Csak egy Isten van, vagy több Isten van?
...mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok.
Lehet hogy az a bizonyos Jehova féltékeny a többi Istenre? Csak egyetlen egy Isten van? Jó, tudom hogy ki lehet magyarázni ezt a versszakot, de én most nem arra vagyok kíváncsi! Tudom hogy mindez rejtve van az emberiség előtt. Ezek titkok. Bár a Biblia azt állítsa hogy egyetlen egy Isten van, és ez lenne Jahve. De ha belegondolunk, ha már van egy Isten és egyáltalán létrejött vagy fennmaradt ez a kifejezés, akkor miért lehetetlen elképzelés hogy akár több örök Isten is van? Nyitott emberek válaszaira vagyok kíváncsi, nem pedig elvakult, megszállott hívők válaszára.
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
1 Timótheus 2:5 HUNK
1 Isten létezik valószínüleg, szerintem kell léteznie Istennek, mert Valakinek teremtennie kellett a világot, egy olyan Isten, aki Örökkévaló, és az idő felett áll! Tehát mivel Isten Ő örök, nincs kezdete se vége.
Honnan lett az a rengeteg energia, miért van meg minden szükséges dolgok az élőlények életben maradásához?
Én abban hiszek, hogy 1 Isten létezik, elfogadom, hogy az Atya,Fiú,SzentLélek is Isten, 1 Isten három Személyben, mint pl, a víz: szilárd, folyékony, légnemű...
Vannak kitalált Istennek, akiket a sátán, és démonai találtak ki és az emberek gondolatába adta, hogy ezeket fogadják el, megtévesztésként.
Ez az én véleményen, lehet nem így van, lehet így van, egyszer renélhetőleg lesz lehetőségünk valóságosan is megismerni az igazi Teremtőt!
Független Krisztuskövető hívő
Több isten van. Több mint 4000 különböző istenben hisznek ma is az emberek.
Mindegyik történet, hit nem lehet igaz. Ki dönti el, hogy melyik az igazi? Amelyikben a legtöbben hisznek?
Teremteni nem csak anyagot lehet.
Létezi-e a Nagy Medve (csillagkép)? Hát persze. Ott van az égen. Pedig "csak" pár hatalmas csillag ami nagyon messze van tőlünk és a galaxis más pontjáról nézve nem is hasonlít a Nagy Medvére. Meg szerintem innen nézve se medvére hasonlít.
Létezik-e (, megvalósult-e) az utópista szocializmus? Egy "eszme" ami létezik (leírták, kitalálták stb...) , de mégse (nem lett megvalósítva) .
Létezik-e Harry Potter ? Rengetegen ismerik. Ki lett találva. A könyveket rengetegen olvasták. Az író megteremtette a benne lévő világot. Ez (szinte) minden könyvre igaz.
A népdalok akkor is léteztek mikor még senki sem gyűjtötte őket össze.
Teremteni nem csak anyagi dolgot lehet.
Tudom a vallás azt mondja: Isten megteremtette az embert.
De nem állunk-e közelebb a valósághoz, ha azt mondjuk: Az ember megteremtette Istent.
Mert szüksége volt rá. Szüksége volt rá, hogy megmagyarázza a dolgokat amiket nem ért (mi van a halál után, hogyan lett az ember...). Majd e szerint válaszolt a gyermekei kérdéseire, mikor bennük felmerültek ezek a kérdések. A vallás úgy alakuhatott ki, mint a hagyományok. Lassan, nemzedékről nemzedékre szállva maradt fent.
A teremtéstörténeteket a tudomány ma már cáfolja (evolúció, L.U.C.A.,abiogenezis...és a többi tényszerűen igaznak tekinthető tudományos eredmény, ami mögött valódi, alapos kutatómunka áll).
De van Jahve, Jehova, Visnu, Krisztus, Zeusz... Van, mint az emberiség szellemi öröksége. Aminek ismerete fontos a világunk (civilizációnt) működésének megértéséhez.
Ne és az Isten honnan van? "
Ha Isten valakinek teremtenie kellett, akkor Ő nem lehet Isten! Isten nem az anyagi világ része, Ő a láthatatlan világ, Szellemvilág...
Mivel a Lélek létezhet, amit a tudósok közül is van aki hisz, így Istennek is léteznie kell, mivel a Lélek-Szelllemi nem pedig anyagi, az ősrobbanással csak anyagi dolgok jöhettek létre ha valójában megtörtént-e, ez is kérdéses, mert ki élt több milliárd évvel ezelött, mi van akkor, ha nem az ősrobbanással jött létre minden? Hány olyan dolog van, amit a tudomány kitalált, ma pont az ellentétét mondják...meséljek?
Az idézett szavakból is látható, hogy egy Isten van. A Judaizmust gyakorlók, akik nem tértek el a helyes imádattól, soha nem imádtak több Istenséget, vagy Triádokat.
Jehova nem féltékeny olyasmire, ami nem létezik. A tetteivel bebizonyitotta, hogy nincsenek más Istenek, csak az emberek képzeletében. Illetve Sátán áll, a "más istenek" mögött.
Ha a Bibliát elfogadod a valódi Isten kinyilatkoztásának, akkor logikus, és ez nem kérdés. Ha nem, akkor bizonygathatok, nem érek el vele semmit. Isten bemutatkozik, nem titkolózik, mindent megmutat, és elmond azoknak, akik méltóak rá. Nincs titkolni valója. Őszinte, nyilt, és szereti a teremtményeit.
Maga Jézus, Isten első keze műve is határozottan utalt a Mózesi törvényre, ahol egyedüli igaz Istennek nevezte az Atyját.
"mindez rejtve van az emberiség előtt. Ezek titkok."
Isten nem titkolózik.
(2Korintusz 4:3) 3 Ha leplezett a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elpusztulnak,
Ha mondjuk több Isten lenne, akkor is csak úgy lehetne, hogy ahogy vannak mind egyszerre voltak vannak lesznek, rajtuk kívül nincs semmi és minden ami van belőlük lett. Akikre ez mind igaz, azok olyan régóta és olyan közelről ismerhetik egymást, hogy közelebb vannak az egyhez mint a többhöz. Ahhoz legetne viszonyítani, mintha tőled megkerdeznék mennyi hasonlóság van benned és abban aki tegnap voltál. Számunkra szinte mindegy hány Isten lenne, ha azok mind megfelelnének annak akit Istennek nevezünk.
Mindjuk a fenti szöveg sehogyan sem utal több Istenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!