Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert hagyta, hogy...

Isten miert hagyta, hogy transznemunek szulessek?

Figyelt kérdés
Ha mindenhato akkor miert nem akadalyozta meg?

2019. aug. 18. 20:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 szp72 ***** válasza:
23%

@ "Az orvosi gyakorlatban viszont egyharmaduk gyógyítható, a másik harmaduk enyhíthető. Kicsit frissítsd a tudásod."

Igen, egy kicsit hülyeséget írtam, de már elküldtem, amikor észrevettem. Természetesen vannak gyógyítható pszichikai betegségek is, s remélem, hogy az úgynevezett transzneműség is ilyen. A pszichikai betegségek nem fertőzőek, erre gondoltam eredetileg. De az is lehet, hogy ez sem igaz, mert minél több gondolkodnak betegen, annál több tényleges beteg lesz.

2019. aug. 20. 21:21
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

A nemi identitás 3-6 éves kor között alakul ki, 6 éves korra végleges.

Elképzelhető, hogy később majd lesz annyira fejlett az orvostudomány, hogy ezen változtasson - ma még nem az.

Épp ezért ez nem is fertőző, mivel akkor az orvosok is értenének a visszafordításához.

2019. aug. 20. 21:44
 23/66 szp72 ***** válasza:
33%

@ "Én meg azt mondanám, hogy ezt ne te döntsd el. Főleg ne írd elő másnak."

Véleményem lehet, nem? Én tőlem átoperálhatja magát mindenki, akár kutyává is, csak szerintem nem emberhez méltó.

@ "Ha ez az egyetlen lehetőséged, és VALÓBAN nincs más lehetőség, akkor még mindig jobb, mint a semmi. A miatt is, mert az egyedüllét lélekromboló hatású."

Prostituáltra szerintem csak eleve szétrombolt lelkű embereknek van szüksége, s az egészségesek akár az egyedüllétet is jól bírják.

@ "Egy igazán komoly műtét - pl. szívműtét - az emberhez méltó?"

Nincs bajom a gyógyító műtéttel. A nemváltó műtétek szerintem nem gyógyító műtétek, hanem a betegség elmélyítését szolgálják.

@ "De akkor a konkrét példánál maradva: a 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞𝐭 már ki tudjuk cserélni, de a 𝐥𝐞𝐥𝐤𝐞𝐭 még nem. E szerint akkor szerinted valakinek erkölcsösebb lecserélni a lelkét, mint a testét?"

Ami beteg azt kell gyógyítani. Az úgynevezett transzneműeknek a lelkét kell gyógyítani, mert az a beteg. Az anorexiásokat sem fogyókúra tippekkel kell gyógyítani, hanem valahogy az érzelemvilágukat. Beteges képzelődéshez való aszisztálás szerintem bűn.

2019. aug. 20. 22:07
 24/66 anonim ***** válasza:
28%

"csak szerintem nem emberhez méltó"

Valahogy nekem mégis úgy tűnt, hogy kényszeríteni akarod őket.

"az egészségesek akár az egyedüllétet is jól bírják"

Mármint TE jól bírod, nem?

Vagy még nem kellett komolyabban szembenézned vele.

Ez is vegyes, ki mennyire bírja. Vagy látszólag bírja, csak a lelke sérül meg maradandóan. Nőknél pedig maradandó testi hatás is lehet.

"A nemváltó műtétek szerintem nem gyógyító műtétek, hanem a betegség elmélyítését szolgálják."

Nem, hanem tüneti kezelés.

Amúgy a többi kérdésemre tudsz válaszolni? Őssejt, klónozás?

"Az úgynevezett transzneműeknek a lelkét kell gyógyítani, mert az a beteg."

Nem biztos.

Van egy kromoszóma szerinti nemük, egy fizikai nemük és egy logikai nemük.

A háromból szerinted melyik az igazi?

2019. aug. 20. 23:36
 25/66 szp72 ***** válasza:
35%

@ "Valahogy nekem mégis úgy tűnt, hogy kényszeríteni akarod őket."

