Keresztényként kötelező a lapos Földben hinni?
Úgy értem bibliai alapon csakis a lapos Föld, ami igazolható, illetve a Földközpontuság.
De ha így van, miért tagadja sok keresztény?
Azért, mert a Biblia ír a föld kerekségéről - Ézsaiás 40:22.
Amiről pedig azt írják, hogy a földközpontúságot támasztja alá, csupán félreértelmezés.
A Biblia ír olyat, hogy a Föld megingathatatlan, például a Zsoltárok 104:5-ben. De teljesen egyértelmű, hogy művészi nyelvezetet használ, szóképeket, költői eszközöket (megszemélyesítést, hasonlatot...) --> nem kell szó szerint venni.
Zsoltárok 104:5
"Ő alapította meg a földet annak szilárd helyein; Megingathatatlan lesz az időtlen időkig, igen, mindörökké"
Úgy kell érteni, hogy a Föld nem fog elpusztulni, mindörökké fennmarad, mint ahogy a Prédikátor 1:4 is írja: "Az egyik nemzedék megy, a másik nemzedék jön, de a föld örökké megmarad"
Akkor én más Bibliát olvastam mint te, mert az enyémben ez nincs benne.
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. A középkorban a lapos földben és földközpontú naprendszerben hittek, de nem bibliai alapon, hanem mert ez tűnt logikusnak számukra.
Egyáltalán nem kötelező keresztényként a lapos földben hinni, szerintem a keresztények 1%-a sem hisz benne.
A Bibliában nem szerepel az, hogy a Föld lapos, és egyáltalán nem is igazolható ez a Bibliából, ez csak a te valótlan állításod. Az pedig, hogy valaki keresztény nem jelenti azt, hogy kőkeményen ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!