Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A baptista felekezet tényleg...

A baptista felekezet tényleg rettenetes?

Figyelt kérdés
Csak mert beszéltem valakivel, akinek a szülei baptisták voltak és azt mondta, hogy megkeserítették a gyerekkorát, olyannyira elvakultak voltak. Ez az ismerős azt is mesélte, hogy szinte minden meg volt tiltva, kötelező volt neki is járnia a gyülekezetbe, ami maga volt a borzalom (szó szerint így mondta), és ez állítólag csak a baptisták istentiszteleteire jellemző, mert az illető volt más felekezet miséjén is, és állítólag messze a baptisták a legrosszabbak. Egyébként úgy jött szóba mindez, hogy van valaki a családban, aki épp szimpatikus gyülekezetet keres magának, nem tud dönteni, hova tartozzon, ezért érdeklődtem én is, hogy kinek mi a véleménye. Az említett ismerős viszont szó szerint ezt mondta: csak a baptista felekezetet ne válassza, mert az szutyok. Tényleg ilyen rettenet lenne az a felekezet? Számomra ez elég hihetetlen, mondjuk szerintem se egy nagy szám (bár én nem vagyok vallásos), de hogy ennyire rémes legyen.... nektek mik a tapasztalataitok erről a felekezetről? Tényleg nem a legjobb választás?
2019. aug. 17. 23:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha ráerőltetnek valamit egy gyerekre amit nem szeret,az neki tényleg borzalmas.

Én JT.családban nőttem fel,rühelltem a gyülekezetet,most amikor kiléptem és magam választottam,hogy hova akarok tartozni,egészen jól elvagyok.

2019. aug. 18. 04:55
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
A baptizmus is mára egy szekta lehet.
2019. aug. 18. 07:31
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Fiatalon sokat jártam közéjük. Nagyon belterjesek és minden második szavuk az hogy "baptista". Úgy viselkednek mintha az isten nem is Mózesnek hanem nekik adta volna át a kőtáblákat.

Amíg hajlandó vagy az ő nótájukat fújni addig nagyon nyájasak, mihelyt valami kritikus kérdésed van megfagy a levegő. A legnagyobb baromságokat is átszellemült arccal ámenezve hallgatják mert hát ugye náluk hangzott el.

Tudnék még sok rosszat mondani, de mondok egy jót is. Többszáz ún. kereszténnyel beszéltem, mindenféle felekezetből de az egyetlen ember akiről úgy gondolom hogy ha lenne isten akkor ilyenek lennének az emberei az pont baptista.

2019. aug. 18. 07:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem őket személyesen, csak tőlük származó anyagokat olvasgattam a neten, azok alapján nagyon szigorúak. Pl. aki nem keresztény, az szerintük egyből a sátán szolgája, ezért nem lehet nem kereszténnyel együtt járni, mert az eltávolítja őket Istentől, de ha megtér, az se jó, mert csak a párja kedvéért tért meg. Aki pedig nem tudja jól vezetni a családi áhítatot, az nem is igazi keresztény. De ezeket régen olvastam már, most már meg se találom őket a neten.
2019. aug. 18. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus vagyok, de sok baptista barátom van és rajtuk azt látom, hogy nem szenvednek. Bár ők inkább felnőtt megtérők.
2019. aug. 18. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy volt osztálytársam baptista. Ő teljesen normális volt, nem terjesztette lépten-nyomon a vallását, barátkozott, eljárt a többi fiúval edzésre, kosarazni, stb.

Szerintem családfüggő. Sok mindennel nem értek egyet a baptistákkal, de nem gondolom, hogy terrorban tartanák a gyerekeiket. Hasonló "rémtörténetek" katolikus családról is terjedtek már, aztán a többség ott sem ilyen.

