Mi az az Oltáriszentség gyakorlatilag és miért imádják?
@ "A "jelenítsétek meg az áldozatomat" szavakat sem mondta Jézus. "
Valóban nem úgy mondta, hanem így: Ez az én testem, amelyet értetek adok, ez az én vérem, amelyet értetek ontok. Vagyis megjelenik Krisztus teste és vére a kenyér és a bor színeiben. S erre mondta: Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Ugye általában ezt úgy magyarázzák a protestánsok, hogy képletesen kell érteni. Csak hát nem, hanem nagyon is botrányosan szó szerint:
"Erre vita támadt a zsidók közt: „Hogy adhatja ez a testét eledelül?” Jézus ezt mondta rá: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital." (Jn 6,52-55)
Annyi mindent szó szerint értelmeznek egyesek kezdve a hatnapos teremtéstől, a beszélő kígyóig, de úgy tűnik csak azt értik képletesen, amiről Jézus határozottan és megbotránkoztató módon bizonygatja, hogy valóságos.
@ "semmiféle áldozat megjelenítését nem említette. Csak a testének és vérének a fogyasztását."
Őszintén szólva nem igazán érzem az eszmevilágodban a harmóniát. Hogy fogyasztod Krisztus testét és a vérét, ha az nem jelenik meg?
@ "Imádás és áldozatbemutatás nélkül."
Az szerintem nagy baj ha valaki nem imádja Krisztust. Azt kell eldönteni, állítja-e Jézus, hogy a teste és a vére valóságos étel vagy nem állítja. Ha szerinted nem állítja, lelked rajta. Az ősi keresztények mindenesetre így értelmezték, s én ezen az ősi értelmezési hagyományon állok.
@ "Nem nap alakú ostaaimádást,"
Azon lehet vitatkozni, hogy a monstrancia mennyire giccses vagy nem giccses, az ízlések különbözőek. Szerintem a frigyláda sem lehetett sokkal szebb. Józsue leborult a frigyláda előtt s imádta azt az Istent, akit a frigyláda jelképezett. Ha a frigyláda valahogy hordozta Isten jelenlétét, akkor mennyivel inkább az a kenyér, amelyről Krisztus azt állítja, hogy az az ő örök életet adó teste.
Kedves kérdező, akkor már a sátán el is érte veled a célját. Főleg ha ennyi sok ökörséget beveszel. Őszintén, szerinted van fekete mágia? Azt tudod-e, hogy ezek az ezoterikus spiritiszta hülyeségek Isten ellen vannak?
62-es: Igen, van fekete mágia és léteznek démonok, mint ahogyan sátán sem egy kitalált személy.
Szerintem olyan nem is lehet igazán Isten hívő, aki nem hisz az "ezoterikus" dolgokban, hiszen ha a jó létezik, akkor a rossznak is kell léteznie és az erők működnek, ahogy Jézus is végzett fehér mágiát, tett csodákat, úgy az ördög és követői is képesek rosszat tenni és ártani....
Ez valami ezoterikus dualizmus, ami erősen szembe megy a keresztény tanítással, sőt súlyos eretnekség. De te tudod.
64: Ha isten létezik, ha a jó létezik, akkor a rossz is létezik és szerintem az érme két oldalának ismerete nem egyenlő az eretnekséggel.
Nem beszélve arról, hogy hivatalosan is léteznek ördögűző, felszentelt papok, tehát maga a katolikus egyház is elismeri....
Itt olvashatsz az általad vallott dualizmusról:
Az Egyház természetesen elismeri, hogy létezik gonosz, de az általad vallott dualista szemléletet messzemenően elutasítja.
A mágiából pedig nincs fehér és fekete, legfeljebb az ezoterikus hülyeségekben. Ez egy összefoglaló szó számtalan dologra, amit a Szentírás egyértelműen elutasít, sőt súlyos bűnnek titulál. Ebbe beletartoznak például a különböző mérgek készítése, magzatelhajtó italok, pogány isteneknek bemutatott különböző rituálék (kánaáni népek), stb...
Amit a kérdező felvet fekete és fehér mágia, jó és gonosz létéről, az nem teljesen alaptalan, és nem megy szembe a bibliai vagy a katolius tanításokkal, ha jól értelmezzük a fogalmakat.
Jézus csodatételei tekinthetőek egyfajta varázslatnak, de csak olyan értelmeben, hogy csodás minőségűek számunkra, nem pedig abban, hogy Jézus valamiféle misztikus tudásra támaszkodna a végrehajtásukban. Ha úgy tetszik, Jézus csodái az igazság legtisztább, isteni mintázata.
„Do not cite the Deep Magic to me, Witch. I was there when it was written.”
– mondja Aslan, az oroszlán C. S. Lewis Narnia-sorozatában, akit egyébként is Jézus allegóriájának szánt az író.
A fekete mágia pedig nem valami ördögi kihívás, ami viaskodik Isten hatalmával, az valóban dualizmus volna, hisz a Sátán nem győzhet Isten felett, és nem áll vele még csak azon a szinten sem, hogy kihívhatná. De ha a fehér mágiát az Igazsággal azonosítjuk, akkor világos, hogy mi a fekete mágia: hazugság. S a hazugság, mint olyan, nem létezik, hisz hamis, a létezés tagadása, az igazság elfedése. Az ördög hatalma a hazugság hatalma, de a hazugságnak pusztán emberi mivoltunk tökéletlenségéből fakadóan van hatalma. Mindamellett valóságos fenyegetés, ma a hazugságot inkább marketingenek meg propagandának hívjuk, de tudjuk a XX. század történelméből, hogy a propaganda fekete mágiája mily borzalmas dolgokba vezethet teljes nemzeteket.
Mai fogyasztói társadalmunk is ennek a fekete mágiának a bűvöletében él, ami minden földi jóra csábít, és hogy a boldogsághoz nincs is szükséged Istenre, csak reggel kávéra, meg jó illatú samponra, finom ételekre, földi gyönyörökre.
46."Vagy egy másik vallást kellene alapítani?"
Nem: a règi se jó az új se lessz jó ha ti alapitsátok,az egèsz eretneksèg lenne.
Hat a lèlekvándorlás.Az mi?
Jèzus beszèit ilyet?
Tisztitótüz.Mi ez?
Istent vádolod olyannal amit nem tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!