Jézus és a tanítványai lapos földben hittek?
A Biblia írói a lapos Földben hittek.
Ez akkoriban annyira nem volt kérdés, hogy le sem írták. Nem is vitatkoztak rajta, nem is védték az álláspontjukat.
Olyan volt akkoriban, mint a 2+2=4.
Azt sem kell bizonygatni.
"Jézus és a tanítványai lapos földben hittek?"
Biztos, hogy nem. A saját művét ismeri nem csak az ember, de Isten is.
"Parancsoltál-é a reggelnek, a mióta megvagy? Kimutattad-é a hajnalnak a helyét? Hogy belefogózzék a földnek széleibe, és lerázassanak a gonoszok róla.
Jób 38:12-13"
Nem hiszem, hogy az oktatás tehet arról, hogy valaki nem ismeri a költői hasonlatokat. Remélem a János vitézt ismered, abban ezt írja Petőfi: Mikor a nap fölkelt, s a holdat elküldte
Remélem nem hiszed azt, hogy Petőfi abban a téveszmében élt, hogy a nap küldi a holdat el. Vagy most akkor erre is lesz építve egy tévtanítás?
Letargia, te is csak utólag vagy okos.
Akkoriban te is ebben hittél volna.
Ez van, kár szépíteni.
"Ézsaiás 40:22 "Ő feszítette ki az eget, mint fátylat, vagy lakósátrat a föld fölé."
A fátyolként kifeszítés egyértelműen arra utal, hogy nem lapos a Föld, hanem gömb alakú."
Ráadásul, bárhol állsz a Földön, mindig ugyan olyan az égbolt, mintha lapos Föld lenne, szóval működik ez gömb alakú Földön is. De szegény trolloknak nincs választásuk, mantrázni kell folyamatosan, mivel rettegnek
"Parancsoltál-é a reggelnek, a mióta megvagy? Kimutattad-é a hajnalnak a helyét? Hogy belefogózzék a földnek széleibe, és lerázassanak a gonoszok róla."
És gondolod, hogy azt is hitték, h a hajnal fogódzkodik? Vagy azt hitték, h a hajnal egy személy, akinek helye van? Vagy talán képletes beszéd az egész? Ja igen ez utóbbi. Sikerült önmagadat cáfolni az idézettel.
Amúgy ez valláskritikai kérdés, és provokáció. Ha a rovatértelmezés nem megy, akkor minek próbálsz bonyolultabb dolgokba belemenni?
Szia
Jézus biztosan nem hihetett ebben. Ezen okok miatt: Példabeszédek 8:22-31
"Jehova engem hozott létre elsőként, a legkorábbi műveként réges-régen.
23 Ősidők óta* a helyemen állok, kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva.
24 Akkor születtem*, mikor még nem voltak mély vizek, mikor még nem voltak vízzel teli források.
25 Még mielőtt a helyükre kerültek a hegyek és a dombok, akkor születtem én,
26 mikor még nem alkotta meg a földet és a mezőket, sem a föld talajának első rögeit.
27 Ott voltam, amikor az eget készítette, mikor kijelölte a horizontot a víz színén.
28 Amikor megalkotta a felhőket fent, amikor létrehozta a mélység forrásait,
29 amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek meg ne szegjék a parancsát, és amikor lefektette a föld alapjait,
30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem gyönyörködött nap mint nap, én pedig mindig vidám voltam őelőtte.
31 Örömömet leltem a földjében, mely lakható, és különösen az embereket szerettem."
János 17:5
"Most tehát, Atyám, dicsőíts meg, hadd legyek melletted, és hadd kapjam meg azt a dicsőséget, amelyben akkor volt részem, amikor melletted voltam, mielőtt a világ lett."
Ez olyan,mintha megkérdezném tőled: Anyukád hiszi azt, hogy ő hozott a világra?
Nézd, hiába csavarod: a Bibliában lapos Föld van.
Nem ez az egyetlen tévedésem, szóval nem értem, hogy miért pont ezen akadsz fönn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!