Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti nem gondoljátok, hogy a...

CzeneGalaxy kérdése:

Ti nem gondoljátok, hogy a baptista felekezetnek semmi, de semmi értelme nincs már napjainkban?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem lenne akkora katasztrófa, ha egy kicsi, jelentéktelenebb felekezettel kevesebb lenne, annak amúgy is nagyon kevés tagja van itt Magyarországon, van azon kívül sok másik felekezet is sokkal több taggal. Azért jutott eszembe ez a kérdés, mert van egy ismerősöm, aki baptista iskolába jár és elege van a baptisták hülyeségeiből, és vele beszéltünk erről, hogy a baptizmus mára teljesen felesleges és itt Magyarországon rohamosan csökken a baptisták száma. Szerintetek mennyi értelme van ennek a felekezetnek? Mert szerintem semmi.

#felesleg #jelentéktelen felekezet
2019. szept. 25. 15:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
31%

A Baptista Gyülekezetek hasznosak a magyar társadalomnak, a bemerítkezésük bibliai, számomra az ezzel kapcsolatos hitvallásuk azt tükrözi, hogy megértették annak feltételeit! Sokkal inkább keresztények, mint általában a nagy történelminek nevezett keresztény egyházak tagjai!

Isten áldja meg minden egyes magyar és amerikai baptista testvéremet az Úr Jézus Krisztusban!

2019. szept. 25. 19:50
 12/24 anonim ***** válasza:
34%
10: keresztség az én, saját döntésem Isten mellett, életemet átadva, elfogadva Jézus keresztáldozatát és a kegyelmet, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ha neked más, akkor baj van.
2019. szept. 25. 20:19
 13/24 anonim ***** válasza:
28%

Akkor miért a hitgyülis szektában vagy, miért nem a baptistáknál?

2019. szept. 25. 20:24
 14/24 anonim ***** válasza:
16%
Gondolom mert ott érzi jól magát. Van hozzá bármi közöd?
2019. szept. 25. 20:56
 15/24 anonim ***** válasza:
77%

Ezt én is feltehetném az összes provokatív kérdéséhez, amit kiír a katolikusokról heti több alkalommal is.

2019. szept. 25. 21:20
 16/24 anonim ***** válasza:
16%

Nekem nem úgy tűnik, hogy ő lenne, csak a válaszok. Mellesleg ti elítéltek minket, de titeket már senkinek sem szabad? 🙃

Micsoda csudalátos felfogás 😀

2019. szept. 26. 03:30
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Miért, te elfogadod és egyetértesz az összes katolikus tanítással? Nem gondolom, mert akkor katolikus lennél. Valószínűleg nem egy hozzászólást találnék tőled, ahol le is írod olykor ezeket. Engedd meg, hogy én se értsek egyet az összes baptista tanítással, mint például az újra-kereszteléssel.

Ez még közel sem jelenti azt, hogy elítélnék egy vallást vagy annak tagjait. Ahogy ezt igyekeztem is kiemelni az itthoni baptistákkal kapcsolatban.

Edgárral ketten ők szokták kitenni, elég árulkodó az ocsmány sátáni stílusa. Mind kettő ugyanaz a lelkület, csak 29%-os tud helyesen írni (gyanítom ő az egyik 24%-os is).

2019. szept. 26. 08:48
 18/24 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos Edgár stílusa annyira elnyom mindent, hogy nek vettem észre mást. 😀
2019. szept. 26. 08:52
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Szia,

Nem gondolom, sőt meg vagyok győződve az ellenkezőjéről. Például a Baptista Szeretetszolgálat ma Magyarország egyik legismertebb karitatív szervezete, akik nagyon sok rászorulónak nyújtanak segítséget: [link]

Nyilván az ismerősödnek, akinek "elege van a baptisták hülyeségeiből" ugyanúgy baja lenne a reformátusokkal, evangélikusokkal, katolikusokkal is ha éppen olyan iskolába kellene járnia... :-)

Üdv. Péter

2019. szept. 26. 09:57
 20/24 A kérdező kommentje:
Péter, te mindenhol ott vagy....
2019. szept. 26. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!