Minden "Név" bálvány?
Isten neve, JHVH (vagy YHUH): "Az Egyetlen Örökkévaló" (Mindenható).
Ha én fonetikusan, latin betűkkel leírom azt, hogy Jehova (vagy Yahuah), akkor az miért lenne Isten neve? Ha én átírnám a nevemet vagy a kutyámnak azt a nevet adnám, hogy Pintér Jahuska, az se számomra, se az emberek számára nem mondana semmit, csupán egy név, a sok közül.
Viszont ha valaki azt mondja nekem, hogy a Mindenható Istenről van szó, akkor tudom, hogy abból csak egy van, Egy, aki minden felett áll...
Nem lehetséges, hogy az Óhéberek számára ez a JHVH (vagy YHUH) olyan volt számukra, mint ha manapság mondaná valaki azt, hogy Mindenható?
Ha igen, akkor mi jogon csináltunk belőle egy e-világi betűkkel leírható "nevet"?
----------------------
Továbbá az is kérdésem lenne, hogy ha "Az Egyetlen Örökkévaló" nevet sikerült lefordítani latin betűkkel Yahuah-ra (vagy Jehovára), akkor ez visszafele is működik?
Ha én a Jehova szót lefordítom Óhéberre, akkor ugyanazt a 4 betűs Isten "nevet" fogok megkapni, vagy pedig valami teljesen más, kripsz-krapszot?
"YAHUSHA aztán valószínű büszke lesz arra az emberre aki nem tudja az ELOHIM nevét."
Akkor elmondanád te, kedves "tanulói státuszban" levő kommentelő, hogy mi Istennek a neve? Ne videókat küldj, hanem te a saját szavaiddal kérlek mond el, hited alapjait..
Kedves kérdező ha értetlen vagy sajnálom le írtam mi a neve keresd ki.
Ami a Bibliában van az az igazság nem az ha én a saját szavaimmal elmondom mert akkor már a saját dolgomat osztanám meg ami meg hamis tanítás.
YAHUAH akarata: Zsoltárok 40:9; Máté 7:21; Példabeszédek 6:23;
Bűn: János 7:49; Lukács 16:17; 1 János 3:4;
Örök élet: Máté 19:16-17; Lukács 10:25-26; János 12:49-50;
Torah/tanítás/Útmutatás: 2Mózes 20:1-17; 5Mózes 5:1-21;
Út a Királyságba: Máté 5:18-19; 7:21-24;
Atya Szent/ Tiszta/ Nem Változik: 3Mózes 11:44; Jakab 1:17; Malakiás 3:6; 1Péter 1:16;
Írások az Igazság: János 17:17; 15:1-27; János 16:1-33; Rómaiakhoz 10:17;
TORAH/Megváltó/Cselekedetek: Jelenések 14:12; 12:17; 20:11-15; 22:14
Igazság: Ézsaiás 51:7-8; 5Mózes 6:25;
Megváltó/Főpap/Közvetítő: 5Mózes 18:18-19; Zsoltárok 22:17-23; Dániel 9:26-27; Zakariás 12:10; János 8:24; 19:33-37; Jelenések 1:7;
Ezt a YAHUAH Útja nevezetű Youtube csatorna állította össze hogy rövid útmutatást adjon. Aki úgy gondolja olvassa végig mindet,így hátha felnyílik a szeme kicsit.
Az egész Biblia ELOHIM-től ihletett ha valaki elvesz belőle vagy hozzá adja a saját gondolatait azzal már beszennyezte azt és hamisan prédikál.
Nem hiába példálózott YAHUSHA a Bibliából szó szerinti idézésekkel hogy "Meg van írva:"
És ez a YAHUAH szó/név, megértem, hogy az írásokból van...
De ez valójában, csak egy átfonetizált szó latin betűkre/kiejtésekre nem?
Ha ezt a YAHUAH szót/nevet meg szeretném érteni én is (mivelhogy magyar vagyok és nem tudok héberül), akkor hogy lehetne lefordítani?
Mert ez így önmagába, hogy YAHUAH, nekem nem mond semmit még akkor sem, ha csupa nagy-betűkkel írod ki..
"És ez a YAHUAH szó/név, megértem, hogy az írásokból van..."
Igazából még csak nem is onnan van, ez valami fals írásmód.
Azért küldtem az elején az idézetet.
Azt jelenti "VAGYOK AKI VAGYOK" Sajnos ennél jobban nem igazán tudnám kifejteni mert gyenge a szókincsem meg mint mondtam tanuló vagyok. De ha elkezded a videókat nézni azon a csatornán amit kiírtam nemrég ott választ kapsz rá. És érthetően el is magyaráz mindent. Lejátszási listákban tudsz keresgélni.
Úgy gondold mint a te neved mondjuk Zsola Pistike, ha téged szólítani akarnak akkor a neveden fognak. ELOHIM-nek pedig YAHUAH/Jehova/Jahve a neve.
-Azt jelenti "VAGYOK AKI VAGYOK" -ELOHIM-nek pedig YAHUAH/Jehova/Jahve a neve.
Nem fordítva kellene értelmezni esetleg?
Ha én a héber Yahuah szót lefordítom, akkor "Mindenhatót" kapok, mint név..
Ha a 4 betűs Istenkép יהוה LEFORDÍTVA azt jelenti, hogy Mindenható (Vagyok Aki Vagyok, Egyetlen Örökkévaló stb), akkor miért ne hívhatnám, nevezhetném meg inkább 'Mindenhatóként'?
Nekem úgy tűnik, hogy a Yahuah szó egy átfonetizált latin betűkkel tarkított "héber" szó csupán, ami "Isten névnek" próbálja magát eladni...
A Mindenható egy cím mint az Örökkévalóság királya vagy Teremtő.
De úgy hívod ahogy szeretnéd én nem tukmálom rád a dolgokat.
"A Mindenható egy cím"
Akkor miért mondja Ézsaiás azt, hogy:
63,16 Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, EZ NEVED öröktől fogva.
ill. 9,6 HÍVJÁK NEVÉT: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!