Mit szoktatok csinálni gyerekként, amikor még nem volt tv se számítógép?
Rengeteget olvastam, rajzoltam, legóztam... Igaz, tv már volt, de nem mindig kötött le.
Könyvünk pedig volt sokezer, mindenféle, plusz mindig nálam volt pár a gyerekkönyvtárból...
Mesekönyveket olvastam, vagy filmtekercs formátumú állóképes filmeket vetítettünk ami a diavetítéshez hasonló. Vagy kisebb gyerekként az ágy alatt bujkáltam a játékos kiscicáimmal. Vagy apámmal néha télen is kinéztünk az erdőbe kirándulni.
Sok könyvet tanulmányoztam ami ismeretterjesztő, például képes lexikonok, fizika történetéről szóló könyvek, stb.
Növeltük általános műveltségünk olvasással.
Társasosázzal mélyítettük el társasági életünk, családi összetartozásunk.
Rengeteget olvastam (még a paplan alatt egy zseblámpával is), korcsolyabérletem volt, a családdal barkochbáztunk, ország-várost vagy más társasjátékot játszottunk, a téli szünetben nagyanyáméknál a hegyen síeltem, hóembert építettünk a testvéremmel, és bár televízió már volt, csak ritkán néztem.
Az osztálytársaimmal bolondoztunk, a barátaimmal beszélgettünk vagy buliztunk, és még ezer más dolgot is csináltunk.
Úgy elmúlt egy-egy nap, hogy észre se vettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!