Jehova tanúi hamis tanításai csak a hitükben gyenge keresztényekre vannak hatással?

" de a tanúknak saját történelmük van, külön évszámokkal és történetekkel "
Ja,meg külön bolygójuk,amin talán van is annyi ország,ahány helyen elvileg prédikálnak :D

Teljesen értelmetlen abban az országban a Biblia által tiltott vérátömlesztés témakörét feszegeti, amelyikben csak kórházi fertőzésekben és félrekezelések miatt évente emberek ezrei-tízezrei halnak meg.
Meg abban az országban is, amelyikben stadionok épülnek kórházak helyett. Na mert hogy nézett ki a Szalajka-völgy stadion nélkül???
Azon miért nem háborogtok, hogy egy vizsgálatra jelentkezve minimum három hónap, de sok esetben inkább fél év - egy év múlva esedékes időpontot kaptok? Az ilyen gyakorlat miatti halálesetek száma egyáltalán nem elenyésző. Éves szinten tízezrekben mérhető.
Bár igaz, aki meghal, annak már nem kell kifizetni a továbbiakban sem a gyógykezelését, sem a nyugdíját, bár egész életében fizette az egészségügyi és nyugdíjjárulékát...
Ezen kellene lovagolni, mert ennek van értelme...
RachelWarner nevű felhasználó válasza:
...
"Ja,meg külön bolygójuk,amin talán van is annyi ország,ahány helyen elvileg prédikálnak :D"
Szánalmas kis tréfamester vagy te :D :D :D
Az említett országok létét ugyanis nem bonyolult ellenőrizni, hisz egyrészt benne vannak JT Évkönyvében, másrészt pedig a világtérképen...

Mindennek mi köze ahhoz, hogy tiltják nálatok a vérátömlesztést és ezért már nagyon sokan meghaltak? Amit írtál, az színtiszta politika. Egyébként én ezeket is szoktam kritizálni, de arra ott vannak a politika rovatok.

Vidiripi
"Meg abban az országban is, amelyikben stadionok épülnek kórházak helyett. Na mert hogy nézett ki a Szalajka-völgy stadion nélkül???"
Hoppá!Egy Jehova tanúja aki politikai kérdéssel foglalkozik ,ez új.
- Ilyet még nem láttam! Leírva itt az oldalon! Ez nem semmi!
"Azon miért nem háborogtok, hogy egy vizsgálatra jelentkezve minimum három hónap, de sok esetben inkább fél év - egy év múlva esedékes időpontot kaptok? Az ilyen gyakorlat miatti halálesetek száma egyáltalán nem elenyésző. Éves szinten tízezrekben mérhető."
Azért mert ebből nem csinálnak Jehova tanúi vallási kérdést! De ha más lenne a helyzet hidd el hogy foglalkoznának vele!
Amúgy meg az ilyen ügyekkel a bíróság foglalkozik és hidd el hogy az emberek be is perelik a kórházakat ez miatt. Az én családomban is van aki beperelte a kórházat orvosi műhibáért! Az ügyvéd aki képviselte a perben már nem is Magyarországon jár orvoshoz mert annyi ilyen ügye volt hogy talán jobb is hogy nem jár az itteni dokikhoz!
"Bár igaz, aki meghal, annak már nem kell kifizetni a továbbiakban sem a gyógykezelését, sem a nyugdíját, bár egész életében fizette az egészségügyi és nyugdíjjárulékát..."
De az ilyen embereknek van családja is! És bizony ha esetlegesen azt látják hogy ebből pénzt lehet csinálni! Természetesen nem csak ezen okból perelnek de ilyen is van!
"Az említett országok létét ugyanis nem bonyolult ellenőrizni, hisz egyrészt benne vannak JT Évkönyvében, másrészt pedig a világtérképen..."
Kína nincs benne az évkönyvekben sem Észak-Korea és van még néhány hely! Kína a világ legnépesebb országa és mégsem szerepel az évkönyvekben! kb 1,3 milliárd lakossal! Érdekes hogy más egyházak nem hogy tagokkal de még összejöveteli helyekkel is rendelkeznek Kína területén.
Egyes becslések szerint Kínában 100 millió körül van a keresztények száma!
Sőt ha a növekedés ilyen ütemben halad akkor becslések szerint 2030-ra olyan ország lesz ahol a világon a legtöbben vallják magukat kereszténynek.
Sőt Kínában készül a világ legtöbb Bibliája is ,Nankingban! Öt másodpercenként készül el egy Biblia! És mindenféle nyelveken nyomtatnak ott Bibliákat!
A lényeg viszont az hogy vannak adatok a kínai keresztényekről sőt történetek is. Jehova tanúi esetében nem hogy történetek nincsenek még adatok sem!Illetve ez nem egészen igaz csak azok a történetek nagyon régiek 60 évvel ezelőttiek! Vagy lehet hogy a 33 más ország kategóriába kerültek be az adatok. Ami igen csak beszédes ha hozzáveszem azt hogy Kína mekkora lakossággal rendelkezik! A világ legnépesebb országában Jehova tanúi még hídfőállást is alig tudtak kiépíteni nem hogy komolyabban megvessék a lábukat!
Kíváncsi leszek a 2019-es évkönyvre és azok adataira! Egész pontosan arra hogy Kína ki lesz írva mint ország! Szerintem még mindig nem lesz kiírva!
Persze üldözés van! Csakhogy a kínai hatóságok nem csak a tanúkat üldözik hanem más egyházak híveit is. Hogy ezt mivel magyarázzák Jehova tanúi az egy másik kérdés!

