Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus vallás homoszexuál...

A katolikus vallás homoszexuálisok esetében miért ellenzi az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok, meleg. Már rengeteg pap és pszichiáter próbált segíteni, de nem tudok hetero lenni. Az nem megengedett, hogy így családom legyen, anélkül meg nincs értelme az élemtemnek. Nem akarok örökké egyedül lenni.

A keresztények utálják a fajtám, elég csak megnézni a szivárványos coca colás botrányt.

Szerintük is csak egy degenerált barom vagyok, aki létezésének nincs értelme, akkor miérz tartják bűnnek, ha meg akarom ölni magam?

2019. aug. 17. 12:45
1 2 3 4
 31/36 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
8%

#Kerdezo #22

Ez erdekes, nem sok homo van szerintem aki onkent, onmaga akar hetero lenni.

(inkabb bun-szentesitest kovetelnek, igen a homosag nem betegseg hanem bun, de persze ugytartjak hogy mivel abszolutizmus nem letezik ezert nem bun, vagy ha letezik akkor sem az...)

kereszteny vagy? ismered a Szentirast? Jezus Krisztus tanitasait, az Evangeliumot? az Oromhirt?

mert en ketelkedek ebben (hogy te ismerned)

te anyagi szemszogbol kozelited meg a dolgokat, de egy hivo nem tehet igy, hiszen te hiszel, hiszel Istenben, es az OrokEletben

mi a celod? nem ez? az Udvozules?

innen kell megkozelitened az anyagi dolgokat, a "transzcendentalis" vagyis lelki-szellemi Isteni oldalrol

Istent kell legelorre helyezned, ha Benne hiszel

mit jelent ez? Ujra kerdezem kereszteny vagy? Olvasd a 4 Evangeliumot ujra es ujra el mert szerintem meg alapveto dolgokkal sem vagy tisztaban, ahogy igaz sokan masok sem

nem akarom a "szadba ragni" az OromHirt ezert hagyom rad hogy hiteddel ertsd meg onmagad Jezus altal azt amit olvasol, vagy amit a templomban hallasz

annyi lenyeget elarulok hogy nagyon is materialis modon csak el kell dontened hogy heterocsaladod legyen, barhogy is undorodsz testileg az ellenkezo nemtol, mint embert csak szeretheted valamelyik embertarsadat, felebaratodat, "test-veredet" - nem?

ami(/ez) mit jelent? hogy lenne rendes csaladod, szeretnetek egymast, pusztan testileg, nemileg hanyingered lenne neked(!, vagy neki is? - ha szeretnel keress olyasvalakit...) a parodtol

ez van sajnos a legtobb ember undorito (vad)allat (Biblia is irja: "megfurdott diszno visszater dagonyajaba"), ez az evolucio oroksege, amit a Satan zuditott a nyakunkba,

Istent pedig azert szidjak hogy ezt engedte: az emberi agygorcsot, es test amortizalodast es eredendo testi eltorzulasokat, undoritosagokat, kezdve a testszagokkal, betetozve a ronda, ocsmany arcokkal stb.

"Fuj!"

Xy4

2019. aug. 27. 06:28
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem meg alapveto dolgokkal sem vagy tisztaban ... nem akarom a "szadba ragni" az OromHirt ezert hagyom rad hogy hiteddel ertsd meg onmagad Jezus altal azt amit olvasol, vagy amit a templomban hallasz"

Nesze semmi, fogd meg jól. Ha alapvető dolgokkal sincs tisztában (legalábbis szerinted), akkor nem szájba rágás lenne némi magyarázat.

2019. aug. 27. 06:39
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

"mi a celod? nem ez? az Udvozules?

innen kell megkozelitened az anyagi dolgokat, a "transzcendentalis" vagyis lelki-szellemi Isteni oldalrol

Istent kell legelorre helyezned, ha Benne hiszel"

Eddig még egyetértünk.

"mit jelent ez? ... nagyon is materialis modon csak el kell dontened hogy heterocsaladod legyen, barhogy is undorodsz testileg az ellenkezo nemtol, mint embert csak szeretheted valamelyik embertarsadat, felebaratodat, "test-veredet" - nem?

ami(/ez) mit jelent? hogy lenne rendes csaladod, szeretnetek egymast, pusztan testileg, nemileg hanyingered lenne neked(!, vagy neki is? - ha szeretnel keress olyasvalakit...) a parodtol

ez van"

Egyáltalán nem az az egyetlen választási lehetősége, hogy az undora ellenére is összehoz egy hetero családot.

