Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha bemegy egy koldus egy...

Ha bemegy egy koldus egy királyság terembe, és enni kér, vagy épp pénzt, akkor kap?

Figyelt kérdés
Őszintén, ha kérhetem.
2019. dec. 11. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Nem az a baj, hogy odaszokik, hanem, hogy:

1. Borzasztó büdösek. Jehova tanúi meg, ha jól tudom, ki is öltöznek az alkalmaikra.

2. Semmi értelme annyak, hogy 100x adjanak. Ha te is kapsz 100x enni, akkor soha nem fogsz dolgozni. Mert minek?!

Így szép lassan nem lenne élet a Földön. Az alföldön nem dolgoznának, mert mink? Úgyis ad valaki enni.

A fuvarozó cégek is leállnának... stb.

Összedőlne a társadalom!

3. Ezek a csövesek (tisztelet a kevés kivételnek) nem is akarnak semmit. Isznak, ha van munka, nem kell nekik, jó az apró amit összekoldulnak.

Van menhely nekik, ott még munkát is segítenek találni nekik, de nem mennek be. És tudod miért? Mert nem lehet bevinni piát és nem mehet be hulla részegen.

Azt meg még egyenlőre nem írjuk, hogy nem adnak és nincs közük Krisztushoz! Még nem írtak választ! :)

2019. dec. 15. 21:53
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
igen, kiöltöznek minden alkalomra. és nagyon figyelnek arra, hogy tiszta legyen a királyságtermük. NAGYON adnak a külsőségekre, mert tökéletesnek akarnak látszani a világ előtt. nagyon mesterkélt sokszor az udvariasságuk is
2019. dec. 15. 22:18
 13/15 A kérdező kommentje:

Azért mégis figyelik a kérdést, mert pontozzák le azt a választ, ami nem tetszik nekik :)

Igen, budosek. És? Most őszintén! Egy büdös embernek nem jár az Evangélium? Szerinted mennyire volt virág illatú bármelyik nyomorult, akit Jézus gyógyított meg és ő sem húzta az orrát.

Odaszokik. És? Legalább hallja az Evangéliumot. Mi ezzel a gond? Nem értem a problémát.

2019. dec. 16. 04:58
 14/15 A kérdező kommentje:

A 11-re pedig írnék még: mindenki más miatt csúszik le. Mindenki más miatt kerül az utcára, de egyforma idő alatt - 6 hét - hal ki belőlük a remény. Azért, mert valaki elkövetett egy baromi nagy tévedést, akkor másnak is bele kell rúgnia?

De inkább egy bibliai igével zárom, az többet mond minden szónál:

41Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. 44Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? 45Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. 46Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.”

2019. dec. 16. 05:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez alapján be kéne fogadnunk minden migránst!

Ugye ezt tudod?

2019. dec. 16. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!