Mit csinálja 18éves leszek januárba?
Figyelt kérdés
Életársi kapcsolatba vagyok.Közbe tanulok is meg dolgozok.Az a bajom hogy édes anyám nem hajlandó nekem adni a családi pótlékot ami engem illet meg.Segítségeteket kérem!mit tegyek?2010. jún. 19. 21:13
11/12 anonim válasza:
"Saját jogán családi pótlékra jogosult:
- A tizennyolcadik életévét betöltött tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy, feltéve, ha utána tizennyolcadik életévének betöltéséig magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak.
- A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét,
- akinek mindkét szülője elhunyt,
- akinek a vele egy háztartásban élő hajadon, nőtlen, elvált vagy házastársától különélő szülője elhunyt,
- aki kikerült az átmeneti vagy tartós nevelésből,
- akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szűnt meg,
- aki a szülővel nem él egy háztartásban"
12/12 anonim válasza:
Menj be abba a hivatalba, ahonnan utalják (sajnos nem vagyok pontosan képben, de te biztos tudod, vagy ha nem, akkor én az önkormányzathoz mennék be megkérdezni), és írasd át a saját nevedre. Ehhez viszont feltétlen szükséges, hogy az állandó lakcímed ne anyukádéval közös legyen, valamint azt hiszem, jövedelemigazolás sem árt (hogy igazold, hogy valóban öneltartó vagy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!