Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a szex? Miért baj...

Miért bűn a szex? Miért baj az ha minden héten mással fekszem le?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nem titokban csinálom, és a feleségem/ párom beleeggyezett.

(Sőt talán ő is ugyan ezt teszi, amibe meg én egyeztem bele.)

Akkor ez miért bűn?

A szex jó dolog, akkor miért számít bűnnek?

2019. okt. 2. 17:54
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Hülyeség ellen nincs orvosság.

Sehol sem írtam, hogy nem LEHET monogám.

De NEM az az alaptermészete!

A többi is hülyeség, amit írtál, fölösleges egyesével cáfolgatni (mivel úgysem érdekel téged, meg legfeljebb majd bedobsz mindegyikre valami légből kapott butaságot).

Amúgy a spermium a nőben 3-4 napig életben maradhat, valamint a nőnek a szex hatására lehet soron kívüli peteérése.

2019. okt. 5. 17:37
 32/49 szp72 ***** válasza:

@ "A nemi szervek - végig az összes - arra vannak felkészítve, hogy egymás után, gyorsan sok férfi jár a nőben."

Hogy mi? A női szervezet úgy van felépítve, hogy minél több férfi gyorsan végig járjon rajta? Tudod viszonylag nagyon kevés nő élvezi ezt, s inkább a meghittebb, gyöngédebb, hosszabb szerelmeskedést szeretik, s a legtöbbjük kifejezetten kerüli a nagyobb csapatot.

@ "TEHÁT RÉGEN EZ NEM KIVÉTEL VOLT, HANEM AZ ÁLTALÁNOS. Legalább 1 millió éven keresztül."

A csimpánzoknál tudom, hogy ez a szokás, amikor a nőstény tüzel és párzásra kész, végig megy rajta a horda össze hímje. De miért írsz 1 milliót? Az emlős állatok nagyjából mind ezt csinálják 60 millió éve. Mindenesetre az emberiségben megjelent egy szerelem-hűség alapú szaporodási mód, amelyre nem jellemező, hogy minden férfi végig jár minden nőt. De kétségtelen még mindig vannak vannak olyanok, akiknek a nemi élete inkább a majmokéra és a többi állatéra hasonlít.

@ "A hűséges állatoknál sem hiba, ha félrenéznek időnként, hanem okos stratégia."

A hím nőstényhez való hűsége egy szaporodási stratégia, amelyet megelőzött az "egyedül a nőstény nevel" korábbi állapot, amelyet végül is nevezhetünk hűtlenségnek. Nyilván a hűségnek vannak fokozatai, vannak olyan állatok amelyek időszakosan hűek, s vannak nagyon hűek, életre hűek. Mindegyik stratégia jó, ha a faj fennmarad. A nagy hűség nyilván azért alakult ki, mert annál a fajnál ez volt a szükséges, míg más fajnál nem volt ekkora hűségre szükség.

@ "Ha hiba lenne, már eltűnt volna. Ezt jó lenne, ha megértenéd."

Hidd el én értem a természetes szelekció elvét. Viszont a szelekciós nyomás is lehet különböző. Ha a szelekciós nyomás nagy, akkor egy tulajdonság gyorsan elterjed, viszont ha kicsi akkor csak lassan tudja kiszorítani a kedvezőtlent.

@ "De míg a nő ezt CSAK úgy tudja megoldani, hogy hűséges férfi van mellette (és esetleg egy másik férfitól van az utód, aki ugyan nem hűséges, de jók az adottságai)"

Ha a nőstényeknek és a nőknek az az érdeke, hogy legyen hűséges párjuk, akkor az szelekciós nyomást jelent hűtlenekre, a jó tulajdonságú hűtlenek lassan átadják a helyüket a jó tulajdonságú hűségeseknek.

@ "addig a férfinak az a nyerő stratégia, ha egy nőhöz hűséges, de sok más nőtől IS vannak utódai."

