Mivel nyújt többet az iszlám mint a kereszténység?
Én ugyan nem állítottam ilyesmit.
Mellesleg az biztos hogy aki ennyire fanatikus mint te, hogy még tényeket is inkább pofátlanul letagad minthogy beismerje, hülyeséget mondott, azzal zicher hogy nem megyek bele teológiai vitába. Maradj csak az iszlám propagandánál ha ez ennyire szíved vágya, én maradok a valós tényeknél!
Csak hogy lásd mit ír a Biblia:
Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.
Máté 5:19 Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában.
Tehát neked a legkisebb parancsot is be kell tartanod a Bibliából. Ezt mondja Jézus. De mivel te hobbikersztény vagy, kedvre válogatsz a Biblia parancsaiból.
Látod ez a különbség kettőnk között. Én Bibliai versekkel támasztom alá amit állítok te pedig csak sértegetsz.
"Tízparancsolat nem tartozik bele a zsidó törvényekbe."
Nem hát. Mint a link alatt láttad, még a zsidók is külön kezelik a tízparancsolatot és a zsidó törvényeket.
"Aztán állítasz valamit a keresztény vallásról"
Azért az is sokatmondó, hogy még arról is hazudozol, mit állított a másik, csak hogy fogádt próbálj találni rajta...
"Hogy a zsidók hogyan csoportosítják nem számít. Lényeg hogy a zsidó törvények része a tízparancsolat"
Lol. Hogy te hogy csoportosítod, nem számít. A lényeg hogy mindenki, aki vallásának része ez, külön kezeli a két dolgot.
De persze nyilván mindenki más a hülye, te akkor is húsosbabkonzerv vagy :D
A Biblia maga teljesen külön tárgyalja a tízparancsolatot, teljesen máshogy nyilatkoztatja ki Isten mint a zsidó törvényeket.
Míg a te oldaladat annyi támasztja alá hogy bedurcáztál és nem fogadod el hogy a zsidóság és kereszténység teljes történelme során mindig is külön kezelték őket, ahogy a Biblia is, és azt képzeled hogy laikusként jobban tudod mindenkinél, aki ért is hozzá. Ez azért elég ciki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!