Miért akarnám kényszeríteni? Ha orvos lennénk, nem vállalnék ilyen műtétet az igaz és mindent elkövetnék, hogy másokat is lebeszéljek erről. Ha politikus lennék, akkor államilag nem támogatott műtét lenne, helyette a gyógyítására tett kutatásokat támogatnám, s propagálnám a dolog betegség és az átoperálás emberhez nem méltó voltát, de nem tiltanám, s nem büntetném.

@ "Ez is vegyes, ki mennyire bírja. Vagy látszólag bírja, csak a lelke sérül meg maradandóan. Nőknél pedig maradandó testi hatás is lehet."

Nem igazán értem miről beszélsz. Számos ismerősöm él egyedül vagy pontosabban testi kapcsolat nélkül. Persze nem mindenki önként, de ha előadnám neki prostitúciót, mint megoldást, ki kérné magának, hogy ne nézzem állatnak. Nyilván a te ismerőseid nem ennyire igényesek.

@ "Nem, hanem tüneti kezelés."

Mint mondottam, ha valaki nagyon akarja, csinálja, de ezzel megfosztotta magát az igazi gyógyulás lehetőségétől. Aki pedig igazán hívő keresztény, s ad az emberi méltóságra, s nem akarja átoperálással meggyalázni saját testét, az méltósággal viseli a sorsát, mint minden más betegséget, fel nem adva a reményt, hogy Isten képes a lelkében is rendet rakni, hogy az legyen, ami valójában, s nem az, amit betegesen képzel, s ami igazából sose lehet.

@ "Amúgy a többi kérdésemre tudsz válaszolni? Őssejt, klónozás?"

Mire kéne válaszolnom? Helyeslem-e ezeket a technológiákat a nem váltásban? Nem helyeslem.

@ "Van egy kromoszóma szerinti nemük, egy fizikai nemük és egy logikai nemük."

Én úgy tudom, hogy a kromoszómák határozzák meg a fizikai nemet. Hallottam arról, hogy vannak kromoszóma rendellenességek XXY férfias nők, meg ilyenek, de azért mégis alapvetően nőről vagy férfiról van szó. Sajnos vannak súlyosabb fejlődési rendellenességek is, a hermafroditák, ahol tényleg nehéz eldönteni, hogy fiú-e vagy lány. Ilyen esetben mérlegelve, hogy mégis melyik nem az erősebb, úgy gondolom helyes a műtéti beavatkozás és a hormonos rásegítés. Talán jobb lesz neki, ha rendelkezik egy egyértelműbb nemi hovatartozással, mint a semleges csodabogár tudat.

Logikai nemről nem hallottam. Mi ez a hülyeség? Az úgynevezett transzneműek mind kromoszomálisan, mind fizikailag teljesen normálisak, csak valamilyen megfoghatatlan okból pont a másik neműek szeretnének lenni. Ez pontosan olyan dolog, mint az anorexia, kövérnek érzi magát, holott kórosan sovány. Ugye vannak még súlyosabb esetek, elme bajok, amikor már nagyon-nagyon sok mindennek képzelik magukat.

2019. aug. 21. 11:55
 26/66 anonim ***** válasza:
32%

"Nyilván a te ismerőseid nem ennyire igényesek."

Ja.

Mert azt el sem bírod képzelni, hogy VALÓBAN léteznek káros hatások. Ezt írtam néhány bejegyzéssel ezelőtt.

"fel nem adva a reményt, hogy Isten képes a lelkében is rendet rakni, hogy az legyen, ami valójában, s nem az, amit betegesen képzel, s ami igazából sose lehet."

Az a gond, hogy ez nem szokott az imától rendbe jönni. Gyakorlatilag soha. A világtörténelemben nincsen ilyen feljegyzett eset.

"Helyeslem-e ezeket a technológiákat a nem váltásban?"

Nem ott, hanem általában. Pl. akinek elvész a keze, növeszthet-e másikat, klónozással?