@34
Ha az értelmezés is menne, akkor értenéd, hogy nem vagyok JT.
De az vérciki, ahogy itt ekézitek a Tanúkat, csak azért, mert ők valóban keresztények ( =Krisztus követői), miközben körülöttetek csupán azért hullanak ezrével az emberek, mert a magasan ülők ellopják azt a pénzt, amit azok gyógykezelésére kellene fordítani.
Biztos lehetsz benne, hogy Kínában, a diktatúra ellenére is ott vannak a Tanúk, mint ahogy Oroszországban is, de jó eséllyel az utóbbi sem lesz benne a következő évkönyv(ek)ben.
Sajnos, még mindig rengeteg olyan ország van, ahol az emberi jogok lábbal tiprása teljesen elfogadott.

Vidiripi
"Ha az értelmezés is menne, akkor értenéd, hogy nem vagyok JT."
Hű hát ha ez így is van akkor gáz hogy ennyire a tanúk mellé állsz! Mivel ha ennyire erős a meggyőződésed és mégsem vagy Jehova tanúja akkor a baj az veled van. Vagy mert te nem akarsz csatlakozni vagy valami miatt nem engedik hogy csatlakozz!
Akármelyik eset is áll van ilyen meggyőződéssel nem Jehova tanújának lenni az jelzés értékű hogy valami nem stimmel veled!
"De az vérciki, ahogy itt ekézitek a Tanúkat, csak azért, mert ők valóban keresztények ( =Krisztus követői), miközben körülöttetek csupán azért hullanak ezrével az emberek, mert a magasan ülők ellopják azt a pénzt, amit azok gyógykezelésére kellene fordítani."
Már megbocsáss de a valláskategóriában még is mire számítasz barátom? Te vagy eltévedve! Menj át a politika kategóriába és majd ott találkozol azzal amit itt keresel. És egyáltalán nem vér ciki hogy a vallás kategóriában nem politikai kérdésekkel foglalkoznak. Ez egyszerű logika! A vallás kategóriában a vallással foglalkoznak! Nem olyan bonyolult ez! Persze néha keveredhetnek a dolgok de a fő téma még is csak a vallás!
"Biztos lehetsz benne, hogy Kínában, a diktatúra ellenére is ott vannak a Tanúk, mint ahogy Oroszországban is, de jó eséllyel az utóbbi sem lesz benne a következő évkönyv(ek)ben."
Akkor ez csak egy dolgot jelenthet. Ugyan azt amit Kína esetében is. Annyira alacsonyak a számadatok hogy nem is akarják feltüntetni. Lehet úgy érzik hogy vér ciki!
"Sajnos, még mindig rengeteg olyan ország van, ahol az emberi jogok lábbal tiprása teljesen elfogadott."
Igen és ez nem is fog változni ,sőt én úgy gondolom hogy fokozódni fog! Vannak már előjelei! Erre alapozom azt hogy így gondolom. Ugyan is figyeljük a világot és az abban zajló eseményeket!

