Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus vallás homoszexuál...

A katolikus vallás homoszexuálisok esetében miért ellenzi az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok, meleg. Már rengeteg pap és pszichiáter próbált segíteni, de nem tudok hetero lenni. Az nem megengedett, hogy így családom legyen, anélkül meg nincs értelme az élemtemnek. Nem akarok örökké egyedül lenni.

A keresztények utálják a fajtám, elég csak megnézni a szivárványos coca colás botrányt.

Szerintük is csak egy degenerált barom vagyok, aki létezésének nincs értelme, akkor miérz tartják bűnnek, ha meg akarom ölni magam?

2019. aug. 17. 12:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%

"A katolikus vallás homoszexuálisok esetében miért ellenzi az öngyilkosságot?"

Az Egyház szerint minden élet szent, te is Isten csodálatos teremtménye vagy, akit úgy szeret az Atya, hogy egyszülött Fiát adta érted. Bárki dobja el az életét, az Egyház ellenezni fogja.

Te sem vagy egyedüllétre ítéltetve, viszont az Egyház szerint számodra a szexuális önmegtartóztatás a leghelyénvalóbb út. De nem minden a szexuális kapcsolat, nem kell feltétlen egyedül lenned.

2019. aug. 17. 18:53
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

A katolikus egyház mindenki esetében ellenzi az öngyilkosságot.

Én keresztény vagyok és nem ítélem el a melegeket, és nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel. Biztos, hogy találnál olyan embereket, akik elfogadnak így! Ha a saját gyülekezeted nem nyitott erre, akkor próbáld meg máshol. Pappal beszéltél már erről? Lehet, hogy megérné.

A coca-colás botrány margójára: rengeteg ember van, aki egyáltalán nem vallásos, csak akkor lesz hirtelen "keresztény", amikor utálni kell valakit... és az ilyenekből sok van sajnos. Rájuk végképp ne hallgass, öngyilkos meg pláne ne legyél miattuk!

Ha gondolod, írhatsz privátot is.

2019. aug. 17. 19:06
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van meleg ismerősöm, aki talált magának katolikus közösséget.
2019. aug. 17. 19:07
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkosság bűn és nem megoldás, se homoszexuális, se heteroszexuális ember esetén. Ne hidd, hogy pl. egy családos heteroszexuális nem volt még öngyilkos. A családos élet sem fenékig tejfel, többen tönkrementek közben és sodorták bele pl. a gyerekük életét is. A család egy szép dolog, de hivatás. Amire készülni kell és aminek számos nehézsége van. Nem mindenki alkalmas erre (a heterok közül sem..).

Ahogy leírták, Isten szemében minden élet szent. Nekem van homoszexuális ismerősöm, aki zeneművész. Nem hiányzik neki a család és a párkapcsolat, ideje sem lenne rá. Van viszont egy nagyszerű hivatása, és senki nem azt nézi, hogy meleg-e (nem is látszik amúgy rajta, meg nem reklámozza), hanem amit elért.

2019. aug. 17. 19:42
 15/36 anonim ***** válasza:
83%
Én is kereszténynek vallom magam és én sem ítélem el a melegeket, nem venném el senkitől a jogot arra, hogy teljes életet éljen.
2019. aug. 17. 22:02
 16/36 anonim ***** válasza:
50%

Azt kellene lélekbúvárhoz küldeni aki ki akar gyógyítani.

Miért állsz szóba ilyen barmokkal?

Keress egy normális párt és éld az életed.

A sok eszetlen meg hányja a keresztet!

Ezek ugatnak erkölcsről neked:

[link]

Ennyi!

2019. aug. 17. 22:09
 17/36 anonim ***** válasza:
0%

#16 miért áll szóba lélekbúvárral?

Egyrészt a kérdező pszichiátert írt nem pszichológust.

A pszichológus elég logikus lépés amikor az ember boldogtalan. Nyilván keresni kell valami kiutat főleg ha már az öngyilkosság gondolatáig jutott.

Egyébként nem akarom megítélni mivel nem tudok sokat az esetről DE...

... de a leírt körülmények ("útálja a csalája", azeista családban keresztény lett, felmerül az öngyilkosság gondolata) mind arra utalnak, hogy ez az a fajta homosexualitás ami bizony valami nevelkedési zavarból fakad. Ez utóbbit pszichológus helyre tudná tenni. Kell is, mert az a boldogtalansága oka. Nem a gonosz, megnemértő világ!

2019. aug. 18. 06:13
 18/36 tgt ***** válasza:
90%

17-es: Azt sem tudod, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között, de azért osztod itt az észt.

A kérdező érthetően leírta, hogy a boldogtalanságának oka nem az, hogy meleg, hanem az, hogy a hozzád hasonló álkeresztény homofóbok nem fogadják el, azt mondják neki, hogy beteg és kezeltesse magát, miközben ő csak szerető családot szeretne, és elfogadó közeget.

Már ezerszer leírták, de én is megteszem: a homoszexualitást nem lehet gyógyítani, mert nem betegség. Nincs olyan magára és a szakmájára igényes terapeuta, aki vállalna ilyen terápiát, mert ez kuruzslás és áltudomány.

Aki itt beteg, az te vagy, 17-es, érdemes lenne szakemberrel konzultálnod, talán megtalálnád azokat az elfojtott vonzalmaidat, amit másokban nem tudsz elfogadni. Hidd el, egy pszichoterápia sokat segíthetne, hogy jobb ember legyél.

2019. aug. 18. 13:01
 19/36 anonim ***** válasza:
74%
#9: Akkor próbálj meg megbarátkozni a másik nemmel, és a homoszexualitást tedd félre.
2019. aug. 18. 20:48
 20/36 anonim ***** válasza:
24%

Tgt!

Az egy dolog, hogy kb 3 állítást tettél rólam, miközben semennyire nem ismersz, és nem is én vagyok a topik témája.

Persze tájékozatlan is vagy, kis véleménybuborékodban.

A szomorúbb az, hogy közben a szövegértésed enyhén szólva problémás...

Nem azt írtam ugyanis, hogy a homoszexulitása a boldogtalanság forrása, hanem az amiből gyaníthatón fakad.

Természetesen mindenki úgy boldogtalanítja magát ahogy akarja. Te is! :)

u.i.: egyébként nem félek a hasonlóktól. Sok azonos nemű barátom van! ;)

2019. aug. 18. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!