Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek és a Bibliának...

Istennek és a Bibliának milyen az elbírálása a homoszexualitás terén?

Figyelt kérdés
Az az ember, aki meleg már nem is lehet jó vagy attól mert mást szeret már bűnös?
2019. okt. 22. 20:38
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
3%
Miért garázdálkodnak itt az LMBTQ aktivistái???
2019. okt. 24. 20:50
 32/47 anonim ***** válasza:
48%
Idézni is fogsz a Szentírásból, vagy csak mocskolódsz?
2019. okt. 24. 21:06
 33/47 anonim ***** válasza:
93%
És a sátán kutyái (pl te)?
2019. okt. 24. 21:07
 34/47 anonim ***** válasza:
90%
33 a 31 nek
2019. okt. 24. 21:08
 35/47 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező:

Szerintem az egésszel kapcsolatban a lényeg:

A biblia a homoszexualitást úgy kezeli, mint pl a lopást. Tudod, hogy bűn és ennek ellenére megteszed, tehát bűnös vagy. Csak ugye azóta bizonyított tény, hogy a homoszexualitásra az egyének 0 azaz NULLA ráhatása van. Akarata ellenére alakul ki és akaratlagosan nem változtatható meg. Ezek tudományos tények még ha ezzel kapcsolatban sok butaság terjeng is az interneten.

Csakhogy ezt ugye nem lehet elismerni, mert akkor azt kellene mondani, hogy a Biblia valamiben téved (annak ellenére, hogy nem téved, hisz abban a korban amikor íródott ez volt a törvény és a társadalom fejlődésével rengeteg dolog kikerült a "gyakorlatból" ami azóta is ugyan úgy benne van a Bibliában) azt meg ugye mégsem mondhatja az egyház.

A vélemények felekezetenként változnak. Van ahol a homoszexuális gondolat/vágy is bűn. Van ahol a cselekedet, a konkrét aktus a bűn, és vannak olyan felekezetek akik kb ott kezelik, mint a házasság előtti szexet. Van, előfordul, bűn, de ettől még ember számba kell venni a melegeket is. És vannak felekezetek akik szerint a vallásnak ezzel kapcsolatban nincs dolga.

Azt, hogy a Te vallásod ezzel kapcsolatban mit állít azt könnyen kiderítheted. Az, hogy ezzel tudsz-e azonosulni az viszont már rajtad áll. Én, személy szerint képtelen vagyok elhinni, hogy Isten, aki tökéletes és végtelenül jó az alapján ítél meg akit szeretsz. Mert nem ez alapján leszel jó vagy rossz ember, hanem az alapján, hogy hogyan bánsz a környezetedben élőkkel, hogyan bánsz az elesettekkel, azokkal akiknek a segítségedre volna szüksége. Mert aki árt másoknak az bűnös akkor is, ha azt hiszi jót cselekszik.

2019. okt. 28. 14:12
 36/47 anonim válasza:
65%

Nem az önmegtartóztatás a megoldás!!!

Én nem tudom, hogy bűn e, vagy csak emberi tévedés miatt van a Bibliában (esetleg mi értelmezzük félre) de, ha az, akkor valószínűleg az a rossz, hogy homoszexuális kívánsága van valakinek. Talán gyerekkori élmények/sérelmek miatt (is) alakul ki, ami miatt nincs harmóniában az ember teste. Vannak pszichológusok, akik ezzel foglalkoznak (nem kuruzslásra gondolok, hanem tudományos módszerekre). Talán érdemes lenne elmenned, ha ezek után sem fogsz ellenkezű neműekhez vonzódni legalább tiszta lesz a lelkiismereted, hogy te mindent megpróbaltál... Ha nem gyógyítható, akkor nem lehet bűn!!!

2019. okt. 28. 17:44
 37/47 anonim ***** válasza:
17%

35,36-os válaszadók!

NEM!!!

A válaszok csak számotokra tűnnek hasznosnak, ezért lettek

100 %-osak a válaszaitok.

Isten nem ért egyet veletek,ezért ez egy önámítás!!! a témával kapcsolatban a Bibliában leírtak a helytállóak!!!

A mondat végén a tűnik kifelyezés egy nézőpontbeli szemléletet alkot a témával kapcsolatban ezért nem lehet valóság amit összezagyváltok!!!

2019. okt. 29. 21:11
 38/47 anonim ***** válasza:
74%

#47. Tudod te abban hiszel amiben akarsz. Úgy magyarázod a világot ahogy akarod. Ehhez jogod van. Ha szerinted a honoszexualitás bűn akkor élj ezzel boldogan. Senkit sem érdekel. Csak két dolgot volna jó végre belátnod.

1, Te nem tudod, hogy Isten mit gondol. Te csak hiszed amit állítasz. És a hited semmivel sem ér többet mint másé. Ha azt akarod, hogy mások tiszteletben tartsák a te hited akkor neked is tiszteletben kell tartanod másét. Mindenki a saját lelkéért felel; Te a magadéért mi a magunkért.

2. Attól, hogy te a homoszexualitást elítéled attól a homoszexualitás még nem lesz bűn(cselekmény). Akár mennyire nem tetszik neked és a hozzád hasonlóknak a melegek (úgy ahogy bárki más) boldogan fognak élni azzal az emberrel akit szeretnek. Akár mit is csinálsz akár mennyire is gyűlölöd vagy elítéled. Innentől kezdve két dolgot tehetsz. Vagy azzal töltöd a szabad időd, hogy ahol csak tudod gyalázkodsz ezen az oldalon (ami hozzáteszem szintén bűn) minden meleg kérdésnél vagy bárhol ahol erre lehetőséged támad vagy túlteszed magad a dolgon és éled az életed boldogan. Idővel majd rájössz, hogy milyen rövid az élet ahhoz, hogy olyan dolgokra pazarold amikkel nem hogy nem segítesz, csak ártasz magadnak és másoknak is...

