Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vagy a Halál erősebb?

Isten vagy a Halál erősebb?

Figyelt kérdés

Ateistaként elgondolkodtam, hogy akik vallásosak (esetleg jobban bújják a Bibliát, mint az átlag), tudnának-e válaszolni erre a kérdésre az ő nézőpontjukból?

Sokszor kérdezem magamtól, hogy ha Isten létezik, miért születik sok csecsemő halva? Miért halnak meg kínok között jóságos és értékes emberek, míg a gonoszok élik vidáman az életüket.

Aztán ha már ezen a vonalon vagyok, akkor tegyük fel, hogy létezik Halál, mint személy.

Mi van akkor, ha Halál vesz el mindent és próbál minden létező élőlényt a világon elpusztítani?

És Isten az, aki több- kevesebb sikerrel ezt megakadályozza.

Egy példát még: ha egy gyerek már betegségekkel teli, ismeretlen, ritka kórképekkel születik és él, majd 20 évesen belehal, akkor igazából a Halál vs Isten játszmája lenne? (Végül Halál nyer, mint mindig...)

Kíváncsi vagyok, van-e valami utalás erre a Bibliában, vagy akárhol máshol...

2019. júl. 31. 13:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Jót és gonoszt egyformán ér rossz dolog. Csak nekünk van egy hatalmas Istenünk és tudjuk, hogy Ő csak MEGENGEDI ezeket, de nem fölöttébb, mint ahogy el bírjuk viselni, sőt a kimenekedést is megadja nekünk. Ez az egyik.

Másik. Mindenki meg fogja kapni halála után a méltó jutalmát avagy büntetését.

Amúgy. Ha jobban megnézed hogy hogy áll egy hívő aki igazán Istenre támaszkodik, egy olyan aki hol hisz hol nem hisz, és egy olyat aki egyáltalán nem hisz egy betegséghez vagy épp a halálhoz, láthatód, hogy tele van reménnyel, vagy csak úgy reménytelen, ami még rosszabb ha keserűen várja a halált.

Az első a hívő, ők a szabadulást várják tele vannak reménnyel és Isteni szeretettel.

Ennyi.

2019. aug. 1. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!