Hogy csináljátok keresztény egyedülállók, hogy boldogok vagytok?
Jézus soha nem tanitotta, hogy a házasság, vagy a szexualitás a boldogság titka.
Ha megfigyeled a felsorolást, jól látható:
(Máté 5:3–10) 3 „Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága. 4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fogják vigasztalni őket. 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet. 6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra, mivel Isten megadja ezt nekik, és elégedettek lesznek. 7 Boldogok az irgalmasok, mivel velük is irgalmasan fognak bánni. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mivel látni fogják az Istent. 9 Boldogok, akik békére törekednek, mivel Isten fiainak fogják őket hívni. 10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a háazsság a család, boldogtalanságot okoz.
az egyedülálló, az Úr munkájában nagyobb részt tud vállalni, és ez tölti ki az életét.
Azonban a Tetsvéreknek feladatuk az is, hogy néha társas összejöveteleket tarthatnak, ahol vendégséget szerezenk a testvéreinek. Vagy közös kirándulást szerveznek, stb.
Igy az egyedül állók sem fogják annyira magányosnak érezni magukat.
egyébként mind a kettő dolognak megvannak a maga előnyei és hátrányai is.
Nem boldogok.
Viszont mosolygós képet kell mutatni. A térítést nem lehet szomorúan végezni, szóval megy a színjáték.
#Kérdező
Szerintem meg nem vagy boldog. Ugyanazt csinálod talán, mint amit én is csináltam, mikor keresztény voltam: bebeszéled magadnak, hogy jól érzed magad. Boldog akkor lennél, ha lenne egy szerelmed, amit az Isten nem ad meg neked.
De azt csinálsz, amit akarsz.
Én is meg ismerek még párat.
De hát ez a mi keresztünk, blabla, Isten útjai kifürkészhetetlenek stb.
Ez nem hitéleti kérdés.
Miért ne lehetne párod a későbbiekben? Mi akadályoz benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!