Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus vallásúaknak mit...

A katolikus vallásúaknak mit kell betartani?

Figyelt kérdés
Szüleim nem gyakorolják a vallást de én szeretném felvenni. Nem vagyok megkeresztelve és nem igazán tudom hogy mit nem szabad. Igazan köszönöm a válaszokat:))

2019. dec. 22. 21:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Igazad van ❤
2019. dec. 23. 21:17
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

"A rómaiak alig böjtölnek, évente gyakorlatilag egy böjti nap van már csak (Nagypéntek)"

Kettő: Hamvazószerda és Nagypéntek.

2019. dec. 23. 21:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Minden nagyböjti péntek böjti nap, ezen felül van két szigorú böjti nap is. Továbbá az év minden pénteke bűnbánati nap, amikor szintén kötelező a böjt, vagy helyette más hasonló. Ez alól kivétel, ha jelentősebb ünnep esik akkorra.

De itt is írják:

[link]

2019. dec. 23. 21:32
 14/18 anonim ***** válasza:
70%

"te egy bűnös ember vagy születésed pillanatától, (eredendő bűn), ami miatt bűnhődnöd kell egész életedben"

Épp a lényegről nem tudsz: arról, hogy Isten közénk jött, hogy megváltson a bűneinktől, és így már nem kell egész életünkben bűnhődnünk. :)

De olyan szinten kevered a szezont a fazonnal, hogy inkább nem is megyek bele a részletekbe.

2019. dec. 23. 21:37
 15/18 fxmaster ***** válasza:
66%
Kerdezo en vallasos vagyok es orullok hogy van aki keresi Istent es persze az igazi egyhazban amelyiket Jezus alapitotta.Az elso lepes az hogy meg kell keresztelkedj meert ugy megszabaduls az os buntol es elfogadod Jezus Krisztust mint megvaltodat.Nem vagyok szabalyokhoz kotve azt mindenki tudja hogy mi a helyes es mit kell elutasitani mar a bunokre gondolok(pia,cigi,prostik,drog,szerencse jatekstb).De mint egy tudatlan mert salynos a szuleid nem neveltek a hitre azt utasitanam neked tovabb hogy vegezd el az elso aldozast mert csak ugy veheted hozad az eukarisztiat es utana bermalkozal hogy vedd magadhoz a szentlelket es persze igazi kereszteny eletet elj.SOK SIKERT ES KITARTAST ;).
2019. dec. 23. 22:32
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Kár, hogy hittanórán nem tanítják a helyesírást. "Salynos" 🤷🏼‍♀️

K

2019. dec. 23. 23:14
 17/18 anonim ***** válasza:
9%

Én pedig MINDENT MEGTESZEK, hogy eltávolodjak ettől az egyháztól! Már sokkal többször elidegenítettek maguktól, mint elviselhető...

Én pedig csak tűrtem és nyeltem - túl sokáig. Érzékeltem, hogy nagyon sokan belekeseredtek itt az életükbe, kisiklott egzisztenciák, stb.

Az én szüleim sem voltak ezeknek a szertartásoknak a hívei. Nem véletlenül. Megértem most már a csalódásaikat.

Próbálok a protestáns körökben maradni, de felmerül bennem a kérdés: nem kellene újabb, másik helyeket keresnem? Nyilván vissza kellene szokni a járvány miatt félbehagyott társasági életbe, amely nem lesz egyszerű.

Elképzelhető, hogy a koronavírus járvány miatt kezdenek itt is bizonyos "szakadások" keletkezni. Ideológiai értelemben valószínű. Alaposan felforgathatja, átírhatja ez a történelmi esemény sokak hitéletét is.

2020. jún. 2. 06:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kezdd ott, hogy "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!"
2020. jún. 2. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!