"Én úgy tudom, hogy a kromoszómák határozzák meg a fizikai nemet."

Mindjárt leírom:

"de azért mégis alapvetően nőről vagy férfiról van szó."

Nem mindig.

Bizony létezik olyan, hogy egyik sem, hanem valami egészen más fejlődik ki. Tájékozódj kicsit.

"Logikai nemről nem hallottam. Mi ez a hülyeség?"

Na, ennyit a hozzáállásodról. Minden hülyeség, amit nem értesz, és ami nem kézzel fogható.

"Az úgynevezett transzneműek mind kromoszomálisan, mind fizikailag teljesen normálisak, csak valamilyen megfoghatatlan okból"

Na, ez meg a másik. Lásd fenn.

Na, szóval. Nézzünk hasonlatot:

1: A kromoszómák jelentik a tervet,

2: A fizikai nem az, ahogy elkészül,

3: A logikai nem pedig az, aminek hívni fogják. Aminek a működtető programja van benne.

Amint látod, itt AKÁRHOL lehet zavar.

Magában a kromoszómában is, az építésben is, és a használatban is.

A nemi identitás az egy program, egy agyszerkezet. Az mondja meg, hogy te minek hiszed magad.

Ha a nemi identitás hibásan fejlődik ki, vagy pedig nem hibás ugyan, de a másik nemét kapod, akkor így jártál!

Mivel csak 1 db. nemi identitásod van, és az olyan, amilyen, ezért NEM TUDSZ egy másikat leakasztani a szögről!

Ez ugyanolyan dolog, mintha netán férfi kromoszómákkal női, vagy félig női tested képződik. Arról se tehetsz, és akkor is csak az az egy tested lesz, nincs másik!

Ezért nem igazán értem, hogy ha szerinted a rosszul elkészült fizikai testet hozzá lehet igazítani a normákhoz (hogy egy vegyes testből férfi vagy női test legyen), akkor egy rossz összhangot (ahol nem egyezik a fizikai és a logikai nem) vajon miért nem lehet?

Bár talán kezdem érteni: te a lelki betegségeket nem fogadod el igazi betegségnek... pl. az anorexiát sem. Szerinted azok mind csak nyafogás és kényeskedés.

Na, ÍGY már valamelyest érthetőbb a dolog.

Tudod, az anorexiánál is az a helyzet, hogy a beteg kövérnek LÁTJA magát. Ha tudja magáról, hogy anorexiás, AKKOR IS! Tehát, ha minden egyes alkalommal erőszakkal kényszeríti magát az evésre, AKKOR SEM fog meggyógyulni, legfeljebb még bulímiás is lesz.

Csak itt az a különbség, hogy erre viszont testi gyógymód nem létezik, itt mindenképpen a lelket kell gyógyítani. Még akkor is, ha ez kevés sikerrel megy.

Míg a transzneműeknél létezik legalább egy testi tüneti kezelés.

2019. aug. 21. 13:32
 27/66 anonim ***** válasza:
100%

Elárulná, hogy ki az, aki itt mindenkit lepontoz, és miért?

Ha egy szóval nem ért egyet, amit itt olvas, bárkitől is, akkor miért jön ide?

És miért nem írja meg a véleményét?

2019. aug. 21. 14:14
 28/66 szp72 ***** válasza:
71%

@ "Mert azt el sem bírod képzelni, hogy VALÓBAN léteznek káros hatások."

El tudom képzelni, hogy valaki szenved az egyedülléttől, inkább te nem tudod elképzelni, hogy a hit erőt adhat nagyon sok nehézségre.

@ "Az a gond, hogy ez nem szokott az imától rendbe jönni. Gyakorlatilag soha. A világtörténelemben nincsen ilyen feljegyzett eset."

Keresztényként hiszek a csodákban, s a kevésbé látványos lelki gyógyulásokban is, amelyből jóval több van, s persze rengeteg fel is van jegyezve. Én például súlyos depresszióból gyógyultam meg. Olvastam gyógyult homoszexuálisokról is, hogy mennyi volt köztük az úgynevezett transzszexális, azt tényleg nem tudom.

