A baptista felekezet tényleg rettenetes?
Ha ráerőltetnek valamit egy gyerekre amit nem szeret,az neki tényleg borzalmas.
Én JT.családban nőttem fel,rühelltem a gyülekezetet,most amikor kiléptem és magam választottam,hogy hova akarok tartozni,egészen jól elvagyok.
Fiatalon sokat jártam közéjük. Nagyon belterjesek és minden második szavuk az hogy "baptista". Úgy viselkednek mintha az isten nem is Mózesnek hanem nekik adta volna át a kőtáblákat.
Amíg hajlandó vagy az ő nótájukat fújni addig nagyon nyájasak, mihelyt valami kritikus kérdésed van megfagy a levegő. A legnagyobb baromságokat is átszellemült arccal ámenezve hallgatják mert hát ugye náluk hangzott el.
Tudnék még sok rosszat mondani, de mondok egy jót is. Többszáz ún. kereszténnyel beszéltem, mindenféle felekezetből de az egyetlen ember akiről úgy gondolom hogy ha lenne isten akkor ilyenek lennének az emberei az pont baptista.
Egy volt osztálytársam baptista. Ő teljesen normális volt, nem terjesztette lépten-nyomon a vallását, barátkozott, eljárt a többi fiúval edzésre, kosarazni, stb.
Szerintem családfüggő. Sok mindennel nem értek egyet a baptistákkal, de nem gondolom, hogy terrorban tartanák a gyerekeiket. Hasonló "rémtörténetek" katolikus családról is terjedtek már, aztán a többség ott sem ilyen.
@ 8-as
Neked aztán gőzöd nincs semmihez se.
Nem ismered se a Biblia álláspontját, sem pedig a Bibliai etikát. A 2 közösséget (amiket a hozzászólásod végén megemlítesz) meg aztán pláne: szó sincs semmi ilyesmiről.
Kérdező,
A baptista közösségekben - és a felnőttkorban benmerítkezést gyakorló más keresztény közösségekben - az emberek felnőtt korukban tesznek fogadalmat Istennek, merítkeznek be, így komolyabban, szigorúbban veszik ezt az Istennek tett fogadalmukat. Általában radikálisabbak mint a történelmi kereszténység csecsemő korban lelocsolt hívei.
Ennek a radikalizmusnak a kívülről, emberek által történő megítélése változó lehet. Valaki azt mondja hogy "rettenetes", valaki azt, hogy igazibb keresztények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!