Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyire illik visszaszólni...

Mennyire illik visszaszólni helytelen köszönésért?

Figyelt kérdés
Szóval ha valakinek köszönök, hogy "jónapot", akkor mennyire illik neki visszaszólnia, hogy "nem jónapot, hanem jónapot kívánok!"? Tehát lényegében ő még csak nem is köszön nekem, hanem egyből kioktatással kezd.

2017. nov. 23. 15:43
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
34%
Rohadt idegesítő.
2019. márc. 6. 15:24
 22/22 anonim ***** válasza:

Semennyire sem illik, bunkóság, és a könyvtáros komoly szereptévesztésben van, ahogy sokan ebben az országban.

A helyedben vissza is szóltam volna neki, vagy következő alkalommal már nem is köszöntem volna.

Azért az ilyen dolgok is pontosan mutatják, micsoda egy begyöpösödött, elmaradott társadalom a magyar. Eszembe nem jutna elkezdeni idegeneket megnevelni, kioktatni. Pont ez a vicc az egészben, hogy idegeneket nevelni akaró tapló kéri ki magának, hogyan köszönnek neki.

Sokszor köszönök Jó napottal (30as vagyok), eddig éveim során egyetlenszer volt ebből problémám. Kitalálod, kinek volt ezzel problémája?:D Az egykori általános iskolás tanárnőmnek. No, szólni nem mer érte, de szépen tagoltan Jó napot kívánokkal köszön vissza.

2023. febr. 27. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!