Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tisztitótűz ha van ès a...

A tisztitótűz ha van ès a pokol is, akkor kihozta lètre ès ki kezeli azt?

Figyelt kérdés

Ugyanis hosszú milliárdokról van szó,ami a halottakot illeti.

Hova fèrnek el?

A föld egy bünösöket termelő válalat,hogy majd legyen dolguk az ègetőknek ès a tisztitoknak,vègtelen időkig?

2019. júl. 27. 14:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
51%

Ès mèg ezèrt is kaphattak 67% őt.

De kitől?

[link]

2019. júl. 28. 13:04
 32/66 anonim ***** válasza:
100%

Tehát azért van 67%-om, mert egy spanyol 16. századi inkvizítor vagyok? Te aztán nagyon okos figura lehetsz.

Ettől függetlenül továbbra is várok valami választ a Szentírásból, tudom, hogy nem nagyon ismered, de keresgélj nyugodtan. Addig is olvasod, talán a hasznodra válik majd.

2019. júl. 28. 13:07
 33/66 anonim ***** válasza:
51%

32.Te Nem vagy a közèpkori inkvizitor,de a mai szellemi inkvizitor vagy.

Rakod fel azokat az ellemista kèrdèseket amivel a tèmárol a figyelmet tereled.Furcsa dèmoni tiltakozás az Isten szava tagadása èrdekèbe.

Hat legalább szórakozok az ilyen hamis kismiska hazugságon.

Ès így ismertem meg azt aki tud szórakoztatni a bekattant mesèivel.

Így ismertem meg a tantèteledet amiben a hazugságot hazugsággal támasztod alsó.

Azèrt ajánlom lègy őszinte,mert a pokolba vagya tisztitótüzbe kerülsz.,ahol profimodon megtanitnak,hogy kell szembehazudni a bibliával.

2019. júl. 28. 13:24
 34/66 anonim ***** válasza:
100%
Aki tereli a témát, egyedül te vagy. Már a #7-es hozzászólásban idéztem a Bibliát a téma kapcsán, amivel neked az volt a fő problémád, hogy nem ismered a Szentírást és nem tudod mit idéztem.
2019. júl. 28. 13:27
 35/66 anonim ***** válasza:
51%

Foglalkozzunk komolyabb dolgokkal.

Idèzd a tisztitótüz lètezèsèt a bibliábol szám szerint ès győzzèl meg,mert ez a főkèrdès tèmája.

Pokolrol is idèzhetsz mert kíváncsi vagyok hogyan müködik,a számozást ne feledd,mert mèg nem ismerem a bibliát.

2019. júl. 28. 13:52
 36/66 anonim ***** válasza:
100%

"Foglalkozzunk komolyabb dolgokkal."

Miért, a pokol kérdése szerinted nem elég komoly? Idéztem több helyen is a Bibliából, ne legyél lusta megkeresni, ha már ennyire nem ismered a Szentírást.

2019. júl. 28. 13:59
 37/66 anonim ***** válasza:
51%

Semmi magyarázat,semmi bibliai alátámasztás.Egyszerüen nincs felelet.

Csak a gyakorit lovagolod.

Kèretlenül tereled a tèmát.

Hagylak beszèly magadban.

2019. júl. 28. 14:18
 38/66 anonim ***** válasza:
51%

(2Tesszalonika 1:8, 9) . . .. 9 Mivel örök pusztulásra ítélik őket, . . .

Ime a pusztulás örök, és nem élteti tovább a bűnöst, akkor ez a vers ellene megy a többinek. A teljes Bibliát kell alapul venni, és akkor megérthető, hogy Isten szerete, ebben is megnyilvánul, hogy nem kinozza, hanem megfosztja az élettől.

Sajnálattal olvasom a válaszokat.

(Héberek 2:9) . . .hogy Isten ki nem érdemelt kedvességéből minden emberért megízlelje a halált.

EMBERKÉNT VÉTKEZÜNK, NEM MÁS LÉTFORMÁBAN. Ezért a büntetést emberi módon kapjuk, ami a halál, ezt nevezi meg Isten az embernek büntetésként, visszatérve ahonnan jött.

Nincs tisztitó tűz, Jézus a gyehenna alatt nem ezt értette.

Az örök tűz, nem a halott újra élővé vált személyének kinzását jelenti egy másik testben. A halál a bűnért jár, amit Jézus ok nélkül kapott. Ezzel semlegesitette ezt a büntetést. Jézus halála ezért olyan értékes.

Azonban a tisztitó tűz tanitása Jézus halálát, áldozatát, értéktelenné teszi, mint ami nem elég ahhoz, hogy valaki meg legyen váltva a haláltól.

Ez Krisztus tettének megalázása, és semmibe vétele, valamint Isten szeretete bizonyitékának üressé, értéktelenné állitása.

A Biblia azt irja, hogy Jézus egyetlen áldozata fedezi az emberek bűneit.

Az élet ajándék, és ha Isten tovább éltetné a bűnöst, akkor nem fosztotta meg az ajándéktól. Sátánt is életben kellene tartania, akkor Isten nem fosztja meg az ajándéktól csak azért, hogy gyötörhesse.

