Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha bemegy egy koldus egy...

Ha bemegy egy koldus egy királyság terembe, és enni kér, vagy épp pénzt, akkor kap?

Figyelt kérdés
Őszintén, ha kérhetem.
2019. dec. 11. 22:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
a segítséget nem tagadnák meg (kivéve ha erőszakos a koldus), de ha épp nincs meeting (nem tudom hogy hívják a miséiket magyarul), akkor zárva van az épület, nincs ott sneki, portás se. konyha jellemzően nincs ezekben az épületekben, de szerintem segítenének ételt szerezni. téríteni biztosan megpróbálnának. hallottam már hogy pénzzel is segítenek rászorulóknak, de szerintem csak akkor ha a személy legalább egy minimális szinten vevő a térítéseikre (beleegyezik rendszeres biblia tanulmányozásba vagy vmi ilyesmi)
2019. dec. 11. 23:48
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen módon ők nem segítenek, de imádkoznak érte, és egyéb szellemi támogatást is adnak.
2019. dec. 12. 00:16
 3/15 A kérdező kommentje:
Engem ez nagyon érdekel, hogy mi történne.
2019. dec. 12. 06:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez, amit mondtam.

Megkapja a szellemi támogatást, aztán kiküldik.

2019. dec. 12. 08:22
 5/15 A kérdező kommentje:
Örülnék egy tanú válaszának is.
2019. dec. 12. 08:39
 6/15 A kérdező kommentje:
A bárányok hallgatnak...
2019. dec. 13. 07:42
 7/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
64%
szegyelik magukat legyezovel
2019. dec. 14. 17:49
 8/15 A kérdező kommentje:

Csórikáim engem ignoráltak, mert azt hiszik, hogy kiközösített vagyok, mert lassan többet tudok a tanításukról, mint ők maguk. :)

De én akkor is szeretném ezt megtudni. Hogy vajon ebben az esetben mit tesznek? Mire ad utasítást az őrtorony?

2019. dec. 14. 18:03
 9/15 anonim ***** válasza:
32%

Jó a kérdés.

Mert ha adnak, akkor odaszoknak a hajléktalanok, de ha meg nem adnak, akkor meg mindenki képmutatóknak kiáltja ki őket.

Kíváncsi vagyok mit fog írni egy Jehova tanúja.

ui.: Amúgy direkt ilyen kötekedés félének írtad ki a kérdést?

Hogy ez se jó. meg az se jó?

2019. dec. 15. 18:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem. Kíváncsi vagyok. Mi történik? De nem válaszolnak. Valószínűleg hagynák éhen fagyni, csak mert nem tanú. Mellesleg akkor meg mi van, ha odaszokik valaki, csak mert kap enni és meleg van? Ha valaki heti egy alkalmat sem bír ki, hogy adjon annak, akinek szüksége van rá, akkor annak mi köze Krisztushoz?
2019. dec. 15. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!