkkal. Az a cél, hogy egy nem hívő ember számára vonzó legyen a mi életünk, hogy ezáltal ők is kedvet kapjanak a keresztény élethez.

Szerinted milyen kedvet lehet kapni egy olyan ember láttán, akinek annyi társasági élete van hogy eljár a templomba, de mondjuk egy iskolai vagy egy munkahelyi rendezvényen nem iszik meg egy pohár pezsgőt, merthát ez nem helyes? Vagy amikor egy gyönyörű fiatal nő úgy öltözködik mint egy 50 éves, merthát az erkölcs? És sorolhatnám még a példákat. Egy ilyen ember láttán egy átlagember nemhogy kedved kapna a keresztény élethez, épp ellenkezőleg.

Jézus megmondta: nem azt kértem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy a világban élve tegyenek tanúságot rólam (valahogy így van).

Szóval ha te rendszeresen bulizni jársz, iszol, pasizgatsz, vagyis élvezed az életet mint bárki más, ez lesz csak igazán vonzó mások számára, mert azt fogják mondani: Jéé ez a szép fiatal csaj bulizik stb, s mellette mélyen vallásos, ez milyen jó dolog.

Bűnt akkor követsz el, ha másoknak ártasz vele. Szóval a pasizás terén kell egy kicsit vigyáznod. Ha összejön egy kaland, lehet hogy az az adott pasi elkezd többet érezni irántad, ezzel pedig bizony ártasz neki, mert ki tudja hány napig fog otthon szenvedni. Viszont ha kialakul egy komolyabb kapcsolatod, akkor nyugodtan lefeküdhettek (persze nem 1 óra ismerettség után). A szabály szerint a házasságig várni kell, de azt nem igazán tartja be senki.

2020. jan. 4. 10:24
 16/42 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Barátom. Itt semmilyen szaktaságról nincs szó. Isten szavában van ez leirva, vallástól üggetlenül. Isten mindenkinek hozta ezt a betartabi valót, nem csak némelyeknek. Hogy Te nem akarzs igy élni, TE dolgod.

1. Nem vagyok a kedves barátos, legfeljebb felebarátod.

2. A jehova tanúi egy szekta. Mégpedig káros szekta.

3. Azt te honnan veszed, hogy akarok élni? Csak nem az a baj, hogy rávilágítok a mibenlétedre?

2020. jan. 4. 11:53
 17/42 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"De ahogy élek az szerintem bűnnek számít. 19/L" >><< #5 #6 #Kerdezo

ez nem ellentmondo szerinted?

#5 eliteli amit tettel (ha tettel bunt) vagyis ne arra gondolj hogy karhozatra #7 "levesbe" alatt ezt erted?

Miert is nem akarsz megterni?

erdemes megismerned mire tersz meg, mi is az? Mit mond legjobb baratod milyen hit?

Es nem adott olvasni valot?

sajnos a vallasok alapja a SzetIrasok

Biblia

hosszu persze es unalmas, de mivel remelhetoleg Krisztushoz ternel meg ezert Ot kell megismerned akit megismerhetsz a 4 Evangelium-bol Mate, Mark, Lukacs, Janos

eleg az egyiket elolvasnod, mert "kezdokent" hosszu lehet szamodra az is, attol is fugg hogy allsz dolgokhoz

Vannak hangoskonyvek is, vagy legjobb baratod is felolvashat neha neked szepen haladva

mivel Isten Tanitasai ismerete nelkul "csak" Isten-hivö leszel de igazabol barmiben a kozosseg ad "csak" utmutatatast, vagy egy hivö (legjobb baratod) ami azert kevesebb es masabb lehet legtobszor mint az ha megismered azt amit mindenki megtud kozvetlen

ha nem akarod gyakorolni vallast az is egy lehetoseg, de ettol meg megismerheted alapjat Krisztust

2020. jan. 4. 13:34
 18/42 anonim ***** válasza:
87%

Az nem csak úgy van, hogy eldöntöm, hogy megtérek.

Két lehetőség van:

1. vagy annyira mélyen leszel, hogy megundorodsz magadtól, hogy már nem akarsz tovább ebben a testben tovább élni - megtörik a szíved

2. vagy Istennek szeretnél tetsző életet élni, de rájössz, hogy ez lehetetlen - és megtörik a szíved.

Közel van az Úr a megtört szívűekhez.

E nélkül nem megy.

Egy el nem ítélt embernek a kegyelem nem jelent semmit. De egy halálra ítélt bűnösnek kell.

El lehet fogadni az olcsó kegyelmet is (ami ennyit jelent: hiszed hogy az Úr meghalt érted? hiszem, elfogadom, de élek ezután ugyanúgy) - de ez nem használ, és csak magadat csapod be vele.

Meg el lehet fogadni a drága kegyelmet, mert ez Jézusnak az életébe került. De a te életedbe is kerül, mivel azért jelent meg az Isten fia, hogy a halottaknak életet adjon. Csak a halottakat lehet feltámasztani.

"Meghaltam a bűnnek, hogy éljek az Istennek".

"Megmaradjunk-é a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen. Távol legyen. Ha meghaltunk a bűnnek, mi módon élnénk még abban."

"Aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek."

"Aki a világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz."

2020. jan. 4. 13:36
 19/42 anonim ***** válasza:
53%

"2. A jehova tanúi egy szekta. Mégpedig káros szekta."

Akkor már rég nem lennék itt, elhiheted. Csak azoknak tűnik károsnak, akik másként gondolkodnak Istenről, és a szándékáról.

2020. jan. 4. 16:44
 20/42 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Jehova Tanúja, olvass utána annak, hogy mik a szekták jellemzői. Ne hagyd magadat félrevezetni attól, hogy tudod, hogy nektek van igazatok, minden kétség nélkül. Attól még lehetsz egy szekta tagja, hogy a hited sziklaszilárd.
2020. jan. 4. 18:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!