Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy hithű keresztény anyának...

Egy hithű keresztény anyának mi az első: a gyermekeivel való foglalkozás vagy az egyházi szolgálatok?

Figyelt kérdés
Pontosabban fogalmazva valaki a munkája után mindig az egyházi szolgálatokkal foglalkozik, és szinte mindig ismerősök-rokonok felügyeletére bízza a gyermekeit, de azért ellátja a háztartást, és rendesen eteti, öltözteti, iskolába járatja a gyerekeket. Viszont nincs soha akár egy fél nap a család életében, amikor nem kívülállók társaságaban vagy valami rendezvényen vannak, hanem apa anya gyerekek csak együtt.

2019. dec. 3. 07:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
A keresztény anyák többsége nem foglalkozik naponta egyházi szolgálatokkal. Legfeljebb csak alkalmanként vasár és ünnepnapokon.
2019. dec. 3. 07:52
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Nyilván életszakasztól is függ. Mikor még pici a gyerek, akkor nyilván több időt kell neki adni. Létezik ez a fogalom, hogy állapotbeli kötelesség. Ha a gyerek kicsi, vagy családtag beteg, akkor az ő ápolásuk fontosabb, mint pl. az egyházközségért végzett munka. Vagy kicsit máshogy fogalmazva: ez is lehet az egyházközösségért végzett munka, hiszen a gyerek is az egyházközösség tagja, meg az idős, beteg nagymama is.
2019. dec. 3. 08:59
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Csak a fő kérdésed olvastam el.

E kettő ugyanaz. Azzal is szolgálod istent, ha igaz mód foglalkozol a gyerekeiddel.

Szóval kb minden ami jó, istenszolgálat.

Istenszolgálat s istenszolgálat közt kell választani, attól függően, hogy melyik nagyobb.

Pl ha a gyerekemnek fáj a feje, nem tudok vele foglalkozni, ha éppen kirabolnak egy családot, vagy balesetnél csak én vagyok ott és segítséget tudok adni.

2019. dec. 3. 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én egyik hívő ismerősöm szerint az egyházi szolgálatok. Természetesen ő is ellátja a feladatait,bár a gyerekeit általában nem bízza rá senkire,jórészt próbál a gyerekek és a felekezet ügyei között ingázni. Hite szerint fontosabbak isten dolgai és engem is nem egyszer próbált arra ösztönözni,hogy isten legyen az első,mert amit elé helyezek,azt el fogja venni (akár férjet és gyereket is). Amúgy nagyon jóban vagyok vele és nem akarom/akarnám bántani,de néha rájön az 5 perc,előjön belőle a fanatikus és sokszor keveri össze az őszinteséget a bunkósággal,ilyenkor viszont nagyon tudok rá haragudni.
2019. dec. 3. 11:00
 5/13 anonim ***** válasza:
30%

"Viszont nincs soha akár egy fél nap a család életében, ..."

Te velük élsz, hogy ebben ennyire biztos vagy?

2019. dec. 3. 11:07
 6/13 A kérdező kommentje:

# 5

Igen, mert a közeli hozzátartozómról van szó. Telefonon rendszeresen beszélünk, amikor éppen el tudom érni, és vasárnap a temlomban is összefutunk.

2019. dec. 3. 12:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó, hogy a gyerekek a háttérben vannak, mert úgy fog nekik lejönni, hogy az anyukájuk hanyagolja őket. Egy gyerek ezt még nem érti és mivel ők ajándékok, ezért kötelességünk nem csak etetni vagy ruházni őket, de szeretettel körbevenni őket, amit egy gyermeknél a jelenlétünk biztosít. Nem, nem jó, ahogy csinálja. Én ha megyek is, akkor viszem őket, hogy együtt legyünk. De mivel dolgozom is, ezért biztos, hogy nem adnám fel a maradék szabadidőm jó részét a családom hátrányára.
2019. dec. 3. 12:44
 8/13 A kérdező kommentje:

A legkisebb gyereket ő is viszi magával ha tudja, bár most már óvodás lett, inkább oviban van, vagy nagyszülőknél megőrzésen. Nekem az a furcsa az egészben, hogy nagy néha, amikor végre mindkét szülő ráér, és otthon vannak a gyerekek, szinte bűntudatuk van ha nem fogadnak vendéget, vagy nem mennek el valahova. Ezért ilyen nincs is. Náluk az kész luxus, hogy mindenki otthon van. Talán csak Karácsonykor fordul elő, nem érzik jól magukat. És erre az a magyarázatuk, hogy a gyerekekenek nem jó ha mindannyian össze vannak zárva, valamint a felnőtteknek a szolgálat az első.

Véleményem szerint aki ilyen szinten részt akar vállalni a keresztényi szolgálatokban, az ne vállaljon családot. Ha már családja van, akkor heti egy-két külön program legyen elég. Hiszen ahogy valaki írta is, a saját gyerekek rendben, hitben való felnevelése ugyanolyan szolgálat, mint elmenni a templomi énekkarba, imaközösségbe, Bibliakörbe, beteglátogatásra, stb.

2019. dec. 3. 14:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Pál apostol írja:

"A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét… Tehát aki férjhez adja hajadon lányát, jól teszi, aki pedig nem adja férjhez, még jobban teszi."

Én úgy értelmezem, hogy az Istennek szentelt szolgálat és a család is választható út a keresztényeknek. Az említett anya a családot választotta, ezért gyerekeivel kéne elsősorban foglalkoznia.

2019. dec. 3. 16:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Elismerem, hogy egy hithű keresztény szívében égnie kell a tűznek Jézus iránt, és a kizárólag hétvégi templom látogatás és bibliakör kevés. Viszont amíg kicsik a gyerekek, addig nem lehet őket háttérbe szorítani. Ha valaki úgy vállal egyházi szolgálatot, hogy a saját kötelességét közben másra bízza, azt képmutatásnak érzem.
2019. dec. 3. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!