Ezt a gyalázatos Istentelen tanitást, a hatalomra jutott hitehagyottak találták ki, és sajnos még alkalmazták is, az élőkön. Csak az ember képes ilyen Isten képet csinálni, a bosszúszomjával.

2019. júl. 28. 14:30
 39/66 anonim ***** válasza:
51%

Sokszor olvasom, hogy elégedetlenek némelyek ezen büntetéssel, ezért igen ragaszkodnak, hogy Isten örökké tűzbe kinozza a gonoszokat. Azonban, hol van a megbocsátásról tanultak alkalmazása? Jézus imádkozott a gyilkosaiért. Ki az aki ezt utánozza? Akkor elmondhatja, hogy keresztény életet él, Krisztus gondolkodás módját elsajátitotta.

Hiszen az imában is azt kérjük, hogy Isten úgy bocsásson meg nekünk, ahogy mi Másoknak megbocsátunk. De ha valakinek a kinzását akarjuk más életformában, akkor nem bocsátottunk meg, továbbra is neheztelünk, és gyülöletet érzünk az ellenségünkön.

Vajon milyen megbocsátást fogunk kapni.

Jézus utánozta Atyja gondolkodását, és alkalmazta is az életében, nem kivánta még ha jogos is lett volna, az ellenség bűnhődését.

Érdemes lenne ezeken is elgondolkodni, és igy vinni értelmet, a "örök tűz" büntetésébe.

2019. júl. 28. 14:35
 40/66 anonim ***** válasza:
83%

"Azonban, hol van a megbocsátásról tanultak alkalmazása?"

Miért, szerinted én vagy bármelyik hozzászóló fog ítélni az utolsó napon? Szerintem nem, hanem maga Jézus, ahogy a Szentírásban is olvashatod.

Sajnos pont itt vétitek a legnagyobb hibát, hogy a Szentírást emberi érzelmeitekre hagyatkozva próbáljátok értelmezni. Azt mondod, hogy Isten nem lehet olyan, hogy valakit örökké büntessen, de Isten szerinted az alapján cselekszik, hogy te mit feltételezel Róla? Szerintem egyáltalán nem érdekli Őt.

A féleszű kérdezőnek felesleges (valószínűleg egy pávián előbb megértené nála), de neked azért álljon itt néhány egyértelmű ige ezzel kapcsolatban.

Azt mondod, hogy a halál a büntetés. Valóban?

Mk 3,29

"De aki a Szentlelket káromolja, nem nyer bocsánatot mindörökké, bűne örökre megmarad."

Egy halott embernek, egy megsemmisült, nem létezőnek lehet bűne? Természetesen nem, ez esetben Jézus azt mondta volna, hogy "haláláig megmarad". De Jézus ezen láthatóan túl ment és azt mondta, "örökre megmarad" a bűne.

"Mt 25,46

Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."

Ha itt az "örök" szót átvitt értelemben akarod értelmezni, akkor kénytelen vagy azt az "örök élet" esetében megtenni. Itt az örök büntetés és az örök élet teljesen egyenértékű, egymással párhuzamos. Ha van aki örök életet kap jutalmul, akkor van akinek örök gyötrelem lesz a sorsa Jézus szerint.

Jn 5,28-29

Ne csodálkozzatok rajta! Mert elérkezik az óra, amikor a sírokban mindnyájan meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek. Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra.

Itt Jézus szintén teljesen egyértelmű, hogy nem a halál lesz az emberek személyes büntetése. Ha a halál lenne az a büntetés, amiről beszélsz, akkor minden ember megfizetné az "adósságát". Helyette Jézus azt tanítja, hogy mindenkit feltámaszt és utána következik a jutalom és a büntetés.

Nem véletlenül idézted a Tesszaloniki levél kapcsán az UV ferdítést, lássuk mi áll ott valóban:

2Tessz 1,9

"Ezeket a kárhozatban örök büntetéssel sújtja az Úr színe és hatalmának dicsősége"

Az eredeti görög szöveg itt olvasható:

[link]

Jól látszik az UV fordítás ferdítése. Egyébként nem is lenne értelme a vers további részének, hiszen az Úr színétől való eltaszítottságról ír Pál apostol. Egy megsemmisült nem létező nem gyötrődhet Istentől eltaszítva.

Jel 20,10

A sátánt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették - itt fog gyötrődni a vadállattal és a hamis prófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké.

Mi sem írja le jobban mindezt, mint a Jelenések könyvének ezen verse. Ha valaki megsemmisült, akkor hogy gyötrődhet éjjel és nappal, sőt örökké?

Hogy a megsemmisülés lenne a büntetés, Jézus alábbi szavai alapján is teljes mértékben kizárható:

Mt 26,24

Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja. Jobb lett volna neki, ha meg sem születik.

Prédikátor könyvéből tudjuk (kedvenc részetek szerintem az egész Bibliából, így talán nem kell idéznem), hogy a halottak nem éreznek semmit. Csak úgy, mint a megnem született emberek. A ti értelmezésetekkel így teljesen értelmetlen Jézus intése.

"A teljes Bibliát kell alapul venni"

Igen, ezt valahogy ti mindig elfelejtitek. Szerintem kellően sok példával rámutattam, hogy a ti értelmezésetek a Bibliát számtalan helyen értelmetlen katyvasszá teszi.

2019. júl. 28. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!