@ "Nem ott, hanem általában. Pl. akinek elvész a keze, növeszthet-e másikat, klónozással?"

Én nem vagyok szakértő, de ha ez azt jelenti, hogy embereket tenyésztünk, hogy szerveiket felhasználjuk, akkor súlyosan elítélem.

@ "Bizony létezik olyan, hogy egyik sem, hanem valami egészen más fejlődik ki. Tájékozódj kicsit."

Tudok a kromoszómális rendellenességekről, a kevertneműségről, van még valami? Aki se nem férfi, se nem nő, se nem kevert, hanem egy teljesen más? Kíváncsivá tettél.

@ "A logikai nem pedig az, aminek hívni fogják. Aminek a működtető programja van benne."

Sajnos ezek után sem értem, mi az a logikai nem. Vannak férfiakra és nőkre jellemző kromoszómák ezt értem. Vannak férfiakra és nőkre jellemző nemi jellegek ezt is értem. De a "működtető programot", aminek hívni fogják ezt egyáltalán nem értem.

@ "A nemi identitás az egy program, egy agyszerkezet. Az mondja meg, hogy te minek hiszed magad."

A nemi identitást nevezed logikai nemnek? Ezt a szót még értem. Azt azonban nem tudom, hogy az agyszerkezet miként befolyásolja a hitet, vagy a hit miként befolyásolja az agyszerkezetet, az agy egy nagyon bonyolult dolog.

@ "Ha a nemi identitás hibásan fejlődik ki, vagy pedig nem hibás ugyan, de a másik nemét kapod, akkor így jártál!"

A nemi identitás kialakulását úgy vélem a társadalom is befolyásolhatja, nem csak a gének. Úgy látom, minél betegebben gondolkodik a társadalom, annál nagyobb az esélye, hogy ténylegesen beteg emberek is lesznek.

@ "Ezért nem igazán értem, hogy ha szerinted a rosszul elkészült fizikai testet hozzá lehet igazítani a normákhoz (hogy egy vegyes testből férfi vagy női test legyen), akkor egy rossz összhangot (ahol nem egyezik a fizikai és a logikai nem) vajon miért nem lehet?"

Senki nem kaphat nő létére férfi testet. Amit kaphat csak egy imitáció, egy gyenge utánzat. Ez olyan, mint aki Napóleonnak képzeli magát, s úgy gyógyítják, hogy kap egy szobát, amit kineveznek Franciaországnak. Jobb híján lehet a tünetet kezelni, de az mégis csak egy felszínes megoldás, s nem igazi gyógyulás. Aki úgy érzi, hogy a nemváltó műtéttől boldog lesz, míg nemi identitása megváltozását nem bírja s nem is akarja elképzelni, tegye azt. Én a helyében nem tenném, persze nem vagyok a helyében.

@ "Bár talán kezdem érteni: te a lelki betegségeket nem fogadod el igazi betegségnek... pl. az anorexiát sem. Szerinted azok mind csak nyafogás és kényeskedés."

De én igazi betegségnek tartom, lelki eredetű problémának, amit lelki módon kell gyógyítani. Ez a lelki gyógyítás lehet valamilyen terápia, de én az őszinte és erős keresztény hitet is gyógyító erejűnek gondolom. S ha nincs is mindig teljes és látványos gyógyulás, a lelki erő, a lelki egészség, a lelki béke mindennél fontosabb, amit hitem szerint Krisztus ad, a benne bízóknak.

@ "Tudod, az anorexiánál is az a helyzet, hogy a beteg kövérnek LÁTJA magát. Ha tudja magáról, hogy anorexiás, AKKOR IS! Tehát, ha minden egyes alkalommal erőszakkal kényszeríti magát az evésre, AKKOR SEM fog meggyógyulni, legfeljebb még bulímiás is lesz."

Nem állítottam, hogy az evés kényszerítésével kell az anorexiát gyógyítani.

