Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert hagyta, hogy...

Isten miert hagyta, hogy transznemunek szulessek?

Figyelt kérdés
Ha mindenhato akkor miert nem akadalyozta meg?

2019. aug. 18. 20:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim válasza:
26%

Úristen milyen agymenés van itt...

szeretném hozzáadni a 2 centemet:

transzneműség:

úgy tudom hogy az anyaméhben alakul ki, nem megfelelő mennyiségű/arányú hormonhatásokra, az agyban a nemi identitásért felelős "rész" eltérő lesz úgynevezett hard-wired tehát nem megváltoztathatatlan módon

a pszichoterápiás kezelést kb. ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor a 20. század elején elektromos áramot vezettek skizofrén betegek fejébe, vagy a középkorban eret vágtak, semmi értelme nincs, inkább árt

az egyik hozzászóló visszatérően az anorexiásokhoz hasonlította a transzneműeket, a két dolog között az a különbség hogy az anorexiás nem épp szellemileg, nem fogja fel hogy sovány, a legtöbb transznenű pedig józanul látja a helyzetét és kér kezelést, tehát a modern orvostudomány sztem jogosan nevezi az elsőt betegségnek, az utóbbit pedig nem

Isten, hit, lélek stb. ezekhez sztem felesleges hozzászólni mert senki nem tud bizonyítékot mutatni a másiknak, tudom hogy a kérdés erre vonatkozott de irtózatosan nagy baromság , remélem maxmimum 13 éves az illető aki feltette.

A legutolsó mondathoz még annyit hogy a kéz levágás pszichés betegség mint az anorexia, de a nemi megerősítő műtét ÁTALAKÍTÁS (=/= levágás), tetszik érteni, valami mást szeretne helyette.

Én nagyon örülök hogy ebbe az irányba halad a világ, és a modern, hiteles orvostudomány, mert így a felnövő transzok nem mínuszból indulnak ahogy ez sok éven át volt, a felnövő nem transzokat pedig semmi kár nem éri.

Ha lesz kérdés szívesen válaszolok ma este feltéve hogy a partner iq-ja és érzelmi intelligenciája nem átlag alatti.

2019. aug. 22. 18:19
 32/66 anonim válasza:
az első bekezdés végére nem kell a nem szócska, de remélem érti aki olvassa mit jelent ha hard-wired valami
2019. aug. 22. 18:26
 33/66 szp72 ***** válasza:
100%

@ "a két dolog között az a különbség hogy az anorexiás nem épp szellemileg, nem fogja fel hogy sovány, a legtöbb transznenű pedig józanul látja a helyzetét és kér kezelést,

Persze nem értesz hozzá, sőt lövésed sincs az egészhez. Az anorexiások nem elmebetegek. Agyilag felfogják, hogy betegek, és nem kövérek, mások alakját is objektívan látják, egyetlen problémájuk van, hogy magukat minden józan érv ellenére is kövérnek érzik. Valószínűleg a transzneműekhez való hozzáértésed is kábé ennyit ér. Az ép, tehát ami nem sérült az pedig egy "p", az épp(en) most az a kettő.

@ "tehát a modern orvostudomány sztem jogosan nevezi az elsőt betegségnek, az utóbbit pedig nem"

Gondolom te is egészséges transz utódokat szeretnél.

2019. aug. 22. 21:48
 34/66 anonim ***** válasza:
31%

szp72, tévedsz.

Az anorexia az bizony elmebetegség. Úgy mégis, mi más lenne?

Felhívnám a figyelmed, hogy nagyon sok elmebeteg tudja magáról, hogy ő beteg! Nem ezen múlik!

2019. aug. 22. 21:56
 35/66 anonim ***** válasza:

"Én mindent el tudok képzelni."

Arról beszéltem, hogy az egyedüllét 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐚𝐢 károsodást is okozhat a lelki mellett.

"Honnan tudod ilyen biztosra?"

Én nem ezotrikus és hasonló művekből veszem az információimat, onnan.

"Nekem mindenesetre hitelesnek tűntek"

De csak azért, mert te elképzeléseddel egyezik.

"S miért írod, hogy sajnos? Talán a homoszexualitást rendellenesnek tartod?"

