Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy kérjünk vissza valamit? Lent

Hogy kérjünk vissza valamit? Lent

Figyelt kérdés
Kölcsön adtam valamit amire meg most szükségem van. De a mai világban az a jellemző, hogy nem megköszönik az emberek ha valamit kölcsön kapnak hanem ha vissza merik kérni akkor anyagias "sír a szája érte" stb. Főleg ha ez az embert felsőbb szinten van a munkahelyen tehát van ún. függőségi viszony. De pénzem most újat venni nincs! Hogy lehetne úgy vissza kérni, hogy ne sértsem az embert sem ill. én se "sérüljek". Telefonon történne. Nagyon mellé nem tudok beszélni hogy van a család stb. mert nem ilyen a történet harag, fúrklódás nincs!
2010. jún. 24. 09:44
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Munkahelyen lehet egy héten kétszer találkozunk erre van kicsi esély lehet fél évente egyszer erre van a nagy esély. De a cucc most kéne.
2010. jún. 24. 09:49
 2/11 Réti bubuzér ***** válasza:
100%

Határozottan: "Szia, kéne az izé, amit kölcsönadtam, hozd vissza légyszíves!"

Nem kell betojni, ami a tiéd, az a tiéd. Ha meg megsértődik, akkor meg tudod, hogy kivel állsz szemben, és nem adsz neki többet kölcsön semmit. Ha nem hozza vissza, akkor el kell menni a cuccért. Én ebből sose csináltam problémát, és általában nem fanyalogtak, hanem megköszönték, hogy kölcsönadtam.

2010. jún. 24. 09:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. De ez a határozott dolog nem biztos, hogy itt beválik.
2010. jún. 24. 09:54
 4/11 anonim ***** válasza:
akkor felhívod. elmondod neki, h kell a cucc és MIKOR mennél érte. ha odamész, nem nagyon van esélye elodázni. amúgy meg a saját tulajdonod, ő se akart nyilván venni, azért kérte kölcsön.
2010. jún. 24. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha konkretabban fogalmaznal, lehet többet tudnek segiteni. Egyebkent mirol szolt a megallapodas, mennyi idore adod kolcson? Ha az illetö lépte tul ezta hataridot, akkor inkabb ö a bunko, hogy kölcsönkeri, minthogy te visszakered. Egyebkent sem tartom bunkosagnak visszakerni azt, ami a tied. Lehet kicsit magadbol indulsz ki, és te venned rossz neven ha vki vissza kerne toled vmit? Szerintem tulspirazod. Hivd fel, kérdezd meg az illetötöl hogy nagy szuksege van-e még a kölcsönkapott dologra, mert sajnos ugy alakult, hogy vissza kell kerned. Hatarozott udvariassaggal siman sertodes nelkul vissza kell kerni és ennyi. Inkabb neki kellene örülnie, hogy nelkulözni tudnad a dolgot egy idore.
2010. jún. 24. 10:11
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Két lehetőséged van: Vagy visszakéred, vagy nem.

Ne legyél már ennyire tejbetök...

Jézusom.

Tehát úgy nem tudod megoldani,hogy nem azt mondod neki,hogy adja vissza és visszakapod.

"Helló, figyu, kellene az a cucc, amit kölcsönadtam. Hirtelen nagy szükségem lett rá, kérlek hozd vissza holnapra."

Szerinted mit fog mondani?

"Nem viszem,te szemét"

:DDDDDD

Milyen birka emberek vannak.

(jöhetnek a lepontozások)

d,jpt

L

2010. jún. 24. 10:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Amíg nem vagy benne a helyzetben s nem ismered a pontos körülményeket nem ítélkezhetsz ezért a kijelentésedért majd az élet úgy fog megtanítani, hogy te ennél sokkal roszabb helyzetbe fogsz kerülni s csak olyan segítséget fogsz kapni mindenkitől amilyet te most adtál. Ez most nem tűnik neked veszélyesnek de majd akkor meglátod....
2010. jún. 24. 10:15
 8/11 A kérdező kommentje:

Lehet kicsit magadbol indulsz ki, és te venned rossz neven ha vki vissza kerne toled vmit?

Ez egyáltalán nem nyert. Én inkább ha nekem kölcsön adnak nem győzöm vissza hálálni minél előbb vissza vinni s úgy nehogy már másiknak kéne jönni mikor nekem tettek szívességet. Pont az ellentettje vagyok annak amit leírtál. Csak viszont egyre jobban azt látom, hogy nem akarják vissza adni. Sőt tovább adják harmadik személynek. stb. stb.

2010. jún. 24. 10:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Meghalt a nagyanyám, most nagy szükségem lenne ráO.O
2010. jún. 24. 11:09
 10/11 anonim ***** válasza:
annyi idő alatt, amíg engem kioktattál, megátkoztál, elláttál jó tanáccsal, megneveltél és felkészítettél az életre, már régen vissza kérhetted volna a cuccot. Inkább köszönd meg a rád szánt drága időmet, mert hát mégis csak segítettem.
2010. jún. 24. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!