@ "Csak itt az a különbség, hogy erre viszont testi gyógymód nem létezik, itt mindenképpen a lelket kell gyógyítani. Még akkor is, ha ez kevés sikerrel megy."

Esetleg töröljük a betegségek listájáról, s támogassuk fogyókúrájában. Ha belehal is, legalább egy jót fogyókúrázott, volt értelme az életének.

@ "Míg a transzneműeknél létezik legalább egy testi tüneti kezelés."

Egyébként olyan betegség is létezik, hogy valaki a saját kezét nem érzi a magáénak, s le szeretné vágatni, mert zavaróan lóg rajta. Te levágatnád neki? Én nem.

2019. aug. 21. 18:31
 29/66 anonim ***** válasza:
28%

"El tudom képzelni, hogy valaki szenved az egyedülléttől"

De azt már nem, hogy egy KONKRÉT károsodást is okozzon neki?

Pedig így van.

"inkább te nem tudod elképzelni, hogy a hit erőt adhat nagyon sok nehézségre."

De, ezt ismerem. Nem csak az istenhit, hanem bármilyen hit lehet.

Csakhogy amíg pl. hisztériánál ezen 90% múlik - addig pl. infarktusnál csak 10%

Nagyon nem mindegy!

"Keresztényként hiszek a csodákban"

De pont hogy a keresztények NEM várhatják el a csodát! Igaz?

A csoda NAGYON ritka, és erre építeni NEM LEHET!

Ezen kívül senkitől se várhatod el, hogy CSAK a csodában reménykedjen, és közben ne csináljon semmi mást az imán kívül!

"Olvastam gyógyult homoszexuálisokról is"

Az sajnos hazugság. Nem kell mindent elhinni.

"ha ez azt jelenti, hogy embereket tenyésztünk, hogy szerveiket felhasználjuk"

Lehetne úgy is, de lehet külön szerveket is tenyészteni. Úgy elfogadod?

"egy teljesen más?"

Ugye ismered, hogy néz ki a nők nunija? A férfinek ugyanott nincsen semmi.

Azonban létezik pl. olyan ember, aki ott úgy néz ki, mint egy férfi, viszont egy darabon nedvesedik, és ott érzékeny is, lehet izgatni. Tudod, ezzel az a helyzet, hogy a nemi szervek kialakulását elég sok hormon szabályozza, és mindenhol becsúszhat valami gond.

Most szerinted az illető férfi, vagy nő? Úgy néz ki, mint egy férfi, és úgy működik az a része, mint egy nőnek, csak nem lehet bedugni semmit.

"A nemi identitást nevezed logikai nemnek? Ezt a szót még értem. Azt azonban nem tudom, hogy az agyszerkezet miként befolyásolja a hitet, vagy a hit miként befolyásolja az agyszerkezetet"

A szöveg alján írok erről.

"A nemi identitás kialakulását úgy vélem a társadalom is befolyásolhatja, nem csak a gének. Úgy látom, minél betegebben gondolkodik a társadalom, annál nagyobb az esélye, hogy ténylegesen beteg emberek is lesznek."

Ki van csukva, hogy ezek egy 3 éves gyerekre komoly hatással legyenek!

Ugye, ezt te sem gondoltad komolyan?

"Senki nem kaphat nő létére férfi testet. Amit kaphat csak egy imitáció, egy gyenge utánzat."

Ez egy NAGY tévedés!

Ma már egész tűrhető férfit lehet gyártani egy nőből, 100 év múlva ez már szerintem csaknem tökéletes lesz.

Tudod, a természetben is így megy. Mindenki nőnek születik, aztán a fele férfivá változik.

Visszafelé egyelőre még nincs ennyire jól megoldva, de nem is ez a kérdés.

Ha már jól működne - AKKOR elfogadnád?

"Esetleg töröljük a betegségek listájáról"

Hülyeséget én is tudnék mondani, de én inkább nem teszek ilyet, ha lehet.