@36
Nem a tanúk mellé állok, hanem az elfogulatlan valóság mellé.
Baromira nem ugyanaz.
"valami nem stimmel veled!"
Velem minden stimmel. Veled viszont sok minden nem. Pl. az előítéleteid, a tények figyelmen kívül hagyása, elferdítése stb.
"Akkor ez csak egy dolgot jelenthet. Ugyan azt amit Kína esetében is. Annyira alacsonyak a számadatok hogy nem is akarják feltüntetni."
Nem a számadatok határozzák meg az Évkönyvben történő megjelenést, hanem az, hogy az adott országban elismert egyházról beszélhetünk-e vagy illegalitásban működnek.
"Igen és ez nem is fog változni ,sőt én úgy gondolom hogy fokozódni fog! Vannak már előjelei! Erre alapozom azt hogy így gondolom. Ugyan is figyeljük a világot és az abban zajló eseményeket!"
Sajnos, ez (is) azt erősíti, hogy a Tanúk helyesen értelmezik a Biblia jövendöléseit. Márpedig, ha valóban igazuk van, akkor bajban leszünk. Te is, én is.

Vidiripi
"Nem a tanúk mellé állok, hanem az elfogulatlan valóság mellé."
És mi is lenne az egészen pontosan? Megtudod viszonylag röviden fogalmazni?
"Veled viszont sok minden nem. Pl. az előítéleteid, a tények figyelmen kívül hagyása, elferdítése stb."
Akkor nézzük a tényeket!
Valóban keresztényeknek nevezed a tanúkat! És írásaidban véded őket! Sőt azt írod hogy valóban helyesen értelmezik a Bibliát!
És mindezek ellenére azt állítod hogy nem vagy Jehova tanúja és nem a te vallásod!
Akkor két lehetőség áll fent! Vagy a tanúkkal van valami bajod még is csak vagy veled van a gond illetve lehet egy harmadik is hogy a tanúknak van gondja veled és azért nem vesznek be!
Tehát valami csak nem stimmel!
Állítod hogy elferdítem a tényeket de azt nem írod hogy pontosan mi is lenne az amit elferdítek! Konkrétummal nem szolgálsz csak tartalom nélküli szöveget írsz. Tehát mit ferdítek el?
"Sajnos, ez (is) azt erősíti, hogy a Tanúk helyesen értelmezik a Biblia jövendöléseit. Márpedig, ha valóban igazuk van, akkor bajban leszünk. Te is, én is."
Mellettük érvelsz még sem tartozol közéjük! És azt állítod hogy minden stimmel. Nem! Valami még sem stimmel. Ahogyan beszélsz róluk ,mellettük és még sem vagy az! Valami tuti hogy nem stimmel!
Ha valóban igazuk van?
Na akkor még sem olyan biztos. Az Őrtorony "igazsága" miatt bajban? Nem én nem leszek bajban az Őrtorony igazsága miatt!
Egyébként meg ott tévedsz hogy azt hiszed csak a tanúk figyelik a világot csak a tanúk hiszik hogy a bibliai jövendöléseket csak ők látják. Pedig ez nem igaz! Mások is látják és mások is tisztában vannak azzal hogy az Utolsó napokban élünk!

Az én szavaimat is kiforgatod, nem azzal a jelentéssel adod vissza, ahogy én fogalmaztam.
Látod, nem velem van a probléma. :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!