Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vagy a Halál erősebb?

Isten vagy a Halál erősebb?

Figyelt kérdés

Ateistaként elgondolkodtam, hogy akik vallásosak (esetleg jobban bújják a Bibliát, mint az átlag), tudnának-e válaszolni erre a kérdésre az ő nézőpontjukból?

Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva? Miért halnak meg kínok között jóságos és értékes emberek, míg a gonoszok élik vidáman az életüket.

Aztán ha már ezen a vonalon vagyok, akkor tegyük fel, hogy létezik Halál, mint személy.

Mi van akkor, ha Halál vesz el mindent és próbál minden létező élőlényt a világon elpusztítani?

És Isten az, aki több- kevesebb sikerrel ezt megakadályozza.

Egy példát még: ha egy gyerek már betegségekkel teli, ismeretlen, ritka kórképekkel születik és él, majd 20 évesen belehal, akkor igazából a Halál vs Isten játszmája lenne? (Végül Halál nyer, mint mindig...)

Kíváncsi vagyok, van-e valami utalás erre a Bibliában, vagy akárhol máshol...

2019. júl. 31. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak utalás van a Szentírásban erről, hanem konkrétan leírja, hogy Krisztus legyőzte a halált.

A keresztény hit alapja, hogy Krisztusban mindenki örök életre támadhat. Ahogy az apostol is mondja, hogy Krisztus nem támadt volna fel, nekünk semmi reményünk nem lenne. Ezen hitéért pedig életét is adta.

Tehát a halál győzelme csak látszólagos, s nem csinál mást, mint Istenhez visz minket.

Egyébként bár jelenhet meg olykor megszemélyesítve a halál, de ettől még a keresztény teológia nem kezeli személyként.

2019. júl. 31. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
17%

Isten vagy a Halál erősebb?

Mivel a halál Isten hiánya, így Isten az "erősebb".

De tapasztalni is lehet, hogy lét van, nem pedig nemlét. Valami van, nem pedig semmi

"Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva?"

Ebbe szerintem már senki nem fog belemenni, mert rendkívül sokszor, akár kétnapi gyakorisággal ismételt kérdés

"Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva?."

Egy így filozófiai, logikai és teológiai paradoxon. Az egy Istennél semmi sem lehet nagyobb, különben nem lenne Isten.

Erre inkább guglizz rá és olvass keresztény magyarázatokat. Nem egy rövid téma

2019. júl. 31. 14:54
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

"Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva?."

Egy így filozófiai, logikai és teológiai paradoxon. Az egy Istennél semmi sem lehet nagyobb, különben nem lenne Isten.

***elnézést, ezt nem az idézetre akartam válaszolni. Az paradoxon, hogy Istennél nagyobb, erősebb a halál. Erre akartam írni

2019. júl. 31. 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

"Aztán ha már ezen a vonalon vagyok, akkor tegyük fel, hogy létezik Halál, mint személy."

Ez már jó közelítés! De ebbe belemenni is iszonyú hosszú dolog. A halál, a sátán, az ember dezinformációs hazugságcsomagja mind mind Isten ellentéte, Isten hiánya.

Mivel az abszolút információ is személy, így a dezinformáció is lehet személy, ő lesz a sátán, akit az ember hozott létre a bűnnel.

2019. júl. 31. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:
33%
Ha azt vesszük, hogy Isten eredetileg nem teremtett halált, hanem az csak úgy képes volt önmagától és Isten akarata ellenére megjelenni, akkor úgy tűnik, Istennek nincs hatalma felette.
2019. júl. 31. 15:32
 6/11 KZitus ***** válasza:
51%

Szia

Érdekes kérdést tettél fel ateistaként :-) Mert ha nem hiszel Istenben, hogyan hozod összefüggésbe vele a halált??

Na ezen talán érdemes gondolkodni.

Amikor Isten teremtéséről olvasunk a 1Mózes 1-3 fejezeteiben, ott találkozunk először a "halál" szóval, amiről Isten Ádámnak beszélt, és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az engedetlenséggel kötötte össze! Tehát ha Ádám engedelmes marad, ma nem igen beszélhetnénk erről a témáról. Isten tudta mitől szeretné megóvni az embert, tudt, hogy milyen mélyre kerül a bűn által az ember!

Az összes kérdésed amit fölvetettél az az Ádámtól örökölt bűn következménye és semmi köze Isten "erejéhez". Egy ember, Ádám révén jött be a világba a bűn, és a bűnnel együtt a halál, s „ilyenformán a halál minden emberre átterjedt, mert mindannyian vétkeztek” Róma5:12.

Mivel minden ember születésekor örökli az ádámi bűnt, gyakorlatilag attól a pillanattól ahogyan megfogan az anyja méhében, elindul a halál felé. Azóta az élet valakinek jelenthet több évizedet, de valakinek akár csak pár órát, napot, hetet...

