Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként kötelező a...

Keresztényként kötelező a lapos Földben hinni?

Figyelt kérdés

Úgy értem bibliai alapon csakis a lapos Föld, ami igazolható, illetve a Földközpontuság.

De ha így van, miért tagadja sok keresztény?

2017. dec. 10. 10:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%

Az előbb a 18#-ban még azt írtad, hogy a Biblia lapos Földről ír. Örülök, hogy eljutottunk oda, hogy ez így mégsincs benne a Bibliában, tehát a #18-ban nem írtál igazat.

A valós helyzet az, hogy bizonyos igékből (mint premisszákból kiindulva) következtetted ki, a SAJÁT logikai láncoddal, hogy ezekből az igékből a TE GONDOLATMENETEDDEL az következik, hogy a Föld lapos.

Csakhogy a Bibliákban csak a kiinduló igék szerepelnek, az nem szerepel benne, hogy a Föld lapos, és másrészt a TE LOGIKAI LÁNCOD, logikai levezetésed sem szerepel benne.

A logikai levezetésed pedig téves. Ezekből az igékből nem következik egyértelműen, hogy a Föld lapos lenne.

A Bibliát számtalan módon félre lehet magyarázni, minden hamis tanító ezt csinálja. Akik közül az egyik te vagy.

2017. dec. 10. 23:07
 22/30 anonim ***** válasza:

Miféle logikai láncról beszélsz?

Légy szíves, mutasd meg, hogy a mondatokból HOGYAN lehet megmagyarázni BÁRMIFÉLE alakot, ami nem lapszerű!

2017. dec. 10. 23:18
 23/30 anonim ***** válasza:
50%

Én magyarázzam meg? Hát a te elméleted...

Először is idejössz, és a #18-ban valótlant állítasz.

Utána a #20-ban odavetsz szavakat, de mégcsak az igehelyeket sem adod meg, hoy ezek hol szerepelnek a Bibliában. Aki csak kicsit is olvasott valaha bármilyen tudományos jellegű, az érvényesség igényével fellépő tanulmányt, az tudja, hogy a forrásmegjelölés alapvető kelléke a hiteles és szakszerű érvelésnek.

Végül a #22-ben utasítasz engem, hogy a te feldobott szavaidból én vezessem le a teáltalad állított - és egyébként hamis - végkövetkeztetést.

Figyelj, nem érzed, hogy ez mennyire komolytalan?

Na jó, én nem is foglalkozom veled tovább, további jó valótlan állításokat és zavaros hamis tanításokat kívánok neked... a Bibliában és a valóságban sem létező "lapos Föld-ről.

2017. dec. 10. 23:45
 24/30 anonim ***** válasza:
53%

Keresd meg, én keresgéljek neked? Ismerned kellene a

Bibliádat.

Tehát: LÉTEZIK olyan hegy, aminek a tetejéről látszik az EGÉSZ földfelszín. Mivel ez TÉNYLEG ott van a Bibliában, arra kérlek, hogy ne beszélj mellé, hanem keresd meg, és utána válaszolj.

LÉTEZNEK a Földnek a tartóoszlopai. Szerinted egy forgó gömböt MIFÉLE oszloppal lehet tartani? És amúgy mi tartja?

Megmondanád, hogy ezek az oszlopok melyik jelenlegi országban vannak? Vagy, ha minden országon kívül, akkor melyik mellett?

Egyelőre nézzük csak ezt a két kérdést.

2017. dec. 10. 23:52
 25/30 anonim ***** válasza:
8%

Keressem meg, hogy te milyen igékre gondolsz a Bibliából? :) A Bibliában sokezer ige van, ilyen alapon tűt is kereshetnénk a szénakazalban...

Na jó az én szememben az eddigiekből teljesen hiteltelen és komolytalan fellépésű embernek tűnsz - legalábbis ebben a kérdésben.

Úgyhogy szia!

2017. dec. 11. 00:04
 26/30 anonim ***** válasza:

"tűnsz"

Fordítok:

Nem ismered jól a Bibliát, és nem is akarsz keresni, mert nyilvánvaló, hogy benne van, és erre már nem tudnál mit mondani.

Ezért aztán megpróbálsz úgy kibújni a dolog alól, mintha neked lenne igazad.

Pedig annyira egyszerű keresni, hogy ihajla!

Nézd meg pl. ezt:

[link]

EZEK UTÁN most mit mondasz?

Tudod, hogy milyen vérciki az, ha NEKEM kell megmutatni NEKED a TE szent könyvedben a passzusokat egy FONTOS kérdésről? Amiről neked is kapásból tudni kellene ezeket?

2017. dec. 11. 00:15
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

" Már legalább 4 alkalommal megírtam:

- a Föld tartóoszlopai,

- a SZILÁRD ég tartóoszlopai,

- az, hogy VAN egy olyan pont, ahonnan látszik az EGÉSZ földfelszín,

- a lapos Föld 4 sarka, ahol szelek csarnoka van (onnan eresztik ki a szeleket). "

És már legalább 1000x elmagyaráztuk...

"a Föld tartóoszlopai": szárazföldről beszél, ma kontinentális talapzatoknak nevezzük az oszlopokat

"az, hogy VAN egy olyan pont, ahonnan látszik az EGÉSZ földfelszín"

Igen. De azt tudjuk, hogy ilyenkor a Biblia a környező országokról beszél

"a lapos Föld 4 sarka, ahol szelek csarnoka van (onnan eresztik ki a szeleket)"

4 égtájat jelenti

2017. dec. 11. 09:21
 28/30 anonim ***** válasza:

Ez viszont sima szerecsenymosdatás.

Hogy honnan lehet ezt megismerni?

Onnan, hogy MA egész másképp magyarázzák, mint régen, és CSAK a Biblia alapján a régi értelmezés következik belőle.

Utólag persze bármit bármihez hozzá lehet igazítani... ha jó sok mindent elnézel.

2017. dec. 11. 18:46
 29/30 Molnár Sándorné ***** válasza:

Szervusz!

Már régóta tudjuk, hogy a föld "gömbölyü", ha nem is teljes mértékben. De már több ezer évvel ezelőtt Ésaiás próféta irt a "föld kerekségéről", és arról, hogy a 'föld a semmiben függ".Igaz akkor még senki nem tudott a gravitációról. Valóban ugy tünik ha az ürből nézzük a földet, mintha a semmiben függne, és nem tartaná semmi.

Igaz, hogy a "kerek" szó jelentése alapján lehetne a föld lapos is mint egy tányér. De sok bizonyiték van arra nézve hogy gömbölyü. Csak egy példa, amit már régóta emlegetnek. Ha a tengeren megjelenik egy hajó, először csak az árboca hegyét látni. Minnél közelebb jön, annál inkább tünik elő a hajó. Repölőgépről nézve, amikor kb. 11.000 méter magasan jár a gép, látni lehet a föld gömbölyüségét. Gyönyörü látvány. Üdv: Judit!

2017. dec. 18. 13:51
 30/30 anonim ***** válasza:

"föld kerekségéről"

A kerek az még véletlenül sem gömbölyű!

Teljesen külön szó azon a nyelven is! Fel sem merült senkiben, hogy összecserélje!

2017. dec. 18. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!