Ez sértő meghatározás volt részemről?
Nem rég egy társaságban összejöttünk sokan, sok helyről. Az egyik vendég Erdélyből jött. Én ismertem arcról és névről, jobban nem nagyon. Valaki odajött hozzám és megkérdezte, hogy a lány magyar vagy román? (Sok cserediák volt a bulin így a kérdés jogos volt) legjobb tudásom szerint azt feleltem, hogy "magyar nemzetiségű román állampolgár". Az ismerősöm kiakadt, hogy ez milyen sértő lenne szegény lánynak, hogy kiemelem az állampolgárságát, amikor lehet, hogy ez kellemetlenül érinti, főleg magyar társaságban. Hiába magyarázkodtam, hogy ismerek Erdélyben élő magyar állampolgárt is, aki oda házasodott, már el lettem könyvelve bunkónak. Pedig tényleg azért feleltem így mert lehetne akár japán állampolgár is, attól hogy Erdélyben lakik.
Most akkor bunkó voltam?
Ebben a témában nincs jó válasz csak rossz. Bármin képesek megsértődni.
Olyat is hallottam, hogy aki erdélyi arra nem mondhatod, hogy román mert kiakad. De románra sem mindig mondhatod, mert mi van ha valamelyik felmenője magyar volt, és akkor meg ezért akad ki.
Szerintem aki Romániában született az román és kész.
Amúgy mi a sértő abban amit mondtál? Nem szitkozódtál, vagy már nem szabad azt mondani, hogy román?
Ha pl kimegyek Franciaországba és 20 év múlva állampolgár leszek, és valaki megkérdezi: ki ez a nő? Azt mondják majd: ez egy francia csaj, Mo-ról származik/jött. Vagy azt: ez egy magyar nő, de itt él már X éve... Ebben mi a sértő?
Sz@r kavarás!
Nem volt mibe belekötni. Normális választ adtál.
"Szerintem aki Romániában született az román és kész."
Még tiszta szerencse, hogy nem te döntöd el, ki, milyen nemzetiségű.
És akkor egy baszk vagy katalán spanyol, egy kurd török?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!