Tudta Isten, hogy ez igazságtalan Ádám leszármazottaira nézve. Ezért elküldte a Fiát, hogy megszabaítsa az emberiséget az Ádámtól öröklött bűntól és haláltól.

De nézd milyen állapotban van a világ, a több mint 6 ezer éve tartó Istennek való engedetlenség miatt! Hogyan élhetnének ilyen állapotok között az emberet örökké?? Esély sincsen erre.

Ezért amikor Krisztus a földön volt megtanította az embereket arra, hogyan kell élniük, viselkedniük ahhoz, gogy élhessenek abban a királyságban, amelynek ő, az Isten által kinevzett Királya. Amikor itt élt a földön, a követői láthatták, hogyan fogja gyakorolni majd királyi hatalmát. Ma minden ember dönthet úgy, hogy aláveti magát Krisztus Királyság-törvényeinek, és dönthet úgy, hogy ő nem akar azok szerint élni. Hasonlóan az első századi emberekhez. Ott is, az emberek többsége inkább a gyógyulás, és az evés miatt követték Krisztust.

Valóban úgy van, ahogyan írod: ma még minden embert utol ér a halál függetlenül attól, hogy betegen, vagy egészségesen született, de hamarosan megváltozik ez a helyzet. Íme néhány erre utaló isteni igéret, prófécia:

1János 3:5 "Azt is tudjátok, hogy ő azért jött el, hogy elvegye a bűneinket, és őbenne nincsen bűn."

1János 4:14 "Ezenkívül mi láttuk és tanúskodunk róla, hogy az Atya elküldte a Fiát, hogy megmentse a világot."

Ézsaiás 53:11 "Mivel gyötrelmet él át, jót lát majd, és elégedett lesz. Igazságos szolgám az ismeretével sok embernek segít, hogy igazságosnak tartsák őket, és ő hordozza vétkeiket."

János 6:51 "Én vagyok az az élő kenyér, mely az égből jött le. Ha valaki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog. És bizony a kenyér a testem, melyet azért adok, hogy a világ élhessen.”

1Korintusz 15:3 " Mert az egyik első dolog, amit továbbadtam nektek azok közül, amit én is kaptam, az volt, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint,..."

Héberek 9:13, 14 " Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta lesz, akkor Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel beszennyezetlenül Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani a lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!"

1Péter 2:24 "Bűneinket maga vitte saját testében az oszlopra, hogy meghaljunk a bűnökre nézve, és az igazságosságnak éljünk. És „az ő sebei által gyógyultatok meg”.

1János 2:1, 2 " Kisgyermekeim, ezeket azért írom nektek, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki mégis bűnt követ el, van segítőnk az Atyánál: Jézus Krisztus, aki igazságos. Ő engesztelő áldozat a bűneinkért, de nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is."

2019. júl. 31. 15:33
 7/11 anonim ***** válasza:
64%

"hanem az csak úgy képes volt önmagától és Isten akarata ellenére megjelenni, akkor úgy tűnik, Istennek nincs hatalma felette"

Csakhogy ez tévedés. Szabad akarat miatt Isten engedi még egy ideig, utána majd meglátjátok, hogy kinek van ki felett hatalma

2019. júl. 31. 15:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Szabad akarat miatt Isten engedi még egy ideig, utána majd meglátjátok, hogy kinek van ki felett hatalma"

Az nem számít hogy Isten mit csinál, hisz ha korábban is az ő akarata ellenére jött létre a halál, akkor ugyanúgy létrejön újra akármikor.

2019. júl. 31. 15:58
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"ő akarata ellenére jött létre a halál, akkor ugyanúgy létrejön újra akármikor."

Ez egy jó felvetés. Bizony ez előfordulhat, még a messiási királyságban is.

A halál kizárólag a bűnért járó fizettsége, vagy büntetése az embernek. Ez nem személy, hanem az élet lehetőségének a megvonása.

Ahogy az első embernél elhangzott, a halál nem volt terve Isten akaratának, mert örök életre teremtette az embert. De ott az Édenben, az engedetlenség, a lázadás esetleges feltünésének következményeként közölte az emberrel.

Ezért a halál, kizárólag az ember hozzáállásától függ, hogy az életéről lemond vagy sem.

2019. júl. 31. 17:47
 10/11 anonim ***** válasza:
75%

"Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva?"

Mert ezzel a testtel együtt jár ennek a testnek a halála is, amivel viszont. Nincs vége azemberne.

"Miért halnak meg kínok között jóságos és értékes emberek"

Nem értem. A haláltalanság mióta kiérdemelhető? Aki jó, az nem hal meg? Ezt te honnan szedted?

"míg a gonoszok élik vidáman az életüket."

És akkor a te felfogásod szerint ők sosem halnak meg?

Megőrülök ettől a logikátlan zagyvaságtól.

2019. júl. 31. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!