Elvesztettem Istennek vetett hitem, mit tegyek?
Én egy 42 éves erösen keresztény vallàst gyakorló családból származom.
A vasàrnapi templom, a napközbeni és esti imàdkozás nálam kiskorom óta elengedhetetlen, a hitem töretlen Istenben, àm lassan egy hónapja rémálmok gyötörték napi szinten.
Éjjel izzadva ébredek, folyik rólam a verejték, majd miutàn kikàszàlódtam az àgyból, imàra kulcsot kézzel rimànkodok Isten kegyelméért, szeretetéért és megbocsàjtàsért az àgyamnàl térdelve.
Templomba is elmentem, meggyóntam a lelkiismeretem, igaz nem ismerem a forrásàt, de a.tiszteletes feloldott bűne alól.
Az àlmok a következő: Minden éjjel ugyan az a pàrbeszéd jàtszódil le köztem és az ismeretlen között.
Az idegen szembesît azzal, hogy ISTEN nem létezik, sose létezett és hogy az egész biblia egy évezredes hagudsàg, amit azért talàltak ki, hogy az embereket rabszolgànak tartsàk, egy engedelmes valakinek S ami vilàgméreteket öltött...én persze menekülök, futok előle, miközben sírok, de jön utánam, mindenhol megtalál S közli velem, hogy az ogazsàg elöl nem menekülhetnek.
Mit tegyek? Úgy érzem kezdek becsavarodni.
Én, a kommentelő vagyok 42 éves, de gondoltam ez egyértelmű...
Világ életemben töretlenül hittem Istenben, ahogy most is, de próbàljon màr valaki az én helyzetekben józan, tiszta fejjel és nem kétségbeesetten cselekedni/írni.
Köszönöm szépen, feljöttek! Nem a gyermeteg lelki világom miatt történik az, ami, épp a "miért történik ez velem"-re keresem a vàlaszt.
Az ismerőseim, baràti társasàgom, gyerekeim, férjem is mélyen vallásosak, akik még nem ill. nem ezt az utat követik eddig nem próbàlkoztak téríteni, nyilvàn mert ismernek és tudják, hogy felesleges.
Csak azt nem értem, miért itt kérdezősködsz. Menj el a papodhoz, ő majd útbaigazít, bár még mindig nem világos, mit is akarsz.
És ha jól tudom, maximum az Istenbe vetett hitet lehet elveszíteni. Nem tudom, te milyen hitet vetettél oda Istennek.
Keress magadnak a Bibliából valami meggyőző idézetet és akkor helyre jössz.Felejtsd el az álmokat gyorsan,valószínűleg a Sátán kísért téged az álmodban.Mostanság nekem is vannak álmaim amik megkísértenek vagy amikor felkelek kísértő gondolatok kerülgetnek.Lépj túl rajta gyorsan,gondolj valami másra,hiszen ez csak egy álom.Én annyit csinálok a kísértés után,hogy elmondom az igazságot arról a dologról és tovább lépek,letudom.Gondolj arra,hogyha az apostolok dolgai hazugságok lettek volna,akkor nem éltek volna száműzetésben,üldözésben érte,de mégis üldözésben éltek.
Álmodhatsz amúgy bármit,de ez most olyan dolog,minthogyha látnál egy gyilkosságot,olyankor amikor már nem tehetsz igazán semmit,én,így vélekedek a dologról,hiszen bármit mutathat neked a Sátán.Ez egy nagyon trükkös kísértés.
Sűrűbben imádkozz , olvass Bibliát és gyónj. Még eltudsz menni lelki segítőhöz, elméletben a papnak kellene ilyet tartania kérdezz rá. Nagyjából ez a recept.
Ha pedig tényleg érdemi segítséget akarsz, menj el pszichológushoz aki megtudja állapítani, hogy mi a bajod, lehet gyógyszeres kezelésre is szükséged lenne.
Mikor olvastad utoljara a Bibliat? Ha lefekves elott olvasod, sokkal nyugodtabban fogsz aludni.
Sajnos sok kereszteny abba a hibaba esik, hogy csak a paptol/lelkesztol/eloljarotol hallgatja Isten igejet, es aztan meg csodalkozik, hogy megkerdojelezodik benne elobb-utobb, amit "csak" egy embertol hall. De ha olvasod Isten szavat, az egeszen mas. Sokkal melyebb.
"de gondoltam ez egyértelmű."
Látod, EZÉRT lenne érdemes normálisan megtanulni magyarul.
Amit idéztem tőled, abban is van hiba.
Amúgy meg döntsd el, mit akarsz: hinni, vagy gondolkodni?
Kedves Válaszolók, nem hinném, hogy kamu lenne! Lehet nem is gondolnátok, milyen cifra dolgok vannak még a világon.
Kedves Kérdező! Őszinte leszek, nekem ez valamilyen pszichiátriai problémának tűnik. Úgy látom, ez a rossz álom (ami csak egy álom!) neked erős szorongást okoz, vissza-visszatér, talán még nappal sem hagy nyugodni? Az álmok tkp. az agy "játékai", ami nappal nyugtalanít, az álmaidban is visszaköszön. Lehet, hogy ugyanaz a bajod, mint nekem (kényszerbetegség). Ha folyamatosan ezen kattogsz, pedig nem akarsz, és félsz tőle, akkor szinte biztos. De ezt egy orvos tudná megmondani. A jó hír viszont az, hogy ez a betegség nagyon jól kezelhető! Pár hét, és már csak egy rossz emlék lesz ez az álom, nem is fogod érteni, mitől féltél ennyire. Szóval én azt javaslom, hogy keress fel egy orvost.
Végül pedig álljon itt egy idézet, ami nekem is sokat segített: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét" /2Tim 1:7/
Üdv: egy kényszerbeteg hívő
Elég szánalmas részei lehetnek a személyiségednek. Volt egyáltalán igazi bizalmad isten felé, ha menekülsz az álmodban, mintsem felháborodj és mond neki a saját igazadat?
Nekem van valós kapcsoaltom isten világával, és kiállok érte, próbálom terjeszteni az elveszettek körében.
Azért is kaphatod ezt, egyrészt mert lehet egy entitás aki játszik a buta vallásosokkal, másrészt, mint feladat, hogy kilépj a korlátozó, istenkáromló hiedelmeidből, és valódi kapcsolatba kezdj istennel, magaddal. Mennyit fejlődtél gyerekkorod óta? Milyen változásokon mentél keresztül? Mennyit foglalkozol önismerettel? Félek megkérdezni, de mennyit adsz istennek, a világnak? Mindig csak kérsz? Imádkozásnak nevezed a kérdésben, de mi az valójában, önző könyörgés, semmi cél, csak a saját, gyarló emberi illúzióból fakadó vágyaid kielégítése, semmi imádat.., persze nem csodálom.., annyi fogalmad van istenről, mint nekem a gyertyakészítésről. Mi az, hogy isten bocsánatát kéred? Minek nézed őt?? Egy sertődős kamasznak, vagy a mindenséggel egyenlő végtelen, örök tökéletességnek?
Szállj magadba, erősen ajánlom, ha nem akarsz még vagy ezer évig itt sinylődni.
Privátot tőled nem fogadok. Gyarló leszek, megvetlek az istenkáromlásod hattttalmas mértéke miatt.
Ted Vixen: Nem ismersz, mégis ahogy fogalmazol, inkàbb az szánalmas.
Nem fogadsz tőlem privát üzenetet?? Hàt, öszintén, eszem ágában se volt pont neked írni, minden esetre köszönöm, hogy megkímélhetem magamat tőled, hisz megadnád a lehetőséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!