Hát... ezt így nehéz megmondani a természetben, ahol minden van, és az ellenkezője is. Most olvastam pl., hogy a hüllők, ahol hőmérséklet alapján dől el a nem, képesek azt befolyásolni: úgy, hogy mászkálnak a tojásban, és keresik az ideális hőmérsékletet.

De inkább azért "sajnos", mert sajnálom őket a meghurcoltatások miatt.

Azt ugye tudod, hogy régen néhol az ikreket is kivégezték? Babonás elképzelések miatt.

"Ha mondjuk állatokon lehetne, szerintem akkor nincs akadálya."

Lehet, csináltak már ilyet. Persze nem minden szerv megy így, de egy egéren pl. egész szép fül nőtt már, a háta közepén.

Úgy tudom, mesterséges méhet fejlesztenek, ahol már többféle szervet is lehet növeszteni.

"Alapvetően egy férfiról van szó nem?"

Nem, nem!

Nincsenek férfi nemi szervei!

Csak ez a kis terület, ahol érzékeny.

"Manapság sokan zabálnak hormonokat"

Régen pontosan ugyanilyen rendellenességek voltak.

Csak azokat a gyerekeket általában megölték.

"Ha sokat mesélnek az óvodásoknak homoszexualitás szépségeiről, a szegény legényről"

Te már hallottál 𝐞𝐠𝐲𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧 ilyen mesét?

Nem szeretem, ha szórakozol...

amúgy a homoszexualitást pont nem lehet így befolyásolni. Az már korábban eldől.

2019. aug. 22. 22:08
 36/66 anonim válasza:

anorexiához nem értek, nem is keverném ide szívesen, mert érzem hogy teljesen más, transzneműséghez sztem nálad sokkal de sokkal jobban értek, mivel én is az vagyok

a helyesírásomba ha belekötsz az azt jelenti hogy érdemi érved nincsen

az hogy ki milyen utódot szeretne vagy nem szeretne, semmi köze a már meglévő emberek megítéléséhez, az én Anyám pl. nem azért sajnál mert én transz vagyok hanem mert olyan társadalomban kell élnem ami hozzád hasonló gondolkodású emberekkel van tele akik bűntudatot keltenek a transzokban a saját létezésük miatt

ez egy ártalmas dolog amit sok erővel lehet gyógyítani remélem ezt teszem épp most Veled szp72

2019. aug. 22. 22:25
 37/66 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező! Nem Isten hagyta, ez a te döntésed.

A társadalom alakítja ilyenné az embereket. Ha nem így lenne, akkor nem lenne manapság ilyen sok belőlük. Régen, amíg nem ment ilyen látványos propaganda, alig akadtak ilyen problémával küzdő emberek. De ma nagy szükség van rájuk, mert rengeteget költenek magukra úgy általában (többet mint egy normális kapcsolatban élő cisznemű heteró) plusz a műtéteikre. Na meg a gyógyszeripar is profitál belőlük rendesen, mivel életük végéig szednek mindenféle szintetikus hormon tablettát. Ha azoknak idővel a mellékhatásuk miatt egyéb betegségek is kialakulnak, akkor majd arra is lehet szedni egyéb gyógyszereket. Tiszta nyereség a gyógyszer gyártó cégeknek.

Még azt is megfigyeltem, hogy egyisten hívő közösségeknél (keresztények, muszlimok) fordul elő legkevésbé ez a jelenség. Akkor miért is kellene Istent hibáztatni?

2019. aug. 23. 21:41
 38/66 anonim ***** válasza:
100%
#16 ezzel terápiával sem lehet változtatni mivel ez nem egy javítható hiba,régen úgy próbálták ezt gyógyítani hogy undort keltettek benned mesterségesen és emiatt kb bekattantál,és nem is működött
2019. aug. 24. 12:16
 39/66 szp72 ***** válasza:
57%

@ "Arról beszéltem, hogy az egyedüllét 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐚𝐢 károsodást is okozhat a lelki mellett."

Nem igazán értem, hogy mit magyarázol. Bárki megbetegethet bármibe, ha pont az a gyengéje, s bármi okozhat bármit a megfelelő áttételen keresztül.

