Jézus és az akkori zsidók (ill. az ő előttük való generációk) egy lapos földben, vagy pedig egy naprendszerben hittek?
Lapos földben hittek, amiben még ma is sokan hiszünk csak a tudomány erőszakosan tagadja a lapos föld létezését.
Én hiszek a naprendszerben de a föld alakja szerintem lapos. Mérést is csináltak már ami megcáfolta azt az elméletet amit sajnos az iskolákban tanítanak.
Jézus korában szerintem már nem hittek a lapos földben, mert a hellenizmus rendkívül erősen hatott a zsidóságra (pl görög nyelv elterjedtebb volt, mint a héber), s akkorra már a görögök bebizonyították, hogy a föld nem lapos.
Azt nem tudom, hogy a naprendszerről milyen elképzelésük volt.
"a görögök bebizonyították, hogy a föld nem lapos."
És a zsidók más nemzeteknek hittek, vagy pedig az Istentől való Írásaikban?
Bár a Szentírás bemutat egy adott ősi világképet, de nem különösebben rendelkezik arról, hogy pontosan milyen alakú a föld és nem is egy földrajzkönyv. Ezzel a hellenizált zsidóság is teljesen tisztában volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!