Csak egy Isten van, vagy több Isten van?
...mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok.
Lehet hogy az a bizonyos Jehova féltékeny a többi Istenre? Csak egyetlen egy Isten van? Jó, tudom hogy ki lehet magyarázni ezt a versszakot, de én most nem arra vagyok kíváncsi! Tudom hogy mindez rejtve van az emberiség előtt. Ezek titkok. Bár a Biblia azt állítsa hogy egyetlen egy Isten van, és ez lenne Jahve. De ha belegondolunk, ha már van egy Isten és egyáltalán létrejött vagy fennmaradt ez a kifejezés, akkor miért lehetetlen elképzelés hogy akár több örök Isten is van? Nyitott emberek válaszaira vagyok kíváncsi, nem pedig elvakult, megszállott hívők válaszára.
Attól függ, hogy kit kérdezel.
Szerintem egy sincs. Valaki szerint egy van. Valaki szerint több.
Bármi lehet, az is lehet, hogy a Harry Potter világában élünk, és Rowling-on át akarják a varázslók megismertetni a saját világukat, hogy a leleplezéskor ne legyen pánik.
Csak egy Isten lehet, a több Isten paradoxon, mivel az Isten egyik meghatározása: "a legnagyobb, akinél nagyobbat nem lehet elképzelni". Ez bizonyítja is Isten létét. Itt a levezetés és még egy csomó bizonyíték:
@ "miért lehetetlen elképzelés hogy akár több örök Isten is van?"
Ki mondta, hogy lehetetlen? Minden lehetséges. Mindent el lehet képzelni. Az egyistenhívők nem azért egyistenhívők, mert nem tudnak többet elképzelni.
"Az egyistenhívők nem azért egyistenhívők, mert nem tudnak többet elképzelni."
De, azért is. Meg másért
Szia
Könnyebb ezt megérteni:"...mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok.", ha a kipontozott részt is figyelmesen elolvasod. Akkor megértheted, miért mondta ezt Isten:" Ne készíts magadnak faragott bálványt, vagy semmi hasonlót azokhoz, amik az égben, a földön vagy a vízben vannak. Ne hajolj meg előttük, és ne hagyd magad rávenni a szolgálatukra, mert én, Jehova, a te Istened olyan Isten vagyok, aki kizárólagos odaadást vár el." 2Mózes 20:4,5
Mit jelent a "féltőn szerető Isten vagyok.", vagy másik fordításban a "kizárólagos odaadást vár el."?
Másik helyen a Biblia tovább magyarázza ezt:
2Mózes 34:14
"Mert nem szabad leborulnotok más isten előtt, mivel Jehova arról ismert, hogy kizárólagos odaadást vár el. Igen, ő olyan Isten, aki kizárólagos odaadást vár el."
Máté 4:10
" Akkor Jézus így szólt hozzá: „Menj innen, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”
Lukács 10:27
"Az ezt válaszolta: „»Szeresd Jehovát, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes erőddel és teljes elméddel«, és »embertársadat, mint önmagadat«.”
Tehát a Teremtő Isten nem ossza meg senkivel a neki járó tiszteletet és imádatot. Amikor ezek a szavak íródtak, már rengeteg az emberek által kitalált hamis istent szolgáltak a nemzetek. Mint pl. a Baált(Kánaáni isten. Őt tartották az ég urának, aki esőt ad, és termékennyé tesz. Baálnak hívtak helyi, alacsonyabb rangú isteneket is. A héber szó jelentése: ’tulajdonos’, ’úr’ ", vagy egy másik, Dágon, a filiszteusok egyik istene. Ezek mind az emberek által kitalált "ál" istenek, amelyeknek az imádata semmi előnyt nem hozott az embereknek. Sotszor megbüntette a Teremtő ezeket az isteneket, hogy lássák a követői mennyire haszontalan a szokásuk, ahogyan erről a Bírák 16:23; 1Sámuel 5:4 ír.
Pál apostol konkrétan fogalmazta ezt meg, és egyben válasz is a kérdésedre: "A bálványoknak felajánlott ételek evéséről tudjuk, hogy a bálvány az égvilágon semmit sem jelent, és hogy csak egy Isten van. Mert még ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában egy Isten van, az Atya, akitől van minden, mi pedig őérte vagyunk, és egy Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, mi pedig őáltala vagyunk.
7 Ám nem mindenki tudja ezt." 1Korintuz 8:4-7
" .mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok.
Lehet hogy az a bizonyos Jehova féltékeny a többi Istenre? "
Én is féltőn szerető anyuka vagyok. Féltem az eséstől,az úton átrohanástól,etc...ebből nem lehet levonni,hogy más isten is van,spec egyről se tudok,aki létezne is. Majd csak utána agyaljunk több istenen,ha már egyet láttunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!