A katolikus vallásúaknak mit kell betartani?
"A rómaiak alig böjtölnek, évente gyakorlatilag egy böjti nap van már csak (Nagypéntek)"
Kettő: Hamvazószerda és Nagypéntek.
Minden nagyböjti péntek böjti nap, ezen felül van két szigorú böjti nap is. Továbbá az év minden pénteke bűnbánati nap, amikor szintén kötelező a böjt, vagy helyette más hasonló. Ez alól kivétel, ha jelentősebb ünnep esik akkorra.
De itt is írják:
"te egy bűnös ember vagy születésed pillanatától, (eredendő bűn), ami miatt bűnhődnöd kell egész életedben"
Épp a lényegről nem tudsz: arról, hogy Isten közénk jött, hogy megváltson a bűneinktől, és így már nem kell egész életünkben bűnhődnünk. :)
De olyan szinten kevered a szezont a fazonnal, hogy inkább nem is megyek bele a részletekbe.
Kár, hogy hittanórán nem tanítják a helyesírást. "Salynos" 🤷🏼♀️
K
Én pedig MINDENT MEGTESZEK, hogy eltávolodjak ettől az egyháztól! Már sokkal többször elidegenítettek maguktól, mint elviselhető...
Én pedig csak tűrtem és nyeltem - túl sokáig. Érzékeltem, hogy nagyon sokan belekeseredtek itt az életükbe, kisiklott egzisztenciák, stb.
Az én szüleim sem voltak ezeknek a szertartásoknak a hívei. Nem véletlenül. Megértem most már a csalódásaikat.
Próbálok a protestáns körökben maradni, de felmerül bennem a kérdés: nem kellene újabb, másik helyeket keresnem? Nyilván vissza kellene szokni a járvány miatt félbehagyott társasági életbe, amely nem lesz egyszerű.
Elképzelhető, hogy a koronavírus járvány miatt kezdenek itt is bizonyos "szakadások" keletkezni. Ideológiai értelemben valószínű. Alaposan felforgathatja, átírhatja ez a történelmi esemény sokak hitéletét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!