Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus vallás homoszexuál...

A katolikus vallás homoszexuálisok esetében miért ellenzi az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok, meleg. Már rengeteg pap és pszichiáter próbált segíteni, de nem tudok hetero lenni. Az nem megengedett, hogy így családom legyen, anélkül meg nincs értelme az élemtemnek. Nem akarok örökké egyedül lenni.

A keresztények utálják a fajtám, elég csak megnézni a szivárványos coca colás botrányt.

Szerintük is csak egy degenerált barom vagyok, aki létezésének nincs értelme, akkor miérz tartják bűnnek, ha meg akarom ölni magam?

2019. aug. 17. 12:45
1 2 3 4
 21/36 tgt ***** válasza:
70%
Hát hogyne, te aztán tudod, hogy miből fakad a kérdező boldogtalansága, és biztos tudsz is valakit, aki szíves örömest kigyógyítja belőle, még ha beledöglik is. Nem veszed észre, hogy pont az ilyen lesajnáló, leereszkedő, tudálékos szövegek okozzák a bajt. Hát persze, majd ha egy rendes keresztény pszichológus kigyógyítja a ferde hajlamaiból, akkor végre boldog lesz, ugye? Ezt gondolod. Nem veszed észre, hogy a boldogtalanságának forrása pont a hozzád hasonló álszent lélekgyilkosok, akik nem fogadják el őt olyannak amilyen, és el akarják hitetni vele, hogy a vonzalmai nem normálisak, csak valamilyen trauma következményei. Tudod, abból szoktak a tragédiák lenni, amit te képviselsz. Elmondom neked még egyszer: nem lehet senkit kigyógyítani a homoszexualitásból, mert nem betegség. A gyerekkori sérüléseket – ha vannak – fel lehet dolgozni segítséggel, ettől jobban fogja érezni magát, de nem lesz heteroszexuális az, aki homoszexuális. Nem kell őt megváltoztatni, ő úgy fontos tagja az emberi közösségnek, ahogy van.
2019. aug. 19. 08:40
 22/36 A kérdező kommentje:

"te aztán tudod, hogy miből fakad a kérdező boldogtalansága"

Te is nagyon megérletted látom...

Abból fakad, ami vagyok. Hetero akarok lenni, ezt nincs jogod megtiltani.

Ha másnak van lehetősége a biológiai nemének megváltoztatásásra, műtétekre ls hormonkezelásre, akkor nekem miért ne lenne jogom segítséget kapni a szexuális orientációm megváltoztatásához?

2019. aug. 19. 11:45
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Jogod az van, csak nem tart ott a tudomány.
2019. aug. 19. 11:58
 24/36 tgt ***** válasza:
100%
Kérdező: Én biztos nem fogom neked megtiltani, csak a tudomány jelenlegi állása szerint ez nem lehetséges. Próbálkozz csak, ha szeretnél, de ne csodálkozz, ha vallási fanatikusok ördögűző képességüket fogják gyakorolni rajtad.
2019. aug. 19. 12:03
 25/36 anonim ***** válasza:
75%

#22 Érdemes lenne figyelembe venni, hogy pl. a nemváltoztatás sem feltétlen a legjobb megoldás számukra, csak jelenleg ez a legtöbb amit tenni tudnak értük. Lehet egyszer majd lesz olyan szinten az orvostudomány, hogy melegből heterot csinál, feketéből fehéret, kenguruból elefántott, de nem biztos, hogy ez megoldaná a problémádat.

Ha mégis úgy gondolod, hogy nem Isten teremtett melegnek, hanem valamilyen hiba vagy betegség miatt lettél az, és szeretnél egy nővel családot alapítani, szerintem ezt is megteheted. Természetesen felvállalva előtte azt, hogy nem vonzódsz hozzá, de ettől még szeretheted, tisztelheted, gondoskodhatsz a családodról.

2019. aug. 19. 12:15
 26/36 anonim ***** válasza:
24%
Azt csinálsz amit akarsz ! De egy gyereknek apa és anya kell...
2019. aug. 19. 19:06
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"Az nem megengedett, hogy így családom legyen, anélkül meg nincs értelme az élemtemnek."

De van, csak még nem jöttél rá, hogy mi az. 24 éves vagy, előtted az élet. Keresd meg a célját. Nem mindenki azt kapja feladatul az életben, hogy gyerekeket - főleg sajátot - neveljen.

"Nem akarok örökké egyedül lenni."

Nem is kell. Épp a katolikusok házatáján szétnézve is láthatod, milyen sokan saját család nélkül, de milyen szép, tartalmas életet éltek - annyira, hogy vannak, akiket szentté is avattak közülük.

"A keresztények utálják a fajtám, elég csak megnézni a szivárványos coca colás botrányt."

Nem a fajtádat utálják, hanem azt, ahogy nyomul a meleglobbi. Ég és föld.

"Szerintük is csak egy degenerált barom vagyok, aki létezésének nincs értelme"

Ez egyszerűen nem igaz. Tévedsz.

"akkor miérz tartják bűnnek, ha meg akarom ölni magam?"

Hogyhogy miért "tartják"? Az mindegy lenne, hogy mások mit tartanak bűnnek. A kérdés az, hogy te magad nem tartanád-e bűnnek. Szerintem bűnnek tartanád. Akkor meg ne tedd.

