Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként kötelező a...

Keresztényként kötelező a lapos Földben hinni?

Figyelt kérdés

Úgy értem bibliai alapon csakis a lapos Föld, ami igazolható, illetve a Földközpontuság.

De ha így van, miért tagadja sok keresztény?

2017. dec. 10. 10:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszek a laposföldben, tudom, hogy geoid alakú. Nem ismerek egy keresztényt sem, aki laposnak gondolná a Földet. :D
2017. dec. 10. 13:49
 12/30 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg paralelogramma. Én nyertem.
2017. dec. 10. 13:57
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

#2: Azért, mert a Biblia ír a föld kerekségéről - Ézsaiás 40:22.

Mondjuk attól, hogy kerek még lehet lapos.

2017. dec. 10. 14:21
 14/30 anonim ***** válasza:
Ez a geoid alak sem rossz. Ha megkérdezem milyen alakú a focilabda, senki nem vágja rá, hogy geoid, pedig a legkisebb átmérő és a legnagyobb átmérője között nagyobb a különbség, mint a Földnek. Ha egy focilabda méretével állítjuk arányba a föld geoid alakját, akkor a labda két mért átmérője között fél milliméter különbségről beszélünk.
2017. dec. 10. 15:47
 15/30 anonim ***** válasza:

Természetesen,ez,egy nagyon bugyuta kérdés volt!

Minden alapot nélkülöz a kérdés!

A Biblia,NEM természettudományos könyv.

NEM Isten által diktált könyv.

A Bibliát,Isten által ihletett írók,a saját tudásuk szerint írták.Nem írhattak le olyan dolgokat,amit koruk legmagasabb tudománya tagadott,vagy másként látott,mert életükbe került volna.Sosem volt célja egyik bibliai írónak sem,hogy természettudományos fejtegetést folytasson.

A megfogalmazás,súlyos csúsztatás!

Nem igaz,hogy "sok keresztény"tagadja a "lapos föld"elméletét.

Csak így igaz:

Elhanyagolhatóan kevés keresztény hisz a "lapos Föld"elméletében.

2017. dec. 10. 18:21
 16/30 anonim ***** válasza:
95%

Amennyire tudom, a Vatican, bár több, mint 3 évszázad múltán, de még a múlt században hivatalosan rehabilitálta Gaileo Galileit.

Sőt, kapaszkodj meg, amikor felefedezték az ősrobbanás elméletét, azt a Vatican örömmel üdvözölte ( merthogy az elméleti fizia bebizonyította a, hogy volt teremtés. ) Mellesleg a felfedező - elméleti fizika professzor - már előzőleg felszentelt katolikus pap volt.

2017. dec. 10. 20:37
 17/30 anonim ***** válasza:

Lènyegtelen. Ha az atomot vesszük alapul ès az elektronfelhőt akkor nem 100% hogy tágul az univerzum.

Ha a vöröseltolódást akkor van rá esèly.

Ha számokunk a hosszú idő alatt ismètlődő állapotok váltakozásának lehetősègèvel akkor pedig semmi sem biztos

2017. dec. 10. 20:40
 18/30 anonim ***** válasza:
5%

Pár évszázada még kötelező volt, de ma már nekik is nevetséges. A Biblia VALÓBAN a lapos Földről ír, de ezt MA MÁR jelképesnek veszik.

Ebben már ők is elfogadják a tudomány eredményeit.

2017. dec. 10. 21:38
 19/30 anonim ***** válasza:

Hiába írod nagy betűkkel azt, hogy valóban, akkor sem igaz, amit állítasz. Nem ír a Biblia lapos Földről.

Ezt egyébként bárki a saját szemével is könnyen ellenőrizheti, 3 perc alatt. Netről le lehet tölteni Károli Bibliát pdf fájlban, utána megnyitni, és egy egyszerű keresést végezni a "lapos" szóra. És a keresés bárkinek ki fogja adni, hogy a Bibliában még csak a "lapos" szó sem szerepel, nemhogy olyasmi mondat vagy kifejezés, hogy "lapos Föld" vagy "a Föld lapos" vagy bármi hasonló.

2017. dec. 10. 22:28
 20/30 anonim ***** válasza:
8%

Már legalább 4 alkalommal megírtam:

- a Föld tartóoszlopai,

- a SZILÁRD ég tartóoszlopai,

- az, hogy VAN egy olyan pont, ahonnan látszik az EGÉSZ földfelszín,

- a lapos Föld 4 sarka, ahol szelek csarnoka van (onnan eresztik ki a szeleket).

Bizony, MIND ott van a Bibliában.

2017. dec. 10. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!