A hímek és a férfiak valóban hajlamosabbak a hűtlenségre hiszen nem ők végzik a nevelés oroszlán részét. Viszont ha már nevelnek, akkor nyilván a sajátjukét szeretnék, nem is volt szokás jó néven venni a nők hűtlenségét. Tehát igazából a férfiak és a nők is a hűséges típust szeretnék. Igazából a hűséges pár az eszményi állapot.

@ "a nő a férfi hűségét úgy IS biztosítja, hogy az élővilágban egyedülálló módon terhesen is tud szexelni. Tehát az egyház véleménye, hogy a terhes szex tilos - természetellenes."

Nincs ilyen tiltás az egyházban.

2019. okt. 5. 18:19
 33/49 szp72 ***** válasza:
56%

@ "Mirőlszól, te akkora hülye vagy, mint ide Lacháza!"

Úgy látom te is kiteszel magadért. Ennyi hülyeséget rég olvastam.

@ "egy nőbe ha betöltesz 2-3 adag spermát különböző férfiaktól, akkor ott SPERMAVERSENY indul el. Ez egy igazi akadályverseny:"

Aki ezt a kísérletet tényleg megcsinálta az egy igazi vadbarom lehetett. Az állatoknál nincs ilyen verseny? Miért nincsen, ha nincsen? Ők hűséges típusúak?

@ "a férfi nemi szerv olyan, hogy ha egy spermával megtöltött hüvely kerül az útjába, abból KIHÚZZA a spermát."

Ezen tényleg csak röhögni lehet. Tényleg ennyire hülye vagy? A hímvessző valóban betölti a hüvelyt, de nem azért, hogy a korábbi spermaadagot kinyomja, hanem hogy növelje a szexuális élményt.

A többi is oltári hülyeség.

2019. okt. 5. 18:39
 34/49 anonim ***** válasza:
41%

Há-há-há minden hülyeség amivel nem értesz egyet! :D

Nincs ilyen, hogy monogám vagy poligám, vagy "korlátozottan monogám" alaptermészet.

Az én állításaim a tieidhez képest mitől légbőlkapottabbak?

Érted egyáltalán amit írtál? "De NEM az az alaptermészete!" Még mindig várom a tudósok nevét akik ezt állították! Mert te nem légbőlkapott infókat hoztál ugye?

A spermiumok élettartalmát azért kicsit túlbecsülted a 2 naphoz képest, és hát a soron kívüli peteérés sem szex hatására történik, hanem orgazmus kell hozzá. Az elég nagy különbség.

Nem tudom mit szeretnél cáfolni abból amit írtam. Nem kell érett petesejt? Mindegy a hüvelyi pH? A nő orgazmusa nem függ a partnertől? Mást hallottál valakitől?

És tényleg, mitől lenne tilos terhesen szexelni a vallásos embereknek? Fel nem fogom milyen műsorokat kell ahhoz nézni, hogy ennyi valótlanságot elhitessenek velem.

2019. okt. 5. 18:49
 35/49 anonim ***** válasza:

"Nincs ilyen tiltás az egyházban."

MA MÁR nincs.

"És tényleg, mitől lenne tilos terhesen szexelni a vallásos embereknek?"

Azért ez elég ciki, ha egy ateista oktat ki egy vallásos embert az egyházi törvényekre.

A középkorban az év 180 napján TILOS volt szexelni a HÁZAS embereknek.

Amikor szabad volt, akkor is csak felöltözve, sötétben, elölről - és a nőnek nem illett élveznie. Simán csak el kellett viselnie az anyaság örömeiért. Így tanították akkoriban.

Ha nincs a felvilágosodás, akkor ma is ez lenne.

Persze mondjuk milyen tudást vártam a hívőktől?

Mirőlszól... csak szólok, hogy normális helyen egy vita nem úgy néz ki, hogy mindenki elmondja az érveit, aztán aki a hangosabb vagy a kitartóbb, az győz.

