Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit csinálja 18éves leszek...

Mit csinálja 18éves leszek januárba?

Figyelt kérdés
Életársi kapcsolatba vagyok.Közbe tanulok is meg dolgozok.Az a bajom hogy édes anyám nem hajlandó nekem adni a családi pótlékot ami engem illet meg.Segítségeteket kérem!mit tegyek?
2010. jún. 19. 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
El lehet intézni valahogy, hogy egyenesen neked utalják, de sajnos nem tudom, pontosan hogyan.
2010. jún. 19. 21:39
 2/12 anonim válasza:
0%

Szoljál Patty-nak a nappalos ku*nak az én szülinapomra is ő szokott jönni

Randy

2010. jún. 19. 21:52
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Elnézést, de a családi pótlékot a szülö kapja a ygereke eltartására, nem a gyerek! Hogy élhetsz eleve ennyi idösen élettársi kapcsolatban?
2010. jún. 19. 21:53
 4/12 anonim ***** válasza:

És ha a gyerek nem a szülőnél lakik, akkor miért járna neki? Barátnőm pl. nagymamájánál lakik, mert az anyja egy sufniban él, nem foglalkozik velük. Évekig kapta a családi pótlékot, és elköltötte cigire és hasonlókra. Akkor már inkább a gyerek kapja egyenesen. Már bocsánat.

Első

2010. jún. 19. 21:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez abszolút kamu, vagy csak a kérdező nincs tisztában az élettársi kapcsolat fogalmával...azt ugyanis csak 18 éves kor felett lehet bejegyezni...A családi pótlék pedig egyáltalán nem téged illet!!! Azt az anyukád kapja, hogy téged könnyebben tudjon eltartani!
2010. jún. 19. 22:00
 6/12 anonim ***** válasza:
49%
21:58! Akkor abban az esetben a nagymamát illeti, nem a gyereket! Előző voltam
2010. jún. 19. 22:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem azt írta, hogy bejegyzett élettársi kapcsolat. Nyilván együtt él a párjával, és így hívják a kapcsolatukat. Miért olyan nehéz ezt felfogni?

Első

2010. jún. 19. 22:01
 8/12 anonim ***** válasza:

Jajjistenem. Ha valaki ilyen helyzetben van, elég felnőtt ahhoz, hogy kezelje azt a "hatalmas" összeget. Miért fáj nektek az, hogy nem az olyan szülő kapja, aki nem a gyerekre költi, hanem magára?

Első

2010. jún. 19. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
NEm az a kérdés, hoyg fáj-e valakinek, hogy a kérdezö kaoja-e az összeget, hanem arról, hogy JOGILAG a családi pótlékot a SZÜLÖ kapja, NEKI jár, NEM a gyereknek. Amig a szülö tartja el a gyereket (azaz amig tanul), addig jár a családi pótlék, de a szülö joga, hogy odaadja-e vagy pedig saját belátása szerint használja fel a ygereke érdekében. Ha a gyerek nem lakik otthon, attól még vagy kap valamit onnak (kaja, lakbér, ruha, stb) vagy eltartja magát, de akkor meg nem jár a családi pótlék.
2010. jún. 19. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
65%

Barátnőm fura módon mégis el tudta intézni, hogy ő kapja meg. Szintén 18. Hogy is van ez jogilag, okoskáim?

Első

2010. jún. 19. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!