Bibliában jelölés?
Ha az a Biblia nem túl különleges, nem túl értékes szerintem nyugodtan jelölgetheted, "összefirkálhatod". Ha számodra mégis különlegességgel bír, akkor használd csak különleges alkalmakra, s vegyél egy másikat, egy mindennapos használatút, egy összefirkálhatót.
Én személy szerint néha aláhúzok valamit ceruzával, s eléggé el van már rongyolódva a mindennapi használattól. De nekem is van van több jobb állapotú Bibliám más-más fordításban. Az internet világában azonban már annyira egyszerű az összehasonlítás, hogy gyakorlatilag csak azt az egyet használom.
Szia
"Ti mit tanácsoltok?" Ezt mindenki másként csinálja.
Nekek is van egy "munkás" Bibliám, abba megjelölöm a verseket, amelyeket valamilyen szempontból fontosnak tartok. Így amikor keresem pl. a Korintusiaknál azt a bizonyos verset, akkor tudom a nyitott Bibliai oldal melyik oszlopában, lent, vagy fent keressem. Szóval gyorsabban megtalálom. Általában ceruzát használok, mert a toll átüt a vékony lap miatt.
De van egy olyan Bibliám is, amelyiket a szolgálatban használok, abban "alig", de azért szintén vagy 1-2 vers aláhúzva.
Engem is arra tanítottak, hogy a könyv, az szellemi érték, ezért oda nem firkálunk. De mint írtam, a "munkás" Bibliámban megteszem, bár nem igen lehetne a versek megjelölését "firkának" nevezni.
Úgy tedd, ahogyan neked a használatban a legpraktikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!