2019. okt. 29. 23:54
 39/47 anonim ***** válasza:
15%

Ezt írod:Tudod te abban hiszel amiben akarsz.

Válasz:Nem amibe akarok hanem abban amit Isten mond, ez pedig világosan le van írva a Bibliában, ha abban hinnék amibe akarnék akkor olyan lennék mint te és ti.

Ezt írod:Úgy magyarázod a világot ahogy akarod.

Válasz:A világ mindenséget a Teremtő ismeri a legjobban ezért az a leírás a legtökéletesebb a bűn szempontjából is ezért azt a magyarázatot fogadom el és nem úgy ahogy akarom hanem ahogy vannak a dolgok valóságosan.

Ezt írod:Ehhez jogod van.

Ha szerinted a honoszexualitás bűn akkor élj ezzel boldogan.

Elsősorban Isten szerint élek-élünk ezért én és mások ezt így látják a homoszexualitás BŰN!!!

Senkit sem érdekel.

Csak két dolgot volna jó végre belátnod.

1, Te nem tudod, hogy Isten mit gondol.

Válasz:Ez tévedés mert sokakat érdekel ezen kívül tudjuk mit gondol az Isten és mi az Istennek a véleménye arról a dologról amit képviselsz és védesz az BŰN !!!

Ezt írod:Te csak hiszed amit állítasz. És a hited semmivel sem ér többet mint másé.

Válasz:Ez ismét tévedés mert a hitet Isten helyezi az ember szívébe és nem én hoztam létre magamba nem én találtam ki ezt vagy nem én határoztam el akkor én mátol kezdve hívő leszek hanem az Isten talált meg és hívott magával közösségre már gyerekként, ezért ez többet ér mint gondolnád.

Ezt írod:Ha azt akarod, hogy mások tiszteletben tartsák a te hited akkor neked is tiszteletben kell tartanod másét.

Válasz:Én nem akarom hogy tiszteletben tartsák a hitemet,nem az emberek elismerését keresem itt nem a hitemről van itt szó hanem az Isten Igazságáról!!!

Ezt írod:Mindenki a saját lelkéért felel; Te a magadéért mi a magunkért.

Válasz:Igen ez így van de azt mondja Isten, hogy az Igazságot szóljunk mert az Igazság képes szabaddá tenni minden embert és mig nem ismered-ismeritek az Igazságot Isten embereken keresztül kommunikál az olyan emberekkel akik bűnbe élnek azért hogy megmeneküljetek-megmeneküljenek.

Ez írod:2. Attól, hogy te a homoszexualitást elítéled attól a homoszexualitás még nem lesz bűn(cselekmény).

Válasz:Igen ezt a cselekményt elítélem, mert a Biblia bűnnek álitja ez Isten véleménye erről.

Ezt írod:Akár mennyire nem tetszik neked és a hozzád hasonlóknak a melegek (úgy ahogy bárki más) boldogan fognak élni azzal az emberrel akit szeretnek.

Válasz:Nem arról van itt szó hogy nem lehet boldogan élni, nem ez ellen szólunk, írunk hanem legyetek boldogok úgy ahogy az jó ahogy az Isten megalkotta a házasságot 1férfi és egy 1nő kapcsolata!!!

Ezt írod:Akár mit is csinálsz akár mennyire is gyűlölöd vagy elítéled.

Válasz:Ahogy az Isten is gyűlöli a bűnt, de az embert szereti.

Ezt írod:Innentől kezdve két dolgot tehetsz. Vagy azzal töltöd a szabad időd, hogy ahol csak tudod gyalázkodsz ezen az oldalon

Válasz:Az Igazság leírása nem gyalázkodás.

(ami hozzáteszem szintén bűn)

Válasz:Ha ezt így megítéled a homoszexualitást is helyesen kellene látnod!!!

Ezt írod:minden meleg kérdésnél vagy bárhol ahol erre lehetőséged támad

Válasz:Minden ilyen kérdésnél le fogom írni az Igazságot ha Isten arra indít, az ilyen emberek érdekében még tart a kegyelem.

Ezt írod:vagy túlteszed magad a dolgon

Válasz:Ebben a világkorszakban az Igazságot fogom szólni és leírni!!!

Ezt írod:és éled az életed boldogan.

Igen így élem és fogom élni mert ezt a kegyelmi ajándékot Istentől kaptuk.

Ezt írod:Idővel majd rájössz, hogy milyen rövid az élet ahhoz, hogy olyan dolgokra pazarold amikkel nem hogy nem segítesz, csak ártasz magadnak és másoknak is...

Válasz:Ha szerinted is rövid a földi itt tartozkodásunk akkor ezt az időt nem arra kellene fordítani, ???

hogy az Isten békeajánlatát az Evangéliumot amelyben benne van a szabadulás is ELFOGADJUK!!!

Ezzel segítek másoknak is és nem ártok magamnak sem.

2019. okt. 30. 06:45
 40/47 anonim ***** válasza:
24%
Ezt a hitet a hazugság istene adta neked előző.
2019. okt. 30. 07:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!