Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az Erőről?

Mit gondoltok az Erőről?

Figyelt kérdés

Star Wars fan vagyok, de most nem akarok mindenkit fárasztani ezzel. A kérdés: Az Erő mint vallás (nem a tárgymozgatós erőre gondolok....hanem csak mint elméleti szinten),mit gondoltok róla. Csomó Star Wars könyv szól arról, hogy az Erőt a Jedik és azok akik képesek használni az Erőt vallásként fogják fel. Szerintem nagyon jó dolog, ráadásul ennek a "vallásnak " is vannak tanításai.

Lásd: Jedi bölcsességek

2010. júl. 15. 14:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

19:09.

A helyzet a következő. :)

A vakot, az elfogult szinonimájaként értettem, legközelebb idézőjelbe teszem, ha magában használom. Nem arra gondoltam, hogy nem lát a szemével...:P

Azt viszont nem tudom, hogy mikor volt a tudomány körében elfogadott egy "teremtő".

"Nekem a hit tűnik vágy-vezéreltnek, értem, hogy az ember fél az ismeretlentől, és vágyik rá, hogy egy nála nagyobb hatalom vigyáz rá, de ez sem lesz igaz attól."

Igazából én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mi az Univerzum, mi vagyok én, és azt is tudom, hogy mi fog történni velem halálom után. Mindenről megvan az információt magaráról a tudatosságról is. Tehát vágyakozás nálam nem jelenik meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyik vallásosnál sem, de én nem vallásos vagyok, ha nem említettem volna még. Ők is tévedésben vannak, nem tudják a teljes igazságot, azért van meg bennük e vágy, amit te mondasz(vannak kivételek).

Én nem a hitről beszélek, hanem tudásról. S egyikünk sincs tévúton, maximum tévedésben. Mindenki útja előre visz...erről szól a fejlődés. :)

ui.: Egy dolgot mégsem mondtál el nekem tudományban járatosként. Azt tudjuk, hogy semmi sincsen nyugalomban az univerzumunkban. Tehát az anyag folyamatosan változik. Én úgy gondolom az anyag maga a tudatosság, és folyamatosan formálja magát. Csak kérdés, hogy milyen anyag ez...materiális, vagy a másik?! :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 16. 19:33
 22/23 anonim ***** válasza:

Igazad van, erről tényleg megfeledkeztem.

Nos, hogy az anyag anyag-e, vagy energia, attól függ, hogy milyen mélységben vizsgáljuk. Ha nem megyünk túl messzire, tekintsük simán anyagnak.

Az, hogy nincs nyugalomban, mindig változik, a keletkezéskor létrejött egyenlőtlen eloszlás miatt van. Amelyik térrészbe több, nagyobb tömegű anyag jutott, oda további anyagot vonzott a gravitációja, sűrűsödött, melegedett, míg be nem indult a könnyű atommagok fúziója, a fúziós nyomás, és a gravitáció egyensúlyba került, így jönnek létre a csillagok.

A csillagokban a fúzió során nehezebb elemek jönnek létre, konkrétem minden a vasig bezárólag, az ettől nehezebb elemek, a szupernóvák következtében elpusztuló csillagokban jönnek létre. A felszabaduló hatalmas energia képes egymáshoz kényszeríteni a nehezebb atommagokat.

Ugye egy robbanás a viszonylag egyenletesen elterülő anyagot is összesűríti, így megadva a kezdőlökést új csillagok, és a nehezebb elemekből bolygók létrejöttének.

Rengeteg számítással és szimulációval lejátszották már ezt. Mindig azonos eredményre jutottak.

2010. júl. 17. 11:26
 23/23 anonim ***** válasza:

köszönöm az információt.

De tudod utólag megfigyelt rendszer, illetve törvények alapján hozták létre a szimulációt, ami annyit jelent, hogy tökéletes volt az ősrobbanás pillanata, hiszen az anyag ki tudott terjeszkedni. Na de akkor arról mi a tanúbizonyság, hogy ezt megpróbálta esetleg többször is az anyag és mondjuk harmadikra sikerült neki így, ugye a véletlen végett. Szerintem az anyag nagyon jól tudta, hogy mit csinál, és tudja a mai napig is, sőt azt is tudja mit fog tenni a jövőben. Ez a fajta rendezettség és pontos szabályszerűség egyértelműsíti, hogy az anyag gondolkodik. Hiszen egy vakon, előre be nem látható módon történő folyamatot lehetetlen leírni törvényekkel, márpedig a tudomány megteszi, és nagyon is pontosan.

Ha nem haragszol Einsteint hoznám fel a saját szavaimmal, aki mindig egy "Ősi Egyen" elmélkedett. S kétféle "Istent" képelt el. Az egyik, akihez Ábrahám és Mózes beszélt, akihez az emberek imádkoznak. A másik pedig az anyag, mint mindent kitevő valóság mozgatója, az Univerzum szíve, amit nem találnak a tudósok, pedig keresik ők is. Nem az 5 érzékkel fog létrejönni, ahogyan a gravitációt sem látod/hallod/tapintod/ízleled/szagolod, így ezt is a megértéssel fogja a tudós belátni. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 17. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!