Mivel nyújt többet az iszlám mint a kereszténység?
"A keresztények nincsenek az Ószövetség alatt, így a megkövezés nem része a keresztény tanításnak."
Hiába próbálsz a szavakkal ügyeskedni.
Jézus azt mondta nem azért jött hogy eltörölje a törvényt sőt azt mondta be kell tartani a törvényt.
"Jézus azt mondta nem azért jött hogy eltörölje a törvényt sőt azt mondta be kell tartani a törvényt."
Mert a kicsit sem elfogult muszlim propaganda ezt nyilván jobban tudja, mint maguk a keresztények. Lol :D
"Mert a kicsit sem elfogult muszlim propaganda ezt nyilván jobban tudja, mint maguk a keresztények. Lol :D"
Ezek szerint nem ismered a saját Bibliádat sem, mert ez nem muszlim propaganda hanem a Biblia parancsa:
Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
Máté 19:16-18 Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat." Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy.
Tehát Jézus azt mondta nem azért jött hogy eltörölje a törvényt sőt azt mondta be kell tartani a törvényt. Szóval nincs semmi az Újszövetségben ami érvénytelenítené az Ószövetségi törvényeket.
Csak azt nem sikerült értelmezni hogy Jézus a tízparancsolatról beszél. Konkrétan meg is nevez többet. Tudod, volt egy ilyen rész is a Bibliában, függetlenül a zsidó törvényektől.
Azért ha kritizálni szeretnél valamit, legalább ennyire alap dolgokkal illett volna előtte tisztába kerülnöd...
"Az ugye nem zavar hogy a tízparancsolat része a zsidó törvényeknek?"
Nem igazán. Legalább azt olvasnád el, hogyan keletkezett a tízparancsolat, mielőtt ilyen tudatlanul kötsz bele egy témába...
"Tízparancsolat a zsidóknak lett kinyilatkoztatva te szerencsétlen"
Igen, és? Ezt sehol senki nem vitatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!