A baptista felekezet tényleg rettenetes?
Figyelt kérdés
Csak mert beszéltem valakivel, akinek a szülei baptisták voltak és azt mondta, hogy megkeserítették a gyerekkorát, olyannyira elvakultak voltak. Ez az ismerős azt is mesélte, hogy szinte minden meg volt tiltva, kötelező volt neki is járnia a gyülekezetbe, ami maga volt a borzalom (szó szerint így mondta), és ez állítólag csak a baptisták istentiszteleteire jellemző, mert az illető volt más felekezet miséjén is, és állítólag messze a baptisták a legrosszabbak. Egyébként úgy jött szóba mindez, hogy van valaki a családban, aki épp szimpatikus gyülekezetet keres magának, nem tud dönteni, hova tartozzon, ezért érdeklődtem én is, hogy kinek mi a véleménye. Az említett ismerős viszont szó szerint ezt mondta: csak a baptista felekezetet ne válassza, mert az szutyok. Tényleg ilyen rettenet lenne az a felekezet? Számomra ez elég hihetetlen, mondjuk szerintem se egy nagy szám (bár én nem vagyok vallásos), de hogy ennyire rémes legyen.... nektek mik a tapasztalataitok erről a felekezetről? Tényleg nem a legjobb választás?2019. aug. 17. 23:31
11/12 anonim válasza:
" Sok minden volt ilyen utolsó csepp a pohárban, pl. amikor több párt is elválasztottak, mert az egyik fél ,,világi" (mert római katolikus, és az nem igazi vallás, az az ördögi vallás, mert bálványimádat, Szűr Máriához és a szentekhez nem is szabadna imádkozni, ilyenek, meg valami nemzedékes átokról beszéltek a katolicizmus miatt). "
Nem tudom, te hol tapsztaltál ilyet, én katolikusként egy kis közösségbe járok több baptistával és ők egyáltalán nem ilyenek. Vasárnap ők mennek baptista Istentiszteletre, én meg katolikus Misére, de attól még máskor össze tudunk jönni közösen imádkozni meg dicsőíteni. Sokaknak nagyon érő és élő hite van közülük, én bírom őket :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!