Van/volt már, hogy boltban szóváltásba keveredtetek tolakodás és hasonlók miatt?
Gondolok itt inkább arra, hogy 1 tétel van a kezedben, de a púpos bevásárlókocsival nem enged, előre, mikor még ki sem pakolta a kosarat de a pénztáros már csak rá vár.
Vagy mikor új kassza nyílik és bevágnak az ember elé.
Vagy akár amikor kosárral foglalja a helyét és nézelődik tovább.
Pl. nekem legutóbb volt ez a kosárfoglalós, aztán visszajött és tök természetesen befurakodott elém.Ezt muszáj volt szóvá tennem.
Egyszer hagytam ott kosarat, nettó 3 méterrel odébb vettem le valamit a polcról és átlépték a kosaram, pedig talán 1 fél métert ment előre a sor.
Többnyire csak sóhajtozni szoktam meg fejeket vágni ezekre az idegesítő dolgokra, túl pitinek tartom, hogy ezért egymásnak essünk, de néhányan megérdemelnék.
Ezek a 2-3 perc nyereségek rendszerint nem állják meg a helyüket.Sokan ezzel érvelnek, de a gyakorlatban 2-3 perccel előbb kiérsz, az a 2-3 perc alatt végigmész egy zöldhullámon az autóddal, esetleg eléred a buszod, és mire hazaérsz a 2-3 percből 20-30 perc nyereség is lehet.Aláírom, hogy nem mindig jön be, nekem sokszor volt már szerencsém.
Ezért sokat számít az a 2-3 perc.
Ez tipikusan emberi viszonyok minőségének kérdése. Stabilabb országokban egyszerűen nem értelmezhető, mert ilyen a közfelfogás. Ott aki jogtalan előnyt akar, egyértelműen lenézik.
Nálunk ez a magatartásforma nem alakult, nem alakulhatott ki. Ma különösen igaz, minden azt sugallja, annyira jutsz, amilyen erőszakos vagy. Itt nem a normalitás, hanem az erőszak a fő szemléleti mód.
Egyébként a sor az sor. Értelemszerű az érkezési sorrend. Az egy más kérdés, hogy mindenkinek joga eldönteni, hogy valakit méltányosságból maga elé enged. Ez szívesség. Ha azonban mögötte sor van, akkor ez a jog nem érvényesül, mert a mögötte lévők is hátrányt szenvednek. Itt is minden azon múlik, milyen a közszemlélet. A mérlegelés nem egyszerű művelet.
"valamiért előszeretettel lökdösik nekem a bevásárlókocsit"
Tényleg van ilyen, én udvariasan hátralépek egyet, hogy a gyomorszáját is kiköpje az illető, aztán illedelmes mosollyal elnézést kérek.
"Vagy mikor új kassza nyílik és bevágnak az ember elé."
És ugyanúgy, mikor nyílik az új sor, akkor az addig sorban állók csak néznek másodperceken át, mint a birka, hogy most mi van, persze hogy háromszor megelőzik a szájtátókat.
Mint minap a körörvösnál, kijön a beteg, mehet a következő, és a várakozók csak bámulnak egymásra hosszú másodperceken át, hogy akkor ki is a soros? Erre egy nő feláll és betrappol a rendelőbe, akkor aztán egymás szavába vágva szidták, hogy van pofája előretolakodni, de akinek kéne, az a seggét nem emeli meg. Hát így megy ez, van, aki szeretne gyorsan végezni, más meg álmodozik a sorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!