Ha nem hiszed el, amit mondok, akkor nézz utána.

Ja, hogy nem akarsz?

Mert a végén még kiderül, hogy igazam van?

Na, az pech.

2019. okt. 5. 18:56
 36/49 anonim ***** válasza:

Annyit még, hogy ha a tudomány ki tudta deríteni, hogy az alaptermészetünk 𝐧𝐞𝐦 az örök hűség - akkor most mégis miért ez az elvárás?

Erre szintén a tudomány tud válaszolni:

ez kb. 10000 éve van így, amikor megjelent a vadászó-gyűjtögető életmód helyett a letelepedés és a magántulajdon.

Ma is léteznek olyan társadalmak, ahol minden közös, nem számít a szülő, mert minden gyereket mindenki nevel és közösen látják el. Csakhogy ezekben a társadalmakban 𝐧𝐢𝐧𝐜𝐬𝐞𝐧 fejlődés!

Ugyanis egy férfi erőn felül kidolgozni a belét csakis és kizárólag abban az esetben fogja, ha teljesen biztos benne, hogy az így megszerzett vagyonát a saját gyerekei öröklik.

Ennyi.

2019. okt. 5. 19:27
 37/49 anonim ***** válasza:
41%

Normális vita nem úgy néz ki, hogy állítasz valamit igazolások nélkül, aki meg mást állít azt lehülyézed.

Hihetetlen, de kiléptünk a középkorból. Most kérjem számon rajtad, hogy miket állított akkoriban a tudomány a világunk működéséről?

Mindennek utána szoktam nézni, és sehol nem találtam egyetlen tudományos publikációt sem arról, hogy az emberi alaptermészet nem monogám.

Az a baj, hogy te itt a tudományra hivatkozol, miközben értelmetlen összefüggéseket társítasz tudományos megállapításokhoz.

2019. okt. 5. 19:50
 38/49 anonim ***** válasza:

Mirőlszól: kérdezted, hogy miért vagy hülye.

Ezért:

[link]

Mert nem keresel utána semminek, csak a vágyaidat szajkózod.

A többit keresd meg te.

2019. okt. 6. 10:41
 39/49 anonim ***** válasza:
Tehát én azért vagyok hülye mert te képtelen vagy mondatokat értelmezni? Akkor esetleg kezd újra olvasni amiket írtam, majd vesd össze a cikkel amit küldtél. Nevetséges, hogy egy következtetést tényként kezelsz. Nevetséges hogy te irsz vágyakról mikor a cikkben benne van, hogy a következtetés erősen hadilábon áll. Nevetséges, hogy nem érted mi a különbség a műpénisz meg az igazi dugás között (pedig ezt is leírtam neked), hogy nem érted meddig tart a vagina és mikor éri el a spermium a petevezetéket. Hogy vegeredményben sem a női anatómiát, sem a szexuális együttlét mechanizmusát nem érted, de olvastál egy cikket arról, hogy a makk a spermiumok egy részét (a hüvelyben maradó részét) kikotorja -hozzátenném a hüvelyfal redői a hüvely összehúzódásaival is ezt teszik részben, a többit meg továbbitja - szóval ebből arra következtetnek, hogy talán azért mert az emberek megcsalják egymást, és hiába ott az ellenvélemény, te egy az egyben lekövetkezteted, hogy ez már csak így van, és az ember alapból nem monogám. És tényleg te hülyézel le másokat. Oké.
2019. okt. 6. 13:12
 40/49 anonim ***** válasza:

Mirőlszól, tényleg csak egyet mondjál meg nekem:

ott van egy hűséges pár, akik gyereket szeretnének.

Tehát minél többször vannak együtt, annál jobb. Igaz?

Na de ha gyakran csinálják, akkor bizony a sperma nagy része így kárba vész.

Pontosan miért alakultak a férfiak így, ha ezzel csak kárt okoznak egymásnak a hűséges párok?

2019. okt. 6. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!