"Egyébként olyan betegség is létezik, hogy valaki a saját kezét nem érzi a magáénak, s le szeretné vágatni, mert zavaróan lóg rajta. Te levágatnád neki? Én nem."

Na, próbáljuk meg itt megfogni a dolgot!

Létezik egy olyan dolog az agyban, hogy "testkép". Ez konkrétan azt jelenti, hogy az agyadban agysejtekből felépül egy szerkezet, ami tartalmazza (nagy vonalakban) azt, hogy milyen testrészeid vannak, ezek hogy néznek ki, hogy kapcsolódnak, stb. Tulajdonképpen ez a tested modellje. Figyelem! Ez NEM úgy néz ki, és nem olyan alakú, mint a tested, ez csak egy modell!

Ha úgy nézne ki, könnyen hozzá tudnánk nyúlni.

Ebben vannak benne a nemi szerveid is.

Az agyad úgy érzi, hogy a testednek ilyennek kell lennie. Ez alapján dönti el azt is, hogy ha jelek jönnek egy szervből, azt hova kapcsolja. Nem mindegy, hogy ha fáj a lábad, azt úgy érzed-e, hogy a kezed fáj, vagy esetleg úgy, hogy éhes vagy!

Ennek lehet olyan zavara, hogy MÁSKÉPP néz ki, mint a valós tested. Pl. hiányzik a keze. Na, akkor gondolod úgy, hogy a kezed nem a tiéd.

Vagy nem stimmelnek a nemi szervek.

Vagy bármi más eltérés.

(Ebből jön amúgy a testen kívüliség érzése is.)

És ezt nem tudjuk egyelőre gyógyítani.

És amíg nem tudjuk, addig marad a tüneti kezelés - AHOL LEHET.

Kéznél nyilván nem lehet, ott lelki kezelést kell megpróbálni.

2019. aug. 21. 23:05
 30/66 szp72 ***** válasza:

@ "De azt már nem, hogy egy KONKRÉT károsodást is okozzon neki? Pedig így van."

Én mindent el tudok képzelni. A gyenge lelkű ember nyilván a kis lelki terhekbe is beleroppan, az erősek pedig sok mindent kibírnak. Ahogy a fizikai terheknél is, van aki tíz kilós hátizsáktól is örökre megnyomorodik, van aki ötven kilót is vígan cipel.

@ "De, ezt ismerem. Nem csak az istenhit, hanem bármilyen hit lehet."

A keresztény hit úgy gondolom, úgy hiszem, sőt úgy tapasztaltam, hogy növeli a lelki erőt. Persze én sem tagadom, hogy más vallások, eszmék vagy motivációk is képesek kisebb-nagyobb lelki erőt adni.

@ "De pont hogy a keresztények NEM várhatják el a csodát! Igaz?"

Istennek természetesen nem kötelessége füttyentésünkre csodát tenni, de Jézus Krisztus nagyon is buzdított arra, hogy legyen erős hitünk, mert az csodákra képes.

@ "A csoda NAGYON ritka, és erre építeni NEM LEHET!"

Valamikor nagyon ritka, valamikor, valahol, valaki körül meglehetősen sűrű. Ez függ az emberek hitétől. Én hiszek abban, hogy a hit növeli a csodák lehetőségét.

@ "Ezen kívül senkitől se várhatod el, hogy CSAK a csodában reménykedjen, és közben ne csináljon semmi mást az imán kívül!"

Valóban nem várom el.

@ "Az sajnos hazugság. Nem kell mindent elhinni."

Honnan tudod ilyen biztosra? Mindenkibe belelátsz? Te vagy a jó Isten? Természetesen én sem tudhatom biztosra, hogy a beszámolók igazak-e. Nekem mindenesetre hitelesnek tűntek, s jobban hiszek nekik, mint neked.

S miért írod, hogy sajnos? Talán a homoszexualitást rendellenesnek tartod? Legdivatosabb eszmék szerint, ez a legtermészetesebb dolog a világon, ahogy egyébként a transzneműség is szerintük az.

