A Biblia a fizikai gyermek fenyítésről határozottan ír, a mai viszonyok között hogyan valósítható ez meg?
Az Ószövetség határozottan fogalmaz, az Újszövetség is határozaton utal rá, ma is érvényesek a fizikai gyermekfegyelmezés elvei?
Pl. A ZSIDÓKHOZ ÍRT LEVÉL. 12.6 "mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.”.
παιδεύει, - megfenyíti, μαστιγοῖ - ostoroz
12,6 ὃν γὰρ ἀγαπᾷ Κύριος ¹ παιδεύει, μαστιγοῖ δὲ πάντα υἱὸν ὃν παραδέχεται. 7 εἰς παιδείαν ὑπομένετε· ¹ ὡς υἱοῖς ὑμῖν προσφέρεται ὁ θεός· ¹ τίς γὰρ υἱὸς ὃν οὐ παιδεύει πατήρ;
A szalvéta nyilván jó dolog, de nem emlékszem, hogy ajánlottad volna.
Ami pedig a minősítésedet illeti: láthatod, hogy amíg nem mondtál nagyon nagy hülyeségeket, én is visszafogottan írtam.
Most utoljára igen nagy hülyeséget mondtál.
Ezt másképp hogyan lehetne minősíteni?
Az itt konkrétan azt jelenti, hogy egyáltalán nem igaz.
Általában még az állatok is az első alkalommal felfogják, és örökre meg is tanulják, hogy mi, milyen helyzetben veszélyes.
Előfordulhat néha túlzott általánosítás is, de nem ez a jellemző.
A 68 százalékosokat nem bántani, mert én is annyi vagyok! Meg mellesleg te is :D
A fájdalom tökéletes a bevésődéshez. Ezért jegyzi meg sokkal jobban így a dolgokat mindenki, mint máshogy.
A túl erős fájdalom okozhat fóbiát.
Jó, te így gondolod, én meg nem. Ettől még nem lesz igazad, és csak ez alapján nem mondhatod, hogy amit én állítok az nem igaz. Ha a fájdalom meggátolna egy cselekvés megismétlésében, nem próbálkoznánk a felüléssel meg a járással sem. Az elképzelésed alapján kúszva kellene leélnünk az életünket.
Érdekes, hogy léteznek olyan szülők és pedagógusok, akik képesek mindenféle fenyítő eszköz nélkül biztonságosan szocializálni akár gyerekek egész csoportját is, megint mások meg képtelenek fegyelmezni ugyan azokat a gyerekeket. Nem az erősebbnek van igaza, ahogy nem lehet tiszteletet sem megkövetelni senkitől. Aki odacsap, az visszaél a fölérendelt helyzetével, hiába magyarázza ezt azzal, hogy szerinte ez a nevelés.
Még egy idióta aki szó szerint értelmez egy kódkönyvet.
Ostór. Csíp, intenzív, különleges, felfigyelsz rá, ritka..., viszont nem fájdalmas, nem bántás.
Szerinted isten arra tanítana, hogy rosszat tégy annak, akit nevelsz? Mármint így? Ennyire primitív a színvonal arrafelé, te kis istenkáromló? :DDD
Egy szót emeltem csak ki, nem többet s nem mondatokat, s még is mennyire benne van, hogy ez egy kompetens nevelőre utal, aki elővogyázatos, józan, tudja milyen határokat kell szabni, hogy azzal megfelelően szolgálhassa azt, akit nevel. Vagy te hagyod a gyerekedet megsímogatni az égő tűzhelyet? Hagyod, had pisiljen a homokózóba, vagy egyen székletet? Nem.., megfenyíted. Avagy megpróbálod megértetni vele a te nézőpontidat, ami látja a következményeket, amik ugye telis tele vannak negatívval. Ez mind a ko.munikáció egy olyan aspektusáról beszél, ami határozott, előrelátó, a veszélyről való tudást megfelelően nyíltan átadó. Van olyan is a bibliába, amit a magadfajta hülyegyerek szuperliberálisnak tartana, hogy mindent úgy lehet, ahogy csak akarja. Azt miért nem emeled ki? Ez a kéttő együtt a tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!