Isten miért teremtett tisztátalan állatokat? Mitől tiszta egy állat?
A disznó nem minden vallásban tisztátalan
Tudtommal a keresztény vallásban nem az
Sőt, nem is tudok ilyenről a keresztény vallásban
De ha valaki igen, legyszi világositson fel
Az adventisták (egy keresztény neo-protestáns felekezet) tisztátalannak tartják a disznót. Ők a zsidó étkezési előírásokat tartják, ami a Tórában benne van. Az iszlámban is tisztátalan a disznó, úgy tudom. Bár az ókori görögöknél nem volt az, amennyire észrevettem.
Az adventisták (egy keresztény neo-protestáns felekezet) tisztátalannak tartják a disznót. Ők a zsidó étkezési előírásokat tartják, ami a Tórában benne van.
Az iszlámban is tisztátalan a disznó, úgy tudom.
Régen, a sivatagban 40 fok felett ennek olyan értelme volt, hogy nem haltál meg másnap a hústól - ha még a kóser előírásokat is betartottad.
De nem teljesen jók a besorolások, mert olyan állatok is tiltottak, amelyeket nyugodtan ehetnél ott is.
Itt, a mi éghajlatunkon ez a rendszer tökéletesen értelmetlen.
Istentől kérj magyarázatot arra, hogy miért tiltotta meg ezek fogyasztását a zsidóknak.
Az adventisták a körülmetélést is tartják?
Ami az ember számára "tisztátalan", a Természet számára lehet hasznos.
Még a '60-as években nálunk is felhívták a figyelmet, hogy a hivatalos húsboltban vásárolt disznóhúst is jól át kell sütni, mert "borsókás" (azaz betokozódott bélférges) lehet!
.
A Tóra (a sok közüli) egyik olvasata lehet egészségügyi előírások gyűjteménye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!