Keresd meg az életed értelmét. Ez nagyon sokáig eltarthat, légy türelmes - magaddal szemben meg másokkal (a katolikusokkal, a keresztényekkel, stb.) szemben is.

2019. aug. 20. 09:51
 28/36 anonim ***** válasza:
61%

A válaszok

1   2 3

tgt nevű felhasználó válasza:

Hát hogyne, te aztán tudod, hogy miből fakad a kérdező boldogtalansága, és biztos tudsz is valakit, aki szíves örömest kigyógyítja belőle, még ha beledöglik is. Nem veszed észre, hogy pont az ilyen lesajnáló, leereszkedő, tudálékos szövegek okozzák a bajt. Hát persze, majd ha egy rendes keresztény pszichológus kigyógyítja a ferde hajlamaiból, akkor végre boldog lesz, ugye? Ezt gondolod. Nem veszed észre, hogy a boldogtalanságának forrása pont a hozzád hasonló álszent lélekgyilkosok, akik nem fogadják el őt olyannak amilyen, és el akarják hitetni vele, hogy a vonzalmai nem normálisak, csak valamilyen trauma következményei. Tudod, abból szoktak a tragédiák lenni, amit te képviselsz. Elmondom neked még egyszer: nem lehet senkit kigyógyítani a homoszexualitásból, mert nem betegség. A gyerekkori sérüléseket – ha vannak – fel lehet dolgozni segítséggel, ettől jobban fogja érezni magát, de nem lesz heteroszexuális az, aki homoszexuális. Nem kell őt megváltoztatni, ő úgy fontos tagja az emberi közösségnek, ahogy van.

A válaszíró 59%-ban hasznos

"te aztán tudod, hogy miből fakad a kérdező boldogtalansága"

Te is nagyon megérletted látom...

Abból fakad, ami vagyok. Hetero akarok lenni, ezt nincs jogod megtiltani.

Ha másnak van lehetősége a biológiai nemének megváltoztatásásra, műtétekre ls hormonkezelásre, akkor nekem miért ne lenne jogom segítséget kapni a szexuális orientációm megváltoztatásához."

Kedves Kérdező!

Nagyon jogos ez a felvetés,és bizony a

tévhittel elkentétben az oly sok helyen hivatkozásul megadott 1973-as intézkedések kezdeményezői is nyitva hagyták ennek lehetőségét.Ma a változás ellen rájuk hivatkozva érvelnek sokan,pedig ők mást mondtak.

Ajánlom ezt a cikket,sok olyan dolog kiderük belőle,ami ma nagyon háttérbe van szorítva.

[link]

2019. aug. 20. 14:39
 29/36 anonim válasza:
9%

Szia!

Most úgy fogok írni, hogy nem olvastam el az előttem szólók véleményét, ezért bocsánatot kérek. Nos, hogy a tárgyra térjek, egy valamit el akarok mondani. A keresztény ember, tehát többek közt a katolikus ember is, hisz Jézus Krisztusban, s követi a tanításait. Jézus a szeretet fontosságára hívja fel a figyelmet, tehát azt nem várja el tőled, hogy megtagadd magadtól ezt kiváltképp fontos érzést. A kérdés csak az, hogy a mózesi törvényeket vagy a mi urunk tanításait vesszük figyelembe. Ennyit erről.

Az öngyilkosságról: mindkét fél elutasítja ezt és minden normális ember is így tesz. A boldogsághoz Jézus Krisztus szerint mindenkinek igénye (kell, hogy legyen) és joga van.

Tehát, a javaslatom első verziója: kezdj új életet. Ez butaság lehet, de fontold meg, kérlek.

A második verzió: nem leszel öngyilkos, emellett keresel magadnak egy párt. Én az utóbbit választanám.

Köszönöm, hogy elolvastad;

remélem, segítettem valamennyit.

2019. aug. 21. 22:25
 30/36 anonim ***** válasza:
15%

A Tízparancsolatban lefektetett alaptörvény megszegésével nem lehet orvosolni a problémát.

Viszont lehetséges bármilyen bűntől való megszabadulás.

Te keresed a megoldást, és ez előszobája a változásnak.

Ez emberi erővel nem megy, mint azt többen is írták előzőekben.

Jézus által a lehetőség meg van, ehhez mindenkinek a személyes hozzáállása szükséges. Minden kötelékből meg lehet szabadulni, amire azt mondják, hogy attól nincs lehetőség megtisztulni, mint pl. alkohol, kábítószer, homoszexualitás.

Amerikában többen erről nyilvánosan beszéltek, könyveket írtak az életükről.

Mindenek előtt a legfontosabb az, amit a Bibliában olvashatunk.

Az Isten nélküli élet következményeként jöhet be az ember életébe:

Róma levél 1:26-28

26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

27. Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

28. És amiképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképpen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;

Itt a jó hír (evangélium). Az Istenhez való visszatérés pedig szabadulást hoz:

I. Korintus 6:9-11

9. Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

10. Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.

11. Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által.

Tehát Pál apostol azokról beszél akiknek megváltozott az élete a megtérésük után.

Én keresztény vagyok, és nem ítélek el egy bűnös embert sem, legyen az bármiféle bűn. Én sem voltam különb nálad. Viszont tudnék segíteni abban amit te is el szeretnél érni. Privátban is jöhet.

2019. aug. 25. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!