@ "Lehetne úgy is, de lehet külön szerveket is tenyészteni. Úgy elfogadod?"

Mint mondottam, nem vagyok szakértő, de szerintem nem lehet szerveket tenyészteni valamiféle gazdalény nélkül. Ha mondjuk állatokon lehetne, szerintem akkor nincs akadálya.

@ "Azonban létezik pl. olyan ember, aki ott úgy néz ki, mint egy férfi, viszont egy darabon nedvesedik, és ott érzékeny is, lehet izgatni."

Mint mondottam, hallottam arról, hogy létezik kisebb-nagyobb kevert neműség, sőt viszonylag sokan küzdenek enyhe rendellenességekkel, például sok nőnek okoz problémát a férfias szőrzet. De ugye a legtöbb ember mégis vagy férfi vagy nő, szerencsére elég kevés olyan van, akiről nehéz eldönteni, hogy alapvetően mégis mi lenne. Sok rendellenesség annyira ritka, s annyira észrevehetetlen, hogy nem is okoz igazi problémát.

@ "Most szerinted az illető férfi, vagy nő? Úgy néz ki, mint egy férfi, és úgy működik az a része, mint egy nőnek, csak nem lehet bedugni semmit."

Alapvetően egy férfiról van szó nem? Neki van egy plusz érzékeny pontja. Zavar ez valakit. Ha nem zavar, akkor tulajdonkép egy ártalmatlan rendellenesség.

@ "Tudod, ezzel az a helyzet, hogy a nemi szervek kialakulását elég sok hormon szabályozza, és mindenhol becsúszhat valami gond."

Sajnos igen. Manapság sokan zabálnak hormonokat (pl: fogamzásgátlók), amelyek a vizelettel ürülve, a nem kellően hatékony víztisztító berendezéseken át az ivóvízbe kerülve mindenki hormonháztartását megzavarhatja. Elképzelhető, hogy akár ez is okozhatja az egyre szaporodó hormonális rendellenességeket.

@ "Ki van csukva, hogy ezek egy 3 éves gyerekre komoly hatással legyenek! Ugye, ezt te sem gondoltad komolyan?"

Nem tudom miről beszélsz. A társadalmi minta óriási erővel bír. Ha sokat mesélnek az óvodásoknak homoszexualitás szépségeiről, a szegény legényről, aki nehéz próbákon át elnyeri a királyfi szerelmét, végül kedvük támad homoszexuálisnak lenni. Vagy a kismackóról, aki igazából kislány szertett volna lenni, s bár emiatt sokat csúfolták, de végül meglelte az igazi boldogságot. Nyugaton a kisgyerekek ilyen érzékenyítő tréning után, sírva mennek a szüleikhez, hogy ők inkább a másik neműek szeretnének lenni, s a jóságos szülők elviszik őket hormon kezelésre, az átalakító műtéttel még egyenlőre várnak.

@ "Ez egy NAGY tévedés! Ma már egész tűrhető férfit lehet gyártani egy nőből,"

Ja olvastam. Több iszonyatos kockázatot rejlő műtét után némi nehézség árán képes már állva pisilni. Egy ügyes kis szerkezet középre lógatásával erekció is elérhető, amivel képes örömöt okozni, ha kapni még nem is. Gratulálok.

@ "Ha már jól működne - AKKOR elfogadnád?"

Nem fogadnám el akkor sem. Ez egy hülyeség, egy téves gyógyítási irány.

@ "Hülyeséget én is tudnék mondani, de én inkább nem teszek ilyet, ha lehet."

Ez a rög valóság. A transzszexualitás, legalábbis úgy hallottam, lekerült nemzetközi orvosszövetség beteg listájáról. Ilyen erővel az anorexia is lekerülhetne.

@ "Kéznél nyilván nem lehet, ott lelki kezelést kell megpróbálni."

Tehát nem vágnád le a kezét, a nemi szerveit viszont igen. Nos én egyiket sem vágnám le.

2019. aug. 22. 16:30
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!