Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Szerintetek mi a terve...

Hívők! Szerintetek mi a terve Istennek velem?

Figyelt kérdés

Mindig is hittem Istenben, kisgyerekkoromtól jártam oktatásra. Valahogy természetesnek tűnt, hogy igaz, amiről beszélnek. Igyekeztem komolyan venni a dolgokat, konfirmáltam. Az egyháztól azóta eltávolodtam (Istent nyíltan tagadó évfolyamtársaim is konfirmálhatnak, részesülhetnek úrvacsorában, mert az a szokás stb). De most nem ez a lényeg.

Sosem voltam rossz tanuló, mindenből hoztam egy alapszintet, nem álltam bukásra semmiből. Viszont az évek során feltűnt, hogy kiemelkedő sem vagyok semmiben, ezért nem tanultam tovább. Nincs tehetségem semmihez: bár idegennyelvből viszonylag jónak számítottam, a megértésen túl a kommunikáció nem vált erősségemmé, informatikában sem voltam kiemelkedő, egészségügy is kilőve (vészhelyzetben szerintem előbb kapnék sokkot, mint nyújtanék segítséget), a gyerekekhez nincs türelmem. A kommunikációm egy nagy nulla, az ehhez kapcsolódó területek szintén kilőve. Művészi érzékem nincs.

Gondolnám, oké, akkor alapítok családot, így legalább nekik hasznukra lennék. De nem, mivel olyan ronda vagyok, amilyen fogyatékosság nélkül egy lány csak lehet. Már húsz elmúltam, de a másik nemmel való kapcsolatom kimerült annyiban, hogy a suliban lemásolták tőlem a leckét. Azon túl vagy levegőnek néznek, vagy hangosan, netán egymás között sutyorogva (de azért, hogy jól halljam) beszólogatnak, hogy lehet valaki olyan ronda, mint én. És nem csak ők, munkahelyen is elcsíptem ezt-azt. Emiatt az önbizalmam nulla, feszélyez az emberek közelsége, azt hiszem, hogy mindenki bámul és lesajnál a külsőm miatt.

Azt gondolom, innen a házas életet szintén kilőhetem. Most még nehéz ebbe belegondolni, de később remélem jobb lesz. Ezért is segítene sokat, ha megtalálnám a hivatásom. De, mint fentebb írtam, tehetségem nincs. Hogyan kamatoztathatnék valamit, ami nincs? Még rendes hobbim sincs, amit szeretnék csinálni.

Tudom, hogy nálam sokkal rosszabb helyzetben is vannak emberek (fogyatékosság, halálos betegség stb). Ezért is gyűlölöm magam, hogy itt picsogok, miközben hálát kéne adnom, hogy ilyesmi engem elkerült. De mégis úgy érzem, hogy padlón vagyok, és nem tudok felállni, mert mindenki rajtam tapos.

Azt is tudom, hogy nem kéne figyelnem a világra, de egyszerűen nem tudok eltekinteni tőle, és ezért is utálom magam.

Az életemen nem látszanak a Lélek gyümölcsei, pedig aki hisz, annak az életén ezek megmutatkoznának. Ha létezik olyan, hogy még a hitet sem lehet jól csinálni, arra én vagyok az élő példa.

Ha évek múlva majd rám néznek, egy búval bélelt vénlányt fognak látni, aki befásult a három műszakba, nem egy tevékenykedő keresztyént, akit jellemez az öröm, békesség, stb.

Mihez kezdhet magával egy ilyen ember, mint én?

Selejt lennék? Szerintetek?

2019. jún. 11. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Noha én hiszek Istenben, de nem úgy, mint a keresztények.

Véleményem szerint Istennek nincs terve az átlag emberrel. A hívők azért szokták mondogatni, hogy Isten őket elhívtak, kiválasztotta, mert a nyomorult életüknek így akarnak értelmet adni.

Ha Istennek terve van valakivel, az nagyon-nagyon ritka. Azt pl. el tudom fogadni, hogy Tupac Shakurral volt terve, aki fel mert szólalni az elnyomók ellen, dalaiban kíméletlenül elmondta az igazságot, és ezzel felnyitotta milliók szemét, és jövendölt a saját életéről. Sajnos tragikusan meghalt fiatalon, de róla jobban el tudom fogadni, hogy Isten embere volt, mint az átlag, önsajnáltatós emberrel, aki a hittel hadonászik.

Nincs terve Istennek az emberekkel, fogjátok fel. Isten életet adott, de hogy mihez kezdesz vele, az a te dolgod.

2019. jún. 11. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Senki sem "selejt". Az egyéni gondolkodásmód, és a körülmények változóak. Isten pedig mindenkitől ugyanazt várja el. Az már más téma, vagy dolog, hogy nem mindenki gondolja így, vagy nem mindenki hajlandó azt tenni.

Az tény, hogy tökéletlenek vagyunk, azonban a tökéletlenségünkben is igyekezhet az ember megfelelni Isten akaratának. Isten szemében pedig nincs "csúnya ember", s ez az ami számít.

Még édesapám is azt mondta egyszer, hogy szép tányérból nem lehet jól lakni ha üres.

A hitet pedig ismerettel lehet növelni, erősíteni, majd alkalmazni a mindennapi életben. Biztosan hallottad, gyakorlat teszi az embert mesterré.

Tarts önvizsgálatot, és gondolkodj el azon, hogy ki vagy?

"Ki vagyok?" [link]

"gyengeségem ellenére erős vagyok"

[link]

[link]

2019. jún. 11. 14:07
 3/7 Prókátor ***** válasza:
Az utolsó lehetőség (család, anyaság) még nincs kizárva! Mindenkiben van valami szép! Benned is! Csak még nem találtad meg azt, aki képes benned mindezt meglátni. Ez viszont idő kérdése … és tanulásé. Lehet, hogy még valamiért nem állsz készen arra, hogy metaláld ezt az embert. Igyekezz az életedet rendszeresen átgondolni (pl lefekvés előtt) tanulni a kudarcokból és hibákból, és ha készen leszel, megtalál életed párja!
2019. jún. 11. 18:46
 4/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Függetlenül attól, amit a kérdésed alatt írtál, én megtaláltam a Bibliában azt, amit Isten szeretne veled:"A megmentőnk, Isten ezt tartja jónak és elfogadhatónak. Ő azt akarja, hogy mindenfajta ember megmeneküljön, és pontosan megismerje az igazságot." 1Tim. 2:3,4 Ezért áldozta a Fiát érted is. Szeretne megmenteni ettől a világtól, de ahhoz meg kell ismerned az igazságot Istenről.

2019. jún. 12. 12:15
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt keresd a benned lévő jót!:)

2019. aug. 19. 14:18
 6/7 KZitus ***** válasza:
Még ezt is szeretné: "»Mert én jól tudom, hogy mi a szándékom veletek – ez Jehova kijelentése. – Azt akarom, hogy békében legyetek, és ne érjen csapás benneteket. Jövőt és reménységet akarok adni nektek. Szólítani fogtok engem, eljöttök és imádkoztok hozzám, én pedig meghallgatlak benneteket.« jeremiás 29:11,12
2019. aug. 21. 09:33
 7/7 KZitus ***** válasza:

és még:

„értékes vagy a szememben, tiszteletre méltónak tartalak és szeretlek . . . Ne félj, mert én veled vagyok!” Ézsaiás 43:4.

2019. aug. 21. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!