Aki valóban szereti a másikat, az nem akarja, hogy a párjának olyan valakivel kelljen leélnie egy életet, aki undorodik a vele való testi kapcsolattól, hanem hagyja, hogy olyan valakit találjon magának, aki valóban szeret vele szeretkezni, mert csak akkor lehet öröme az egészben - márpedig a testi szerelemnek egyáltalán nem csak a gyermeknemzés a célja a keresztények szerint (bár sokan megpróbálják így beállítani), hanem ugyanolyan fontos célja az örömszerzés, vagyis ha szeretsz valakit, akkor nem veszed el tőle ezt az örömforrást azzal, hogy magadhoz kötöd őt a házassággal, hogy mással ne csinálhassa, csak veled, aki viszont undorodsz az egésztől... Ha meg nem kötöd az orrára: a házastársak egy test, egy lélek, amibe nem fér bele végighazudni egy életet (hogy igen, persze, te is szereted az ő testét, nem csak ő a tiedet - meg egyébként is, bármit mondanál is, előbb-utóbb rájönne, hogy csak megjátszod magad...).

Ha undorodik a nőktől a kérdező, nem kell, hogy családot alapítson, nem előírás az, és az egyedül (vagy akár szerzetben, az is egy lehetőség) leélt élet semmiféleképpen sem akadálya az üdvözülésnek (sőt! - nézd meg, hány olyan embert avattak szentté, aki egyedül vagy szerzetesként élt). Csak akkor lenne elfogadható, ha mégis családot alapítana (így, ahogy most van, az undorával együtt), ha őszintén elmondaná a nőnek, hogy mi újság, és ha ennek tudatában vállalná a nő is a kapcsolatot. De ilyet meg kötve hiszem, hogy találna, úgyhogy sok sikert kívánok neki ahhoz, hogy valami szakember segítségével sikerüljön megváltoztatni a szexuális orientációját, vagy hogy (akár szintén szakember segítségével) sikerüljön megértenie, elfogadnia, hogy a családalapítás, a saját gyerekek nem feltételei a boldogságnak - sőt, millió esetben éppen az teszi az embert boldogtalanná, ha belemegy olyan kapcsolatba, házasságba, amibe nem lenne szabad.

2019. aug. 27. 07:08
 34/36 A kérdező kommentje:

"vagy akár szerzetben, az is egy lehetőség"

Nem lehetőség, homoszexuálisoknak ez is tiltva van.

2019. aug. 28. 14:50
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

"A Katolikus Egyház nem fogadhatja el azoknak a személyeknek a papi vagy szerzetesi hivatásra jelentkezését, akik gyakorló homoszexuálisok, akik mélyen gyökerező homoszexuális hajlamokat mutatnak, vagy támogatják az ún. „gay kultúrát”. Amikor azonban olyan homoszexuális hajlamokról van szó, amelyek csak egy átmeneti probléma kifejeződései, mint például a még nem lezárult serdülőkor, akkor az illető személyeknek legalább hároméves próbaidőre van szükségük diakónussá szentelésük előtt.[38]"

[link]

2019. aug. 29. 07:29
 36/36 anonim válasza:
100%
Én jártam rendszeresen anno egy budapesti templomba. Az egyik Pap jovendek full meleg. Tovább megyek a kántor mindössze 17 éves volt és full meleg. A korusbol az egyik srác full homoszexuális. És semmi probléma nem volt. Én is full meleg volt. Ilyen idősen nekem is az volt a legfontosabb hogy családot akartam. Aztán voltam egy fiúval több fiúval, nővel is. De egyszerűen kizárólag a fiukhoz vonzodom szexuálisan. El fog múlni az érzés. Én azt tanácsolom neked éld az életed és a szexuális életed is! Hidd el ki fog alakulni. És a szexuális orientációt nem lehet megváltoztatni! És ne fojtsd vissza magad abból csak nagy baj lesz! Frusztrációt okoz.
2019. okt. 18. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!