@ "Én nem ezotrikus és hasonló művekből veszem az információimat, onnan."

Hát honnan? A mindig igazat és csakis az igazat mondó LMBTQ lobbi szakirodalmából? Ezek elérték, hogy a transzneműség se legyen hivatalosan betegség. Ha ez nem betegség, akkor vajon mi a betegség? Aki ilyet mond, az nekem ne mondjon semmit.

@ "De csak azért, mert te elképzeléseddel egyezik."

Miért te miért hiszel a másik oldalnak? Nyilván mindenki elfogult egy kicsit a világnézetének megfelelően.

@ "Hát... ezt így nehéz megmondani a természetben, ahol minden van, és az ellenkezője is."

A természetben is vannak betegségek.

@ "De inkább azért "sajnos", mert sajnálom őket a meghurcoltatások miatt."

Volt ilyen, mostanság azonban inkább ők vannak hatalmon a liberális politikai erőkön keresztül. Azt is elérték, hogy ez ne legyen betegségként számon tartva, hanem mint legtermészetesebb dolog a világon.

@ "Te már hallottál 𝐞𝐠𝐲𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧 ilyen mesét? Nem szeretem, ha szórakozol"

Igen már hallottam. Állítólag nyugaton az LMBTQ aktivisták rendszeresen járják az óvodákat, iskolákat, ahol érzékenyítő tréningeket tartanak, klasszikus meséket is átírva homoszexuálisra. Mivel ugyanis a homoszexualitás egyenjogú, egyenértékű és ugyanolyan egészséges, mint a heteroszexualitás, ezért nem igazságos, hogy a gyerekmesékben csak heteroszexuális hősök vannak. Minél korábban meg kell tanulnia a gyerekeknek, hogy ez ugyanolyan természetes és szép dolog.

@ "Nincsenek férfi nemi szervei!"

Akkor valóban nem tudom, hogy milyen nemű. Meg azt sem, hogy akkor miért néz ki férfinek, mert tudtommal a férfias kinézethez kellenek a férfi nemi szervek által termelt hormonok is. Sajnos akkor ez egy súlyosabb rendellenesség.

@ "Régen pontosan ugyanilyen rendellenességek voltak. Csak azokat a gyerekeket általában megölték."

Persze voltak, s lehetséges, hogy nem voltak régen se kevesebben, de mintha most egyre többen lennének, akiknek problémás a saját nemiségük.

@ "amúgy a homoszexualitást pont nem lehet így befolyásolni. Az már korábban eldől."

A pubertárs korban alakul ki a nemi identitás. És bizony rengeteget számít a társadalmi minta. Azt csak az LMBTQ hazug propagandája terjeszti, hogy ez pusztán genetikai-hormonális adottság. Persze lehet többé-kevésbé genetikai adottságú is, de az ember sokkal bonyolultabb szerveződés.

2019. aug. 24. 21:14
 40/66 szp72 ***** válasza:
57%

@ "transzneműséghez sztem nálad sokkal de sokkal jobban értek, mivel én is az vagyok"

Akkor könnyen lehet.

@ "helyesírásomba ha belekötsz az azt jelenti hogy érdemi érved nincsen"

Én sem vagyok a helyesírásban túl jó, csak gondoltam rámutatok a hibáidra, tévedési lehtőségeidre, mert túl nagy arroganciát és indokolatlan magabiztosságot véltem felfedezni soraidban.

@ "az én Anyám pl. nem azért sajnál mert én transz vagyok hanem mert olyan társadalomban kell élnem ami hozzád hasonló gondolkodású emberekkel van tele akik bűntudatot keltenek a transzokban a saját létezésük miatt"

Én egyáltalán nem állítottam, hogy az úgynevezett transzneműek bűnösek, csak azt hogy betegek. Én nem kívánok senkiben bűntudatot kelteni pusztán azért, mert olyan amilyen. Az átoperáltatás szerintem helytelen, én ha olyan volnék, a mostani eszemmel nem csinálnám, de beismerem, hogy nem vagyok olyan, így könnyen beszélek. Aki mindenképpen operáltatni akarja magát tegye, de szerintem annyi jogom van, hogy helytelenítsem.

2019. aug. 24. 21:28
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!