2019. aug. 18. 17:18
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Hülyeség a köbön az itt leírtak 99%-a.
2019. aug. 18. 17:41
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Én is jártam oda egy ideig, mert az istenhitük és bibliaismeretük sokkal mélyebb, mint egy átlag katolikus közösségben. Nagyon kis szeretetteljes, őszinte emberek, valóban belteljesek kicsit, de engem kívülállóként befogadtak, mehettem még házhoz is szalonnát sütni, bibliakörre, ilyenek. Kis kedvesek. Viszont rájöttem, hogy alapból a Bibliával van a baj...mármint amit mondanak és tesznek, ahogy élik az életüket, az tényleg őszintén bibliai alapú, mert mindenre tudnak több igét is felsorolni, hogy mit miért lehet és nem lehet, és a Biblia szerint full igazuk van. De nem bírtam. Sok minden volt ilyen utolsó csepp a pohárban, pl. amikor több párt is elválasztottak, mert az egyik fél ,,világi" (mert római katolikus, és az nem igazi vallás, az az ördögi vallás, mert bálványimádat, Szűr Máriához és a szentekhez nem is szabadna imádkozni, ilyenek, meg valami nemzedékes átokról beszéltek a katolicizmus miatt)...meg amikor kifejtették, hogy a nő csak egy nő, az nem ember, és teljes engedelmességgel tartozik a férje iránt...elvileg a verés is elfogadott a Biblia szerint (aki féli a gyerekétől s botot, az nem szereti). Ja és az egyik fiú az azt álmodta, hogy én leszek a felesége, ami elvileg Istentől jövő álom volt és ez a kötelességem, ha nem teszem meg a pokolra megyek, de ezt még a baptisa lányok is megmosolyogták, hogy nyugi, nem így lesz XD Szóval ott is vannak nagyon sötét és normálisabb emberek is. Ami még furcsa volt, hogy tényleg fekete-fehéren látják a világot: ami nem Istentől való, az már gonosz, mert vagy az Isten asztaláról eszel, vagy a Sátánéból, és minden ami gyülekezeten kívüli (világi), az gonosz. Ja és ,,mindent cselekedjetek Isten dicsőségére", vagyis ha Te világi zenét hallgatsz, vagy valami bármi hobbyt csinálsz, el kell gondolkodni, hogy ez hogyan dicsőíti Istent. Ha nem dicsőíti, akkor az már nem is érdemes, nem helyes dolog. Ettől függetlenül az istentiszteleteik tényleg őszintébbek voltak és nem arra mentek, hogy minél több pénzt kicsaljanak a hívekből. Sok szeretetszolgálatuk van. Nagyon durván bibliakövetők, de ők őszintén hisznek benne, ami szép dolog. A Hitgyülisek sokkal durvábbak, ott olyan mintha egy politikai beszédet hallgatnék istentisztelet helyett, meg ők nagyon erősen kiszipolyozzák a pénzt a híveikből. A kettő közül 1000x inkább a baptistákat választanám. Vagy inkább egyiket sem, mindkettőben meg lehet hülyülni.
2019. aug. 18. 21:33
 9/12 kzs ***** válasza:
2%

@ 8-as

Neked aztán gőzöd nincs semmihez se.

Nem ismered se a Biblia álláspontját, sem pedig a Bibliai etikát. A 2 közösséget (amiket a hozzászólásod végén megemlítesz) meg aztán pláne: szó sincs semmi ilyesmiről.

2019. aug. 19. 09:18
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező,

A baptista közösségekben - és a felnőttkorban benmerítkezést gyakorló más keresztény közösségekben - az emberek felnőtt korukban tesznek fogadalmat Istennek, merítkeznek be, így komolyabban, szigorúbban veszik ezt az Istennek tett fogadalmukat. Általában radikálisabbak mint a történelmi kereszténység csecsemő korban lelocsolt hívei.

Ennek a radikalizmusnak a kívülről, emberek által történő megítélése változó lehet. Valaki azt mondja hogy "rettenetes", valaki azt, hogy igazibb keresztények.

2019. aug. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!