Jehova tanúi honnan vették azt, hogy Isten csak őket vezeti?
Szia
Van rá válasz, de sajnos olyat senki nem tud írni, amely elfogadható lenne a számodra.
Istennek, mióta a zsidókkal szövetséget kötött mindig is volt népe itt a földön, ma is van. Krisztus szövetsége él, és halad az felé megállíthatatlanul, amiért megkötötte. Aki akar, bárki a földön csatlakozhat a szövetség-kötőhöz, vagyis Krisztushoz. Most lehetséges azt gondolod (ha nem, elnézésedet kérem) hogy mi tanúk Jehovához csatlakoztunk. Ez igaz, de senki máson keresztül nem vezet út Jehovához, csak a Fián Krisztuson keresztül. Jobban megérted, ha elolvasod Krisztus főpapi imáját(a követőiért is), amelyet János írt le az evangéliuma 17. fejezetében.
Talán még annyit, hogy az utolsó napok ismertető jeleinek a felsorolásában a Máté 24 fejezetében Krisztus azt is elmondja(45-47 versek) hogyan vezeti, tanítja, irányítja ma a népét a földön. Krisztus mindenkit vezet ma a földön, aki csatlakozik hozzá.
A zsidók idejében is bárki, másik nemzetből, felvehette a zsidó vallást, ha elfogadta azokat a törvényeket, és élte, amelyeket Isten Mózesen keresztül adott a népének. Ők voltak a prozeliták. Ma is ugyan ez a helyzet, csak most Krisztus törvénye és alapelve szerint lehet ugyan etz megtenni.
Szia Kzitus!
Jehova nem létezik, hiszen egy középkori műszó. Nem hiszem, hogy közötök lenne Jézus Krisztushoz, hiszen nem azt tanítjátok róla, amit kellene, őt még a Bibliát is átírtátok. Az Mt 24. meg már kb. 1900 éve beteljesedett, Biga Cubenzis írt erről egy jó kommentárt.
Mirők beszélünk akkor?
5-ös
Pontosan erről írtam feljebb:-)
Kzitus:
Feljebb arról írtál, hogy miért vezet titeket Isten, én meg arról, hogy az érveid rosszak.
:)
Vl
7-s
"Feljebb arról írtál, hogy miért vezet titeket Isten..."
Idéznéd hol írtam erről: "titeket"? Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!