Mennyi ideje maradt a kereszténységnek?
Èn Németországban élek és itt nagyon nagy élet van a templomokban.
Mo-i ismeröseim közül senki szinte soha nem megy templomba(max esküvö, vagy keresztelö vagy temetés).
A No-ismeröseimnek kb a 80% eljár templomba vagy templomok álltal szervezett eseményekre.
Pl míg a gyerekek kicsik voltak itt a feluban jártunk baba-mama klubba, aztán gyerekklubba... Ezeket minden gyerek imádta, mi szülök is szuperül érezzük magunkat.
AZtán a templomok (mondhatom mindegy, hogy evangélikus, vagy katolikus) folyamatos programokat csinálnak, olyanokat amiket szívesen látogat az is aki nem vallásos.
Mo-n az egyházi közösségekbe szinte csak öregek mennek. De igazán nagy társasági életet nem adnak.
# 3 [link]
# 4 de biztosan nem tízen és huszon évesek mennek templomba Németországban sem, én arról beszélek, hogy a fiatalok túlnyomó többsége nem vallásos, tehát a gyerekeik sem lesznek azok, tehát amikor a náluk idősebb vallásos emberek meghalnak nem lesznek helyettük új hívők, hisz a fiatalok akik most nem vallásosak valószínűleg tíz év múlva sem lesznek azok.
Amiket leírtál szetintem nem veszélyeztetik a kereszténységet, még ha a statisztikák riasztó számokat mutatnak is.
Értem, hogy az iszlám jobban terjed, de még a legradikálisabb esetben mint például az iszlám átveszi a hatalmat európában (amit erõsen kétlek) akkor sem dog eltűnni a kereszténység. Max, ha betiltják és elkezdik lemészárolni, mint anno a zsidókat, esetleg. Bár jelenleg a közel keleten is üldözve van, mégsem szűnt meg.
Kereszténységet nem más vallások fenyegetik, hanem az ateizmus, illetve hitetlen ideológiák.
"Kereszténységet nem más vallások fenyegetik, hanem az ateizmus, illetve hitetlen ideológiák.,,
Világos, épp ezt írtam, hogy a fiatalok túlnyomó többsége nem is vallásos, tehát a gyerekeik sem lesznek azok.
Téves következtetés. Nem vallásos emberek gyerekei lehetnek hívők. Ahogy a hitet, úgy a hitetlenséget sem lehet örökölni.
Másrészt semmi sem garantálja, hogy a nem vallásos fiatal nem lesz hívő mondjuk néhány évtized múlva.
Szia,
Akár hogy is van legyél mindig optimista és vidám, de itt van néhány cikk ezzel kapcsolatban:
A brit külügyminisztérium vizsgálata szerint kb 245 millió keresztény él jelenleg olyan helyen ahol valamilyen vallási üldözést szenved. Az összes vallási üldözöttek 80%-a keresztény, valahol már népírtás szintű az üldözés.
Sajnos Németországban is "változó" a keresztény jelenlét, 2018-ban (az ottani adózási rendszer felépítése miatt ez nyilvános adat) 430.000-el kevesebben valloták magukat kereszténynek. Ilyen tempóban 2060-ra a felére csökkene a keresztények száma, zárul a lenti jelentés.
Egy Holland bíboros és püspök Wim Eijk szerint az Utrecht egyházmegyéjében található 280 templomból csak 10-15 fog megmaradni egy évtizeden belül, a többit be kell zárni valószínüleg.
Szép napot, ima, béke, szeretet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!